Dnes mám pro Vás Kuchařku a jeden sladký recept, který je skvělý nejen v tom, že je časově nenáročný, ale zároveň na něj téměř nic nepotřebujete.
POZOR! Ještě, než se pustím do receptu, chtěla bych informovat všechny, kteří tuto změnu nezaregistrovali, nové návštěvníky apod. Byla jsem z technických důvodů nucena změnit design blogu. Nelekejte se prosím, když při procházení starších příspěvků narazíte na nějaké vzhledové nesrovnalosti, pár posledních příspěvků jsem upravila, ale na všechny jsem neměla energii. Dále díky fotkám, které jsem tvořila v určitém stylu, aby zapadaly do starého blogu, teď tento blog vypadá tak nějak všelijak. V budoucnu se budu snažit samozřejmě volit úvodní fotky tak, aby zapadaly do celkového designu. Ještě blog určitě doladím, například slider na úvodní straně, ve kterém vždy najdete poslední příspěvky. Doufám, že i tak se Vám u mě na blogu bude líbit, a že Vám nový vzhled přijde přehledný a třeba ještě pěknější, než ten předchozí!:)
Recept na „yorkshire pudding“ jsem našla náhodou, když jsem hledala tip na nějakou sladkou rychlovku. Když jsem pak narazila na recept a uviděla tyto tři ingredience:
- 2 vejce
- 120 ml mléka
- 80 g hladké mouky
nebylo co řešit! Tohle mám v lednici skoro vždy, tak jsem se rozhodla, to zkusit. Samozřejmě, tak jako při každém vaření či pečení, kdy zkouším něco nového, jsem čekala, že se to nepovede. Ovšem na tomhle receptu snad ani není co zkazit, když se to povedlo mě, povede se to každému!:) Těsto je naprosto úžasné, lehoučké, vláčné. Díky tomu, že se vše peče v troubě, tak to není ani nijak těžké. Připomíná mi to chuťově takové ty koblížky smažené, jak se nahoru dává šlehačka, víte, co myslím? Tak tenhle puding je něco podobného, jen to není mastné a je to ještě křehčí a chutnější!
Takže jak jsem psala, jediné co potřebujete, jsou vejce, mouka a mléko. Prvně jsem si smíchala a rozšlehala vejce s mlékem. Poté jsem přidala mouku a šlehala a šlehala.. Bohužel nemám žádné speciální formičky, takže jsem použila silikonové formičky na „mufíny“. Naprosto perfektní, doporučuji! Co rozhodně nedoporučuji, jsou papírové formičky, neměla jsem dost těch silikonových, které se mimochodem i tak musí vytřít olejem, takže jsem použila i papírové a hrůza. Těsto se přichytlo a vše letělo do koše.
V pozadí vidíte ty papírové formičky, ty NE!:))
Těsto v troubě krásně nakyne..
A to je celé. Super rychlý recept! Dochutit pak můžete tím, co máte rádi, já zvolila marmeládu a ..
.. javorový sirup.
Zaručuji Vám, že si pochutnáte!:)
Zajímalo by mě, jak vy děláte „yorkšírský“ puding? Jelikož jsem tuto dobrotu nikdy dříve neochutnala, vůbec netuším, zda jsou na puding nějaké speciální formičky. Každopádně doufám, že jsem Vás třeba inspirovala, a že se Vám dnešní příspěvek a hlavně teda fotky, líbily. Hezký den!:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)