• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Sladké

Nejlepší ořechovo-jablečná buchta s javorovým sirupem foto recept

by ILoveMakeUp / 24.10.2021

Hezký nedělní večer vám přeji:) Slíbený recept na ořechovo-jablečnou buchtu, je tady! Kdo máte velkou zahradu, určitě na ní máte teď spoustu voňavých jablek, kdo ne, stačí sáhnout v Bille po tomto obřím pytlu Clever jablek a je to. Jedná se sice o jedny z nejlevnějších, ale oproti jiným, jsou tyto mnohem voňavější, což je na pečení značka ideál.

Co dalšího budeme potřebovat?

200 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
2 lžičky prášku do perníku
perníkové koření
javorový sirup Billa Naše BIO
2 vejce
hrnek mléka
1/2 másla
3 jablka Billa Clever
hrst Billa mix ořechů (vlašské, lískové, para, kešu, mandle)

Tentokrát jsem koupila vejce z volného chovu a jak víte, v Bille kupuju i javorový sirup. Někdo to víte, někdo ne, faktem je, že tento má z těch všech, co jsem vyzkoušela, nejčistší a nejjemnější chuť. Díky tomu se hodí jak na sladké, tak i na slané vaření.

Tuhle jablečnou buchtu peču už spoustu let s různými obměnami. Tentokrát jsem si řekla, že by bylo fajn přidat perníkové koření. No jen si to představte: voňavý perníček, plný šťavnatých kousků jablek a nahoře křupavá krustička z javorového sirupu a oříšků. To zní hodně dobře, že?

Když si nakrájíte nebo nasekáte ořechy, 1/3 (zbytek přijde přímo do těsta) s hrstkou jablek promíchejte spolu s javorovým sirupem a vysypte na již vylité těsto. Dávám odhadem, tak 3 lžíce sirupu.

Co se týká postupu, já vím, že se mají dávat sypké suroviny, tekuté atd… Ale víte co? Já peču už přes 10 let, tohle neřeším a nikdy jsem s tím neměla problém. Důležitější je dle mé zkušenosti předehřátá trouba a pořádně zpracované těsto:)

A je to, tahle buchta je velice jednoduchá na přípravu a přitom tak dobrá! Jablek čím více dáte, tím lépe. Já ale dávám tak tři střední velikosti a je to akorát. Jak dlouho a na kolik stupňů péct? To strašně záleží na troubě, vy víte nejlépe, jak ta vaše peče. Já dávám program, kde to zapéká ze všech stran, 180-200 stupňů a peču tak půl hodinky.

Ten vláčný a křehký spodek a nahoře křupavá, díky sirupu sladká a díky kouskům jablek lehounce nakyslá a svěží krustička? Wow! A ta kombinace perníku, ořechů a jablek voní i z fotky, že?!:)

A jelikož mám doma neustále tuhle billáckou zakysanou smetanu (nejedli jste lepší), šup s ní pěkně nahoru a jde se na to!:)

A nesmím zapomenout ukázat mého malého pomocníka. Ten mi teda dal při focení, jsem naháněla jablka a listy po celém obýváku. A když jsem ho přistihla, jak okusuje jablka z buchty ještě před tím, než jsem ji pofotila? Infarkt!:-D

Více receptů ve spolupráci s Billou najdete zde. Nejlepší marinády na maso, tip na dresing do salátu nebo super svačinky na doma k tv i na oslavu, hurá do toho!:))

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařka: sladké
  • 2
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekPolévka na zahřátí – fazolová s uzeným masem foto recept
  • Další článekSlavnostní příloha pečená mrkev dýňový olej a granátové jablko foto recept

Mohlo by se vám líbit

Kuchařka: yorkshire pudding
19.11.2013
Kuchařka: batáty=sladké brambory
20.11.2013
Multifunkční mixér s ohřevným tělesem recenze a fotky
28.3.2018

2 Comments

Reply Vendy 24.10.2021 at 18.04

Krásný fotky! Oceňuji jednoduchý recept.

Reply ILoveMakeUp 24.10.2021 at 18.23

Děkuju moc:) Já vařím a peču často, tak mám ráda takové rychlé recepty i třeba na ingredience nenáročné:)

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce