• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Lasagne-rolky

by ILoveMakeUp / 11.6.2013

[dropcap]L[/dropcap]asagne znáte určitě všichni a určitě jste je i mockrát vařily/pekly, já jsem zde už ten klasický recept jednou dávala, tentokrát jsem však zvolila trochu jiný způsob a to „lasagnové rolky“. I tohle možná někdo z Vás doma dělá, pro mě to byla premiéra. Suroviny jsem použila téměř všechny stejně tak jako na klasické  lasagne. Jen tvz. bešamel, jsem nedělala tak, jak jsem zvyklá a to z horkého mléka, ve kterém rozpustím sýr a hodně zahustím moukou. Místo toho jsem zvolila studenou smetanu a sýr do ní pouze přimíchala.
PicsArt_1361440904395Dříve jsem na toto jídlo používala rajský protlak a dochutila, avšak od té doby, co jsem narazila na boloňskou omáčku Otma, používám jen ji. Maso jsem si nechala namlet čerstvé u řezníka, ještě jsem okořenila, osolila, opěpřila a sýr, toho není nikdy dost. Lasagně když dělám klasickým způsobem, tak nijak těstoviny nepřevařuji, změknou v troubě díky všem omáčkám. Tentokrát jsem však musela plátky trochu povařit, abych je mohla následně srolovat do rolky.
PicsArt_1361440945516Určitě je spousta variant, jak tohle jídlo připravovat, maso jsem si mohla předem na pánvi opražit, ale takhle se mi s ním lépe pracovalo a rolka hezky držela a  neotevírala se. Takže jsem rolovala a rolovala, dokud pečící miska nebyla plná.
PicsArt_1361440983882Protože jsem si vše chtěla urychlit, připravila jsem si pouze studenout, neohřátou smetanu, do které jsem nastrouhala opět spoustu sýra a rolky jsem zalila tak, aby byly z větší části ponořené a mohli tak změknout a dobře smetanu nasát.
PicsArt_1361441012665Jak jsem zmínila, díky omáčce Otma, dostane maso absolutně perfektní, výraznou chuť a já tohle jídlo prostě miluju!
PicsArt_1361441040182

Dobrou chuť!

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
kuchařkakuchařka: slané
  • 8
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekMražený jogurt podle mě
  • Další článekSladké, sladké a zase sladké

Mohlo by se vám líbit

Vitamínové bomby celerové smoothie a recept na boršč
7.1.2019
Co s lilkem? Rychlý recept a fotky
23.8.2020
Křupavé krutony do salátu rychle a levně
23.6.2020

8 Comments

Reply Peťa 14.7.2013 at 22.06

Mňamka úplně jsem na ně dostala chuť:o))

Reply ILoveMakeUp 15.7.2013 at 9.24

:))

Reply Beauty An. 18.2.2014 at 16.26

Místo stáčení lasagní můžeš rovnou použít cannelloni 😉 Recept do „zelena“ jsem na ně dávala sem http://beauty-an.blogspot.cz/2014/02/spenatove-cannelloni-se-spoustou-nivy.html 😀
PS: Neber tohle jako pokus o nějaké „zvýraznění“ mého blogu, fakt jsem ti jen chtěla dát recept 😀

Reply ILoveMakeUp 18.2.2014 at 16.37

😀 Tyhle těstoviny jsem kdysi dělala, tyjo, vůbec mě to tehdy netrklo:)) Jsem s tím měla zbytečnou práci, že!:))
Jéééžiš:-D No a co, mě to vůbec nevadí, ať si tady zvýrazní kdo chce co chce, nemám s tím problém, pokud si myslí, že u mě se může zvýraznit:)))
Já ti naopak děkuju, jen kliknu a vidím, nemusím nikde hledat:)

Reply Lenka 24.6.2014 at 10.41

Ahoj, dneska jsem tento recept vyzkoušela a akorát jsem dala jinou omáčku a jako vynikající. Doma jsem měla pouze lasagne, ale příště vyzkouším ty těstoviny cannelloni. Díky za tip a za recept. 🙂

Reply ILoveMakeUp 24.6.2014 at 11.59

Tak super, že jste si pochutnali!:)) Není zač:)

Reply martina 5.12.2015 at 8.02

Na kolik stupnu se tyto lasagnove rolky pecou? Klasicky cca 180 stupnu?
Dekuji

Reply ILoveMakeUp 5.12.2015 at 9.08

To se těžko radí, záleží podle trouby, já to tak dělám, cca na těch 170, 180 stupnu, ale musíš podle své trouby a programu no, který používáš..

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce