Nejlepší jablečná buchta recept a fotky

By  |  26 komentářů

Hezký den přeji:) Dneska mám pro vás něco speciálního, recept na buchtu, kterou dělám už roky, a která je taaaak výborná, že ji začnete dělat taky, za to vám ručím:)) Pokud máte rádi jablka, rozhodně tento recept vyzkoušejte a uvidíte, jak si budou všichni pochutnávat:) Hodil by se vám spíše tip na to, co uvařit dneska na oběd nebo večeři, mrkněte na ostatní Billa recepty, kde najdete nejen sladké, ale i slané recepty:)

Suroviny:

200 g pol. mouky
2 vejce
100 g cukru moučky
170 ml mléka
125 g másla
2 lžičky prášku do pečiva
skořice
3 jablka

Postup
Všechny suroviny jednoduše smíchejte dohromady.

Pokud nemáte zahradu plnou chutných jablek, nevadí, v Bille je mají teď v akci za 14 kaček a hlavně, jde o česká jablka s označením Česká farma, takže krásně voňavé, ideální jak na křoupání u telky, tak i právě na nějaký moučník:)

Na sladké pečení používám vždy plnotučné mléko, vše je pak jednoduše o to chutnější:)

Co se týká jablek, můžete je nastrouhat, nakrájet na mini kousky, plátky, prostě jak to máte rádi. Já jablka miluju, takže já dávám takhle větší kousky. Ty navíc vypustí spoustu šťávy, takže ta buchta je pak dokonale vláčná.

Skořici si sama nastrouhám…

Tajná ingredience? Jedna, dvě lžíce nutelly:))

A jak jsem psala, jednoduše pěkně smíchejte vše dohromady, aby těsto bylo tak akorát. Nesmí být příliš husté, ale ani tekuté. Pokud budete mít problém s tím nebo tím, tak jednoduše přidejte dle potřeby mléko nebo mouku.

Jablka přidávám takhle do těsta…

A o něco menší kousky pak dávám i takhle nahoru. Uvnitř jsou ty kousky jablek krásně měkké, šťavnaté a nahoře pak maličko do křupava, hmmm, dobrota:))

Pečte v troubě na 160 stupňů cca 40 minut. Zda je hotovo poznáte jednoduše tak, že do toho pichnete špejlu. Pokud bude obalená od těsta, není hotovo, pokud bude total čistá, je dopečeno:))

Tento recept je tak strašně jednoduchý, přitom ten výsledek taaaak dobrý. Je fakt, že to plnotučné mléko, pár lžiček nutely, špetka skořice, dělá svoje…

Vidíte, jak jsou nahoře ty jablíčka hezky opečený? Bože, mňam a ta vůně!!! Uvnitř jablka pustily šťávu, takže je ten cviboch hezky vláčný a není ani třeba ho něčím zapíjet, je jak máslíčko:))

Tak my se loučíme a jdeme mlsat, frajer, jak už se olizuje…:-D

Jo a připomínám, že v Bille stále rozdávají za nálepky Chluptůbery, já už mám doma Tůču!:-D

Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den!:)

26 komentářů

  1. Vladka

    14.10.2018 at 8.11

    Mňam. Mam plno jablek, tak hned zkusim😉

  2. Elena Dratnalova

    14.10.2018 at 9.41

    Vypadá úžasně tento recept, určitě ho vyzkouším 😍😍😍

  3. Žaneta

    14.10.2018 at 9.59

    Ahojky, porad ted hledam nejaky recept na buchtu s jabkama, abych nepekla porad jen strudl, takze hned vyzkousim.

    • ILoveMakeUp

      14.10.2018 at 17.06

      Čau, no však právě. A teda tuhle jak jem poprvé upekla, wow. Mám dojem, že to bylo kdysi v telce, v nějakém pořadu Kluci v akci bo tak nějak..

  4. Anonym

    14.10.2018 at 11.28

    Vypadá to velice lákavě… díky za tip 😊😉

    • ILoveMakeUp

      14.10.2018 at 17.07

      Úžasná, strašně dlouho ji dělám, jiné ani moc nezkouším, tohle je rychlé a výborné naprosto.

  5. Marcela

    14.10.2018 at 12.38

    Jdu na ní. SKořice, jablka… mňam 🙂

    • ILoveMakeUp

      14.10.2018 at 17.08

      Jojo a je to super aj s troškou obyčejného granka, nemusí být ani kakao, mnam

  6. Jana

    14.10.2018 at 14.38

    Zítra jdu na to, díky moc za recept:) Právě jsem od našich nafasovala jablíčka, tak jsi mi s tímhle receptem fakt bodla:) P.S. Máš skvělou vařečku s tím perníčkem:)

    • ILoveMakeUp

      14.10.2018 at 17.06

      Bezva, tak to určitě zkus, je to fakt výborné. A přitom žádné special ingredience, ta nutela nutná není.. Místo ní třeba trošku kakaa a super:)
      Jj, Perníček je moje láska, tak to byl dárek od kámošky::))

  7. Kateřina

    14.10.2018 at 15.26

    Už je v troubě. ❤️

    • ILoveMakeUp

      14.10.2018 at 17.07

      Bomba, to mám radost, že vás recept zaujal, však takové lehké, že, raz dva hotové:)

  8. Martina

    14.10.2018 at 19.53

    Super, jablek máme hafo, tak určitě prubnu 🙂 Díky za receptík 😉

  9. Jana

    15.10.2018 at 18.48

    Vypadá velmi chutně! Určitě zkusím!

  10. Denisa Toufarová

    15.10.2018 at 20.24

    Zítra upeču 🙂

  11. Martina

    16.10.2018 at 9.05

    Ahoj,
    jablka miluji a buchta vypadá fakt skvěle! Upečeš mi ji? 😀 Mám ráda takové jednoduché recepty kde je výsledek něco tak skvělého 🙂 Určitě si recept uložím a možná ho o víkendu vyzkouším dokud jsou výborná podzimní, sladká jablíčka 🙂

    Martina

  12. Janina

    16.10.2018 at 15.01

    Tento recept znám a buchta je naprosto unikátní ♥ Kdybych nebyla líná, tak bych si ji snad i udělala 🙂

  13. Dana Čechová

    17.10.2018 at 11.29

    Ahoj tak tomu říkám pořádný poctivý kus buchty😉😊…plny dobrot..taky dělám a hodně i jiného z jablicek🍎🍎..máš to moc hezky udělaný članek a upečené,ale jsi holka šikovná tak je to jasný 😉👍👍👍…u nas ted dělám na pečící papir dam nastrouhane jabka ochucený 😊zaleju tĕstem na piskotovou roladu a upeču. Jeste horké smotám jablickama dovnitř a super roláda 😊…

    • ILoveMakeUp

      18.10.2018 at 8.22

      Děkujuuuu, snaha byla. Když to fotím do článku, tak to je fakt radost, mě hrozně baví fotit jídlo:))
      Tyyyyjo, tak to zní skvěle!!!

  14. Adina

    17.10.2018 at 20.02

    To vypadá úplně dokonale <3

  15. Anonym

    19.10.2018 at 18.59

    Tak upečeno,doma pochváleno .Dík za skvělý recept.

    • Lída

      19.10.2018 at 19.01

      Tak upečeno,doma pochváleno .Dík za skvělý recept.

  16. Lída

    19.10.2018 at 19.01

    Tak upečeno,doma pochváleno .Dík za skvělý recept.

  17. Jana T.

    4.11.2018 at 15.19

    Ahoj, díky za bezva recept 🙂 Je výýýýýýborná 🙂 Úplně se po ní zaprášilo 😀

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.