Lasagne-rolky

By  |  8 komentářů

[dropcap]L[/dropcap]asagne znáte určitě všichni a určitě jste je i mockrát vařily/pekly, já jsem zde už ten klasický recept jednou dávala, tentokrát jsem však zvolila trochu jiný způsob a to „lasagnové rolky“. I tohle možná někdo z Vás doma dělá, pro mě to byla premiéra. Suroviny jsem použila téměř všechny stejně tak jako na klasické  lasagne. Jen tvz. bešamel, jsem nedělala tak, jak jsem zvyklá a to z horkého mléka, ve kterém rozpustím sýr a hodně zahustím moukou. Místo toho jsem zvolila studenou smetanu a sýr do ní pouze přimíchala.
PicsArt_1361440904395Dříve jsem na toto jídlo používala rajský protlak a dochutila, avšak od té doby, co jsem narazila na boloňskou omáčku Otma, používám jen ji. Maso jsem si nechala namlet čerstvé u řezníka, ještě jsem okořenila, osolila, opěpřila a sýr, toho není nikdy dost. Lasagně když dělám klasickým způsobem, tak nijak těstoviny nepřevařuji, změknou v troubě díky všem omáčkám. Tentokrát jsem však musela plátky trochu povařit, abych je mohla následně srolovat do rolky.
PicsArt_1361440945516Určitě je spousta variant, jak tohle jídlo připravovat, maso jsem si mohla předem na pánvi opražit, ale takhle se mi s ním lépe pracovalo a rolka hezky držela a  neotevírala se. Takže jsem rolovala a rolovala, dokud pečící miska nebyla plná.
PicsArt_1361440983882Protože jsem si vše chtěla urychlit, připravila jsem si pouze studenout, neohřátou smetanu, do které jsem nastrouhala opět spoustu sýra a rolky jsem zalila tak, aby byly z větší části ponořené a mohli tak změknout a dobře smetanu nasát.
PicsArt_1361441012665Jak jsem zmínila, díky omáčce Otma, dostane maso absolutně perfektní, výraznou chuť a já tohle jídlo prostě miluju!
PicsArt_1361441040182

Dobrou chuť!

Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den!:)

8 komentářů

  1. Peťa

    14.7.2013 at 22.06

    Mňamka úplně jsem na ně dostala chuť:o))

  2. Beauty An.

    18.2.2014 at 16.26

    Místo stáčení lasagní můžeš rovnou použít cannelloni 😉 Recept do „zelena“ jsem na ně dávala sem http://beauty-an.blogspot.cz/2014/02/spenatove-cannelloni-se-spoustou-nivy.html 😀
    PS: Neber tohle jako pokus o nějaké „zvýraznění“ mého blogu, fakt jsem ti jen chtěla dát recept 😀

    • ILoveMakeUp

      18.2.2014 at 16.37

      😀 Tyhle těstoviny jsem kdysi dělala, tyjo, vůbec mě to tehdy netrklo:)) Jsem s tím měla zbytečnou práci, že!:))
      Jéééžiš:-D No a co, mě to vůbec nevadí, ať si tady zvýrazní kdo chce co chce, nemám s tím problém, pokud si myslí, že u mě se může zvýraznit:)))
      Já ti naopak děkuju, jen kliknu a vidím, nemusím nikde hledat:)

  3. Lenka

    24.6.2014 at 10.41

    Ahoj, dneska jsem tento recept vyzkoušela a akorát jsem dala jinou omáčku a jako vynikající. Doma jsem měla pouze lasagne, ale příště vyzkouším ty těstoviny cannelloni. Díky za tip a za recept. 🙂

  4. martina

    5.12.2015 at 8.02

    Na kolik stupnu se tyto lasagnove rolky pecou? Klasicky cca 180 stupnu?
    Dekuji

    • ILoveMakeUp

      5.12.2015 at 9.08

      To se těžko radí, záleží podle trouby, já to tak dělám, cca na těch 170, 180 stupnu, ale musíš podle své trouby a programu no, který používáš..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.