• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Slavnostní příloha pečená mrkev dýňový olej a granátové jablko foto recept

by ILoveMakeUp / 1.12.2021

Hezký den přeji:) Ne ne, nebojte se, jak už vidíte dle fotek, nebude to další recept na vánoční cukroví. Myslím, že takových tipů už máte dost a tak jsem si pro vás připravila něco naprosto jiného.

Chci se s vámi podělit o dva recepty na trochu jinou přílohu, vhodnou nejen k masu. Obě přílohy působí slavnostně a přitom jsou cenově i na přípravu nenáročné. I přes to s nimi nejednoho strávníka a to nejen přes svátky, ohromíte. Tak pojďme na to!:)

Na kombinaci mrkve a granátové jablka jsem kdysi narazila na netu a hodně mě to zaujalo. Říkala jsem si, tyjo, jak tohle asi může chutnat. A tak jsem si vyzkoušela pár variant a hlavně po několika pokusech zjistila, čím nejlépe je dobré pečenou mrkev ochutit. Moje malé tajemství, se dnes dozvíte:)

Co budete potřebovat?

svazek mrkve
olivový olej (3 lžíce)
Billa premium dýňový olej (3 lžíce)
granátové jablko (nyní v Bille v akci za 29 Kč)
koriandr, bazalka – kupovala jsem ještě čerstvé v Bille
2 stroužky česneku (dle chuti)
sůl, pepř

Anglická slanina značky Vocílka je nejlepší volba, pokud jí chcete jídlo ovonět, ale netoužíte po extra mastnotě. I když to zní divně, tato je prostě taková lehoučká a ne až tak tučná. Doporučuji ji do začátku dát jen pár kousků a teprve až ve druhé fázi zapékání, přihodit zbytek. Výsledkem bude hezky do růžova vypečená anglická a ne černé spálené drobky.

I když to vypadá, že granátové jablko s bylinkami slouží jen jako ozdoba, opak je pravdou. Teda ano i na pohled tato směs vypadá krásně, ale jde nám hlavně o chuť, která je v případě této kombinace neskutečná, No a když pak do toho ještě přidáte pečenou mrkev, hmmm, už bych zase jedla:-D Ale zpět k přípravě.

Dýňový olej Billa premium byl pro mě před lety velkým objevem v kuchyni. Vlastně jsem asi ani netušila, že existuje a o to více mě překvapilo, jak moc je chutný. Je výborný jak do salátů, tak ale i na jídlo, které se tepelně upravuje. Má takovou oříškovou, lehce kouřovou chuť, což na sladké, ale chuťově ne příliš výrazné mrkvičce, krásně vynikne:) Tohle je tedy můj tip a tajemství, které se mi opravdu osvědčilo, mňam!

Stejně jako u javorového sirupu, který kupuji jen v Bille, tak i u tohoto platí, že chuťově nejvíce vymazlený právě konkrétně tento a pouze u něj zaručuji, že z jeho chuti budete nadšení. Píšu to proto, že jsem od pár z vás dostala info, že jste ho koupili jinde a dobrý nebyl, tak pozor na to.

Všechny ingredience do mrkve pěkně ručně zapracujte, ať je obalena/ochucena po celé délce:)

  • 30 minut peču funkcí ohřevu nahoře i dole, během této doby mrkev změkne
  • dalších 20 minut zapékám klasicky režimem horní zapékání

No není to nádherná příloha?:) Já osobně si tuto dobrotu velice ráda dám i jako hlavní jídlo. Samozřejmě to na moc dlouho nezasytí, ale jak už jsem psala, nebudeme si nic nalhávat, přes svátky se prostě stane, že se některé dny trochu více přecpeme a pak něco takového přijde vhod. Tak vyzkoušejte!:)

Dobrou chuť!:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na Twitteru (Otevře se v novém okně)
  • Sdílet na Pinterest (Otevře se v novém okně)
Billa recepty a tipykuchařkakuchařka: slané
  • 2
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekNejlepší ořechovo-jablečná buchta s javorovým sirupem foto recept
  • Další článekPovánoční speciality lilek jako příloha foto recept

Mohlo by se vám líbit

Netradiční recept na kapra a bramborový salát
5.12.2018
Silvestrovská chuťovka sýrovo-bramborové kuličky
7.12.2020
Výborná rajčatová polévka recept a SOUTĚŽ O NÁKUP ZDARMA
22.8.2018

2 Comments

Reply Anonym 1.12.2021 at 20.38

To budu muset vyzkoušet..vypadá to úžasně a určitě to tak i chutná 😉

Reply ILoveMakeUp 2.12.2021 at 10.14

Moc dobře, na to, jak jsou to obyč suroviny, tak je to fakt velice dobré a až takové svěží, no vyzkoušej:)

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

HH32111

Štítky

Alcina Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup denní líčení Dermacol Dr.Max drogeriezde Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika přírodní kosmetika Sephora sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena