Hezký den přeji, dneska mám pro vás speciální článek, ve kterém najdete recenze produktů, ale i recept. Všechny tipy budou na produkty Russell Hobbs, takže pokud vám vyhovuje kvalita, líbí se vám jejich design a potřebujete nového pomocníka do kuchyně, čtěte dále:)
Jako první bych vám chtěla dát tip na pomalý hrnec, který má navíc funkci Sous Vide. Nejprve ale začnu rovnou tím, co na mě zapůsobilo na první dojem – váha. Mám doma pomalé hrnce celkem dva a tento je nesrovnatelně lehčí. Nádoba, ve které se peče, je keramická, mimochodem vhodná do myčky a ta je tedy těžká. Zbytek je ale z nějakého fakt hodně odlehčeného materiálu a to mi přijde fajn, praktické.
Jinak to, že jde ta vnitřní nádoba vyjmout, není běžná věc ano, tak na to pozor. Není zrovna pohodlné to pak umývat, když musíte vcelku těžký hrnec pak držet tak, aby voda nezatekla do nějakého otvoru na elektriku.
Jinak vidíte, že hrnec má displej, ovládání je pomocí tlačítek, kterými nastavíte program, zjistíte teplotu atd…
Další věc, která mi u tohoto oproti jiným pomalým hrncům přijde super, je poklice. Ta je totiž dokola doplněna pevným těsněním, ale to není vše….
Poklici navíc přichytnete těmito kovovými úchytky, takže to perfektně těsní, všechny vitaminy a chuť z jídla udrží uvnitř a i z hlediska bezpečnosti je to praktické.
Já vařím v pomalém hrnci většinou klasicky, pokud ale máte nějakou dietu například ze zdravotních důvodů, můžete si v tomto hrnci uvařit pěkně zdravě, ve vodě.
Můj TIP: při použití technologie Sous Vide doporučuji dát do hrnce rovnou horkou vodu, ať nemusíte čekat, až se ohřeje.
Já zdravotní omezení nemám, takže si jdu v hrnci udělat jedno z našich nejoblíbenějších jídel. Pár surovin a přitom velká dobrota, na tento recept potřebujete:
4 plátky vepřové krkovice bez kosti
koření dle chuti
česnek, sůl, pepř, bobkový list
brambory
smetanu (přidat až ke konci)
Součástí sady je i teplotní jehla, což se skvěle hodí, pokud v hrnci budete dělat nějaký větší kus masa. Teplota se pak ukazuje na displeji.
Výhodou vaření nejen masa v pomalém hrnci je, že se vám ta šťáva neodpaří tak rychle a naopak hezky nacucne do těch surovin. Jídlo si prostě více uchová jak chuť, tak i barvu. Pamatuju si, když jsme dělaly jídlo v pomalém hrnci poprvé, bylo to hovězí na víně a to byla teda síla!
Já v pomalém hrnci dělám nejčastěji vepřové nebo hovězí, ale samozřejmě v něm můžete dělat i kuřecí, rybu nebo třeba jen zeleninové jídlo:)
Doporučuji v pomalém hrnci vyzkoušet guláš nebo právě hovězí na víně, delikatesa!:) K tomu navíc nemusíte nic hlídat, prostě vše vložíte, nastavíte a pak jen přijdete k hotovému papání!:)
A protože mi nedávno od značky Russel Hobbs přišel vánoční dárek, chtěla bych vám ukázat i toustovač z jejich Retro kolekce. Takže, pro změnu jdeme snídat!:))
Toustovač má za strany vysouvací dno, takže drobky z něj po čase nemusíte nijak složitě dolovat. Má navíc tuhle opékací mřížku, kterou já využívám hodně často. Nechybí několik stupňů nastavení opékání a tlačítko pro rychlé vypnutí. No a jak vidíte, když máte více spotřebičů z Russell Hobbs Retro kolekce, vypadá to fakt super:)
S konvicí ze stejné kolekce jsem také spokojena, má venkovní teploměr, takže pokud chcete vodu v určité teplotě, jasně vidíte, zda už je připravena. Konvice je hodně velká, žádný drobeček. Ohřev je rychlý a nijak moc nehučí.
Navařeno, mohu si jít nalít výbornou, horkou kávičku:))
Se značkou Russell Hobbs pro vás připravuji soutěž, tak buďte ve střehu a nenechte si ji ujít!:)