• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Povánoční speciality lilek jako příloha foto recept

by ILoveMakeUp / 27.12.2021

Hezký den přeji, doufám, že jste si svátky užili, ideálně si volno ještě stále užíváte:) Dneska si dáme receptový Billa článek. Přes svátky není příliš potřeba se vzájemně inspirovat s tím, co vařit. Většina z nás se těší na tradiční jídla a užíváme si je. Ale co po vánocích? Určitě spíše něco lehčího, méně sytého, ne tak tučného, že?:) Co třeba lilek?

O lilku se moc nemluví a je to škoda. Nemá výraznou chuť, takže ho může člověk připravit na všechny způsoby a ochutit dle libosti. Je výborný jako hlavní jídlo, ale právě i jako příloha. Co vše kromě lilku budete na dnešní recept potřebovat?

SUROVINY

1 lilek
2 menší cibule
3 stroužky česneku (jídlo bude hodně česnekové, takže případně uberte)
javorový sirup Billa Naše BIO (chuťově nejlepší sirup)
1 hrst vlašských ořechů
olivový olej
sůl, pepř

Plátky lilku rozložte na papírový ubrousek a posolte. Během pár minut se lilek „vypotí“ a předejte se tím případnému zhořknutí během tepelné úpravy. Není to nic složitého a já to pro jistotu dělám vždy.

Proč oříšky? Přijde mi, že tím lehce nahrazuji funkci mouky. Když chcete na čemkoliv takovou jakoby krustičku, tak to vytvoří právě mouka, že jo. Já ji ale nerada cpu všude a radši experimentuji. No a právě namleté oříšky na těch plátcích spolu s javorovým sirupem a dalšími ingrediencemi zhoustnou a udělají výbornou vrstvičku, krustičku, prostě chutně ten lilek obalí:) Jednoduše hodím hrst do mixéru a je to.

Smíchejte všechny ingredience. Namleté oříšky, jemně nakrájenou cibulku, nastrouhaný česnek, přidejte 5 lžic olivového oleje a 3 lžíce javorového sirupu. Já měla lilek spíše menší velikosti, takže pokud budete mít větší, přidejte pár lžic navíc.

Tak málo stačí pro naprostou delikatesu:)

Kolečka lilku pečlivě ve směsi obalte a rozložte do zapékací mísy nebo na plech, jak jste zvyklí. Jelikož je zde hodně čerstvého česneku, doporučuji péct zakryté, minimálně alespoň alobalem. Až po hodince pečení, kdy lilek krásně změkne, můžete nechat pár minut zapéct.

POZOR: ono se může zdát, že lilku stačí deset, dvacet minut v troubě, ale opak je pravdou. Je potřeba ho fakt pořádně upéct. Uvnitř bude krásně jemný, přitom okraj zůstane hezky křupavý.

Během posledních pár minut, kdy budete lilek dopékat, přihoďte ještě nakrájená cherry rajčátka a máte hotovo!:)

Kromě toho, že je to luxusní příloha, můžete samozřejmě lilek na tento způsob podávat i jako hlavní jídlo. Jen uděláte větší množství. O dost, protože věřte mi, po tomhle se jen zapráší:)

A úplně nejlepší na tomhle receptu je, že když se všechno nesní, tak díky dost výrazné kombinaci chutí a jemné konzistenci lilku, je to naprosto neskutečně chutná „náplň“ do sendviče. To musíte vyzkoušet!:)

Spoustu dalších článků, ve spolupráci s Billou, najdete zde. Jak recepty, tak i tipy na dobroty z jejich obchodu:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařkakuchařka: slané
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekSlavnostní příloha pečená mrkev dýňový olej a granátové jablko foto recept
  • Další článekAkce na Tupperware výrobky v Bille moje tipy

Mohlo by se vám líbit

Treska svíčková filet, kde koupit?
18.2.2020
Vaření v Russell Hobbs pomalém hrnci Sous Vide a Retro kolekce
2.12.2019
Nejlepší recept na domácí pizzu! Jak na křupavé těsto?
29.7.2020

No Comments

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce