Kuchařka aneb tipy k obědu či večeři

By  |  11 komentářů

Jsem hrozně ráda, že jsem se dostala k tomuto článku. Článek vznikl díky Vám, poslední dobou jsem sem tam zahlédla komentář, jak Vám chybí tento typ příspěvku, tedy moje „kuchařka“. Mě to moc mrzí, že jsem už dlouho tento typ článku nedala, není to tím, že bych nevařila, vařím stále každý den, ale je toho tak moc, že většinou nemám čas fotit nebo skrze čas nevařím nic zajímavého, co by za fotku stálo.. Něco málo jsem ale pofotila, tak Vám dnes přináším pár tipů na to, co k jídlu!:)

Chtěla bych se omluvit za fotky, které nejsou v nejlepší kvalitě, ale jelikož máme datum, jaké máme a já většinou fotila večeře, fotila jsem na umělém a nedostatečném světle..

Začnu lehkými, zeleninovými saláty. Já jsem totální milovník ovoce a zeleniny, ale totální, jakmile doma nemám misku toho či toho, jsem nervní. Jsem schopna sníst kilo zeleniny či ovoce za den, opravdu to miluju a strašně ráda si dělám saláty, které sice jím pak sama, protože se toho nikdo jiný nenají prý, ale nevadí, já bych se jich ujedla:)) Tento salát není ničím extra zajímavý, je to něco na způsob řeckého salátu, ale prostě podle mě, je tam to, co mi nejvíce chutná, tedy ledový salát, rajčata, paprika, okurek, troška cibulky, sýr feta a hlavně OLIVY.

IMG_0823

Když jsem prvně zkusila olivu, málem jsem se po… Absolutně jsem nechápala, jak tohle může někdo jíst:)) Pak jsem olivu zkusila po čase znovu a od té doby bych je mohla jíst klidně samotné, moc mi chutnají, nejraději mám s mandlemi, ale i tyhle jsou fajn. Co se týká sýrů do salátů, dávám to, na co mám chuť, někdy Balkánský sýr, někdy feta, nemám problém si do salátu nastrouhat Jadel, i ten je se zeleninou super.

IMG_0821

Tento salát je hodně podobný, jen místo ledového salátu jsem dala baby salát, ten naprosto miluju a jím jen tak samotný, určitě to znáte:) V tomto případě jsem si nacpala pupek olivami s mandlemi..

IMG_1519

Předpokládám, že tohle bylo foceno o víkendu, když jsem měla tolik času nosit jídlo na tácu a pokládat na sedačku..:-D Jak vidíte, zde mám takové větší kousky, ale většinou si tedy krájím zeleninu na menší, tohle byl asi nějaký pokus:))

IMG_1507

A zde je ukázka oliv, které bych Vám chtěla doporučit, protože jsou naprosto vynikající! Celkově má tato značka super produkty, například jejich olivový olej je výborný.

IMG_1521

IMG_1523

..

IMG_1524

No a teď trošku klasicky, česky:) Nedávno jsme měli chuť na bramborový salát, tak jsem ho prostě udělala, mňam! Salát se dělá v každé rodině trochu jinak. Já dávám samozřejmě Moravanku, vajíčka a brambory, to je jasné, dále pak dávám majonézu a bílý, Choceňský jogurt. Jogurtu dávám většinou, majonézy jen tak lehce.

IMG_2808

Kdo tohle pozná? Ano ano, vaříme z vody aneb co dům dal😀 Takže takhle to vypadá, když vařím z toho, co je k ruce. Tedy našla jsem žampiony, smetanu, kuřecí steak, roztomilé bramborové pusinky z Lidlu a vzniklo tohle. Určitě tento styl vaření znáte, občas je to prostě nevyhnutelné:)

IMG_1411

A zde máme jedno z oblíbených jídel, které se u nás vaří také celkem často řekla bych a je to tedy buřt guláš, který ale samozřejmě nevařím z žádného buřtu. Vždy kupuji výborné, domácí klobásky, ze kterých je ten guláš prostě delikatesa. Na másle si opražím cibulku, přihodím na kolečka klobásku a opět opražím, jen lehce, posypu kořením červená paprika, trošku proženu, ale jen krátce, aby nám paprika nezhořkla, přidám brambory na kousky, vodu a vařím. Dále pak samozřejmě koření, nějaký kmín, pepř atd… Já mám tento guláš moc ráda s čerstvým chlebem a nejvíce mi chutná další den, je to výborné jídlo a máte na dva dny o krmení postaráno:) No a chlap bude také spokojený, co si budeme povídat..:-D

IMG_3047

Asi málo kdo nemiluje řecké tzatziky, které jsou výbornou přílohou k masu, ať kuřecímu či vepřovému, perfektní je také k zelenině, no já je miluji ke všemu. Recept určitě znáte, já se ho asi moc nedržím, opět si je dělám dle sebe, podle toho, co nám doma chutná, tedy – řecký jogurt, když není dávám Choceňský, tvaroh, okurek, který je potřeba pořádně odšťavnit.. Pak přidám česnek, pepř, sůl a je hotovo, dobrota!

IMG_3278

Tohle je takový mišmaš, a ten vzniká, když je z čeho vařit, ale člověk tak nějak neví, na co má chuť nebo má chuť na všechno:)) Tedy kuřecí křidýlka na medu, kupovaná placka s bylinkami, tratziky a trocha zeleniny.. Mě tento typ večeří vyhovuje, nevím jak Vám:) Chlapovi místo zeleninky samozřejmě přidáte více masa a bude to poklidný, příjemný večer..:-D

IMG_3283

Cuketa, buď ji máte rádi nebo vůbec. Já jsem ji dříve nemusela, poslední roky ji mám ale moc ráda. Nedávno jsem si šla dělat večeři, ale jediné co jsem měla, byla právě cuketa, neměla jsem maso, sýr, ups, co teď:-O Bylo mi jasné, že jen tak cuketa, nebude moc syté, bude to lehce bez chuti atd., napadlo mě tedy opražit si cibulku a dát ji na opečenou cuketu. Woooow, něco tak dobrého, jsem dlouho neměla! Ta sladká a výrazná chuť cibulky tomu dodala teda hafec chuť a bylo to fakt velice dobré, zkuste!:)

IMG_3167

No a samozřejmě já si pak (po focení) přidala na cuketu další tunu zeleniny, například rajče na kousky:))

IMG_3170

Tak doufám, že se Vám dnešní kuchařkový článek líbil, a že jste dostali pořádný hlad a jdete si užít vaření či pečení!:)

Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den!:)

11 komentářů

  1. Michelle

    13.3.2015 at 8.54

    Zajímavý tipy:) Přemýšlím, že si udělám řecké tzatziky. Řecký salát je jeden z nejlepších:))

  2. Marcy

    13.3.2015 at 11.09

    Hmmm, tak ty tzatziky asi udělám, když je vidím, dostala jsem na ně děsnou chuť 😀 Ale já jsem schopná je sníst i samotné 😀

  3. ChristyShades

    13.3.2015 at 12.36

    Super článok, inšpirovala si ma! :)..dúfam, že si aj nabudúce nájdeš čas na niečo takéto 🙂

    http://christyshades.blogspot.sk/

  4. Šárka Beranová

    14.3.2015 at 19.43

    Super článek:)
    Na tzaziky jsem úplně zapomněla, musím si je udělat, díky za připomenutí!
    Šárka

  5. Sororessa

    15.3.2015 at 17.18

    Díky za tipy 😉 Olivy miluju, moc mi chutnají 🙂 A mám radši černé než zelené 😉

    Sororessa
    A.

  6. Veronika Maršíková

    17.3.2015 at 5.50

    Pochutnala bych si na všem! Olivy mám ráda, ale preferuji zelené před černými. A cuketu miluju, já ji dělám v troubě nakrájenou na plátky, olivový olej, česnek, sůl, bazalka…je to dobrota!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.