Grilování kuřecího masa tip na sladkou marinádu

By  |  12 komentářů

Hezký den přeji. Nedávno jsem vám dávala tip na saláty a různé dobroty z obchodu Billa a jak jsem slíbila, dnes bych chtěla pokračovat s dalšími tipy a hlavně návodem na to, jak si ugrilovat kuřecí maso tak trochu jinak. U nás docela často grilujeme hovězí maso, pokud ale koupím kuřecí, tak se vždy snažím ho naložit nějak zajímavěji, než jen do nějakého „koření na kuře“. Pokud tedy máte rádi klasické, kuřecí steaky či prsa, ale přeci jen z nich chcete vykouzlit něco trošku divočejšího, mrkejte na to:)

Na své si přijdou milovníci korejské kuchyně, základem této směsi na naložení masa je totiž sójová omáčka v kombinaci se sladkou chutí. To bych ale nebyla já, abych neustále nezkoušela něco nového. Dříve jsem k sójové omáčce přidávala třtinový cukr, což se ale hodí spíše na omáčky a vaření na pánvi. Tak mi to nedalo a zkusila jsem něco nového, co byste asi fakt nečekali!:))

Kuřecí steaky jsou od značky Vocílka (maso z českého chovu). V Bille většinou sahám po této značce, protože jsem u ní nikdy neměla problém a co se týká masa, přiliš neexperimentuju se značkama a raději sahám opakovaně po tom, s čím jsem spokojena. Koupila jsem tentokrát nejen steaky, ale i prsa, protože spolubydlící má radši steaky, že jsou takové šťavnatější, že jo, já si ale ráda dám i prso, nevadí mi to.

Ještě než vám ukážu recept, zde moje tajná ingredience Ano, někdo používá med, někdo třtinový cukr, já dávám BIO javorový sirup:) Proč? Protože med nemám ráda, třtinový cukr není na grilování praktický, tak jsem prostě vyzkoušela tohle a ono to funguje!:)

Ani nevím, kdy jsem to poprvé takhle zkusila, ale vím, že to bylo právě proto, že jsem po ruce neměla med a hle, fungovalo to perfektně. Takže 4 lžičky javorového sirupu a je to!

Sladká marináda na kuřecí maso:

5 lžic oleje (podle toho, kolik máte masa)
pepř
sójová omáčka
4 lžičky javorového sirupu (opět dle množství masa)
bylinky (pokud nemáte čerstvé, mějte vždy po ruce Kotanyi polévkové bylinky, jsou perfektní nejen do polévek, ale i na maso)
+ samozřejmě můžete přidat i špetku nějakého svého oblíbeného koření na kuře

Hezky maso zalijte, prsty pěkně vše zapracujte a nechte několik hodin uležet. Všichni víme, že pokud se maso nenechá proležet, nebude tak chutné a křehké, takže je potřeba to neuspěchat:)

A jde se na to! Je docela důležité, pokud děláte takhle maso na sladko, je dělat jej spíše pomalu, aby se vám nepřipeklo a stihli jste ho pořádně propéct.

Mezi tím, co se nám dělá maso, můžete připravit super rychlý dresing, jehož základem bude můj dnešní TIP na to, co najdete pouze v obchodech Billa.

Já teda nejsem nějaký velký odborník na tatarské omáčky, ale spolubydlící ano. Jak víte, ráda zkouším nové a nové potraviny a zkoumám, které jsou nejchutnější atd. No a stejně tak mě zajímalo, jak si vede tato Billa tatarská omáčka, tak jsem ji poprvé nandala mojemu a hned se ptala: jak ti chutná??? Odpověď byla jasná a docela mě překvapila. Prý je to chuťově nejlepší tatarka, co kdy jedl! A že jich už jedl!!:-D Asi mě to překvapilo skrze to, že to je jedna z nejlevnějších tatarek, co kupuju, ale co si budeme povídat, někdy fakt není třeba kupovat to nejdražší, abyste si dopřáli to nejlepší.

Opět dělejte z množství dle toho, kolik lidí chystáte pohostit. Základem je tedy ta tatarská omáčka, pak dávám celý kelímek Naše BIO farmářského, bílého jogurtu, česnek, sůl, pepř a pažitku. Místo pažitky můžete dát třeba koriandr nebo čerstvou petržel. Díky tomu jogurtu je to krásně svěží, lehčí, než když dáte samotnou tatarku samozřejmě a prostě ke kuřecímu naprosto výýýýborné!:)

Aaaa masíčko už bude brzy hotové, už nikam nechoďte, už to budeee:-D

Jo, anglickou já mám hodně ráda, takže jsem si na gril prdla i takhle srolované kousky a hezky opekla.. Můžete do nich srolovat i kousek sýra, ale jen menší plátek, aby vám to nevyteklo, to je pak také dobrota.

A máme hotovo, pěkně šťavnaté, lehce sladké a krásně voňavé kuřátko:)

No není to nádhera?:) Taky si udělejte a budu ráda, když mi napíšete tip na nějakou vaši oblíbenou marinádu na grilování masa?!:)

Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den!:)

12 komentářů

  1. Lucie

    26.6.2018 at 9.54

    mňááám, to vypadá hodně dobře! Všechno bych to snědla!

    • ILoveMakeUp

      26.6.2018 at 10.21

      :)) no to si piš, že bys to všechno snědla, kdybych to dala před tebe!:-D

  2. Dana Čechová

    26.6.2018 at 10.36

    Ahoj tak po přečtení prostě bude sice na elektrickem grilovacka😉ale karbanátky👍…musim souhlasit Billu mám za rohem a tatarka je super.My moc na sladko nemusíme,ale zkusím😉ja dělám občas zakysana dobraaa 😉sojovka…pepř 4 druhu..a česnek…a stejkove kořeni🍗🍗je to pak jak máslo měkké😊…

    • ILoveMakeUp

      26.6.2018 at 12.54

      ahoj, ouuuu, taky dobré!:) S tím elektrickým je to pěkně rychlé, co, taky ho často vytahuju…

  3. Lucka

    26.6.2018 at 11.11

    Ahoj, to je dobrý tip s tím sirupem, určitě vyzkouším 🙂 🙂 Naše oblíbená je také na sladko. Rajčata z plechovky, sojovka, med, česnek, sůl, pepř – mnam 🙂

    • ILoveMakeUp

      26.6.2018 at 12.54

      čau, tyjo, tak to jsem ještě nikdy nezkoušela s rajčatama, dík!

  4. Lenka Špryslová

    26.6.2018 at 13.34

    masíčko vypadá velice lákavě

  5. Petra

    26.6.2018 at 14.28

    Skvělé! Podobnou kombinaci dělám taky, akorát používám agávový sirup místo javorového, ale nebojím se ani medu, nejradši mám akátový. Miluju sladce naložené kuřecí na gril.

  6. LenkaD

    27.6.2018 at 13.05

    Tak to bych si hned dala rict! 🙂 Jaky druh sojovky? Dekuji.

    • ILoveMakeUp

      28.6.2018 at 10.12

      pff, no používám suprovou, korejskou, kvalitní.. Ale název ti nenapíšu teď, to si fakt nepamatuju:o/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.