Hezký den přeji:) Pokud mě sledujete na instagramu, můj langošový týden a detailní fotky langoše z xy úhlů, vám neunikl:)) Recept jsem vám sdílela už tam a chci moc poděkovat za fotky vašich langošů, které jste mi posílali!:) Pro ty, kdo jste nepostřehli a hodil by se vám recept na extra křupavé a tenoučké langoše, tady je!
Co budete potřebovat?
500 g hladké mouky
350 ml vody
2 lžíce zakysané smetany
30 g čerstvých kvasnic
1/2 lžíce soli
- Výše uvedené množství je cca na 8ks langošů. Já měla těsto v lednici dva dny a naprosto v pohodě. Nemusíte tedy zpracovat vše, udělejte si langoše klidně každý den čerstvé:)
- Těsto si připravte ideálně ráno, pokud langoše chcete dělat odpoledne. Zkrátka, aby bylo několik hodin v lednici. To je jedno z tajemství opravdu dobrých a lehkých langošů.
- Nejprve si rozdělte vodu na polovinu a v jedné části si rozpusťte kvasnice. Do mísy pak dejte mouku, sůl, zakysanou smetanu, přilejte „kvasnicovou vodu“ a během zpracování těsta pak přilejte zbylou část vody. Přidejte mouku/vodu dle potřeby. Těsto se i po zpracování trochu lepí, ale nesmí lepit až moc. Poté v míse zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice.
- Když vytáhnete těsto z lednice, je trochu ztuhlé a tak si oddělejte malé bochánky, nechte půl hodiny odstát a můžete jít na to.
TIP: před tvarováním těsta na malé langoše, si kápněte trochu oleje do misečky a prsty do oleje namočte. Těsto se pak velmi snadno a rychle roztahuje do tenké placky. Okraje mohou být silnější, ale ve středu by to mělo alespoň na pár místech být tak tenké, že těsto prosvítá.
Já miluju langoše! A tohle je poprvé, co se mi povedly takové, jako ze stánku. Tedy lehoučké, tenké a křupavé. Mňam, vyzkoušejte!:)
Více receptů najdete výše v menu pod názvem Kuchařka, kde najdete recepty rozdělené na slané a sladké.
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)