Recenze rýžovaru Guzzanti GZ615 z eshopu 2jakost.cz

By  |  7 komentářů

Jojo, mixér nebyla jediná věc, kterou jsem z eshopu 2jakost.cz dostala na vyzkoušení. Už jsem vám na instagramu ukazovala můj nový rýžovar. Ne, že by ten starší, co jsem si kupovala před rokem nebyl super, ale tento bílý bucláček mě prostě okouzlil:-D

Kdo nejste v obraze, eshop 2jakost.cz, jak už název napovídá, prodává zboží, které je v pořádku, ale má nějakým způsobem poškozený obal. Proto je na něj sleva, a některé přístroje levněji než tady nekoupíte. Co se týká toho poškození, mám od nich už třetí přístroj, tedy třetí balení a všechny tři byly poškozeny tak, že i při nákupu v obchoďáku v elektru mi dají do ruky více poškozenou krabici. Takže naprosto v pohodě tohle a jak jsem psala, obsah je naprosto nový, nepoškozený. Ale tak to se vše dočtete vždy v popisku u produktu.

Rýžovar Guzzanti GZ615

Tak já jsem se prvně nedívala, kolik jinde ten rýžovar stojí, prostě tohle je eshop, kde mají slevy skrze to poškozené balení, ale nakonec mi to nedalo a raději jsem mrkla. Víte jak, ať vám netvrdím, jak je tady za super výhodnou cenu, kdyby nebyl. Uuuuf, tak víte, za kolik jsem ho našla (teď beru tu nejvyšší cenu, někde jsem ho našla i za stejnou), dámy a pánové, za 1200 Kč!:-O Zde je tedy za 599 Kč.

No, tak se na něj pojďme podívat. Já jsem rýžozávislák a den, kdy jsem si pořídila první rýžovar, budu oslavovat asi ještě dlouho. Zapomeňte na to, že vás bude bavit první měsíce a pak jej stejně jako jiné kuchyňské pomocníky odsunete někam na půdu. Ne ne, kdepak. Tohle je tak úžasná věc. Ušetří vám čas a hlavně, ta rýže z toho je perfektní. Já jsem tedy poslední roky dělala rýži v troubě a to je také dobrota, každopádně jestli je tu někdo, kdo ještě vaří rýžu v takovém tom sáčku, ve vodě… Uf, uuuuuuuf, neblázněte!!!:)

Fakt nepřeháním. Rýžovar je naprosto skvělá věc, nemusíte stát u plotny, hodíte to tam, zmáčknete tlačítko a neřešíte nic. Tento rýžovar se tedy skládá s klasické vyndávací nádoby a pokličky. Mně se hrozně líbil vzhledově, faktem je, že má trošku menší velikost. S jistotou mohu napsat, že pro nějakou velkou rodinu to není zrovna ideál. Je to fakt menší rýžovar, což je na jednu stranu super, nebude vám na lince zavazet, vypadá hezky, na druhou stranu.. Pokud vaříte jídlo na dva dny někdy a jste třeba 4 v rodině, tak to fakt nestačí. Pro dva lidi v něm ale na dva dny navaříte rýžu naprosto v pohodě.

Co mě pobavilo, že tento má takové malé přísavky, aby na lince lépe držel. Já si toho prvně vůbec nevšimla, až pak jak jsem ho chtěla posunout, tak to nešlo, si říkám co to kua je. No a pak jsem si všimla těch přísavek:))

Jdeme na to! V rýžovaru uděláte jakoukoliv rýži. Jasmínová se udělá rychleji. Když dělám kulatou, tak dávám raději více vody a někdy, když to vypne, tak pak to ještě třeba na dvě minutky zapnu, ale tak to je můj zvyk, každý dle svého v kuchyni:)

Na použití rýžovaru není nic složitého. Dáte tam xy odměrek dle toho, kolik rýže chcete a dle toho přidáte vodu. Já jsem dala takovou tu naši klasickou várku a právě to bylo tak tak, proto raději upozorňuji, že pro početnou rodinu to ideál není. Ale pokud jste dva, případně vaříte jen na den jídla, tak pohoda.

Já miluju rýžu, rýžovar byl pro mě stvořen!:-D Ne fakt, je to taková pohoda, hodíte to tam, zmáčknete tlačítko, to se červeně rožne, jak vidíte výše. No, a jakmile je rýže hotová, tak se to přepne na WARM a udržuje se to teplé třeba půl hodinky.

Jediné, co bych vytkla, že při vaření mi trošku nadskakovala ta poklička a bublala tam po okraji voda, jakože od páry. Podruhé už se mi to nestalo, protože jsem věděla, že mám dát té rýže a vody o něco méně. Ale uvádím to zde, protože rýže v tom je možné udělat ještě více, což si tak nějak neumím představit, to už by ta voda pak při vaření asi zbytečně prskala přes okraj a dělalo to bordel. Takže na tohle pozor.

Ještě takové info pro ty, co nad rýžovarem rozmýšlí a třeba si neumí představit, jaký rozdíl je ve vařené rýži v hrnci a v tomhle. Tak si představte jak jíte levné, lehce rozvařené těstoviny. Máte? No a pak si představte, jak si dáváte kvalitní, pěkně al dente těstoviny. Máte? No, tak to samé platí i u rýže:)

Dobrou chuť!:)

Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den!:)

7 komentářů

  1. Dana Čechová

    8.12.2017 at 13.27

    Ahoj naprosto souhlasim je to uz 4 roky muj pomocnik a nedam na nej dopustit😆😊je to prostě 1.

  2. Anna

    8.12.2017 at 15.10

    Taky mám a nedám na mej dopustit milují a toho rýži 😊

  3. Šárka T.

    8.12.2017 at 16.18

    Mám jiný typ, ale musím potvrdit. Rýžovar je skvělý pomocník a pro mě teď už nezbytnost. Za pár korun nadělá spoustu muziky 🤗

  4. Aneta M.

    8.12.2017 at 18.12

    Ahojky peču rýži v troubě a jiná mi už ani nechutná. Myslím, že bude podobná, jako ta z ryzovaru, jen si musím pohlídat, kdy je upečená.

  5. Michaela

    9.12.2017 at 9.33

    Nejlepší rýže ever je dušená v troubě…s cibulkou….ALE…když pospíchám, jsem líná atd.vytahuji svůj starý rýžovar a jsem happy, že bez práce jsou koláče:-)

  6. Marcela Nohlová

    11.12.2017 at 8.50

    Je, dekuji Vam za tip. Miluju ryzi z bister a tam ji vari v ryzovaru. Varim denne, takze kazdy dobry pomocnik se hodi.

  7. Lucie Schreder Gondorčínová

    11.12.2017 at 18.55

    Určitě perfektní věc, tento rýžovar. Rýži takto u nás v Karlíně vaří Vietnamci a je výborná!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.