• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Kde koupit velké krevety? +Recept

by ILoveMakeUp / 11.2.2020

Asi není třeba příliš rozebírat fakt, že vzhledem k umístění ČR u nás mořské plody není úplně běžné sehnat, a když už, většinou to není ono. Když jde o krevety, buď jsou to pidi midi kousky nebo jsou uskladněny delší dobu, což na chuti moc nepřidá. Samozřejmě jsou specializované obchody, ale ty nejsou v každém městě a nejjednodušší je pro nás všechny potraviny sehnat v obchoďáku, co si budeme povídat.

Občas se ale naštěstí i obchoďáky umí pochlapit a nabídnout nám něco super kvalitního a super dobrého. A přesně takové krevety, jsem objevila v mrazícím boxu v Bille. Ano, jsou mražené, ale absolutně výborné!

Co budete potřebovat:

Mylord premium divoké krevety
dvě, tři citróny dle velikosti
Bon Via římský salát
bylinky
Billa Naše BIO javorový sirup
teriyaki + sójovou omáčku
avokádový olej
červenou cibuli, česnek
sůl, pepř

Citróny nesmí chybět, krevety sice nejdou cítit rybinou, kterou by bylo nutné maskovat, ale vůně citrónu jejich chuť skvěle doplňuje. Celý recept by se neobešel bez javorového sirupu, ten já používám jedině z řady Naše BIO, protože jak už jsem zmínila dříve, u ostatních značek jsem cítila takovou zvláštní pachuť a tento z Billy má krásně čistou chuť. Kombinace javorového sirupu, sójové omáčky a špetky teryiaki omáčky, v dnešním receptu vytvoří to pravé kouzlo.

Billa Naše BIO javorový sirup

Nevidím důvod, proč cokoliv vařit bez petrželové natě či koriandru:) Jednou za čas je fajn vynechat koření plné soli a využít je čerstvé bylinky a jejich výraznou a přitom lehkou chuť.

TIP: absolutní záchrana ve chvíli, kdy čerstvou petrželovou nať po ruce nemáte, jsou tyhle polévkové bylinky. Dokonalé do polévky, omáček i na maso.

Avokádový olej mají v Bille docela nově v regálu s olivovým olejem a pokud vám není jedno, na čem vaříte, omrkněte to, mají tam také Ghí atd..

Jdeme na to! Kdo nemáte moc zkušenosti s přípravou krevet, určitě je dobré zmínit, že ve většině případů z nich musíte vytáhnout střívko, které najdete v jejich středu. A tady začínají první výhody a důvod, proč jsem si tyhle krevety oblíbila.

Mně sice krevety chutnají, ale neoloupané mému oku příliš nelahodí, pokud to máte stejně jako já, potěším vás:)

Billa krevety

Tradááá, tyhle krevety mají střívko již odstraněné, to za prvé a za druhé, jsou nastřižené, takže kdo je nechcete vařit „ve slupce“, naprosto jednoduše ji odstraníte. A je to opravdu velká pomoc, že jsou nastřižené, v opačném případě krevety není zrovna „easy“ oloupat. Takže velký palec nahoru!

Není nutné krevety předem na delší dobu nakládat, stačí třeba hodinka, kdy na ně vymačkáte citrón, přidáte bylinky, špetku javorového sirupu a sójovou omáčku. Necháte odležet a můžete uvařit. Vidíte, jak jsou obrovské?? Neskutečné, tak mega velké krevety jsem v ČR objevila poprvé, mazec!

Bylinky tak od oka na drobno, nemusí být ultra jemně nasekané. Krevety doslova na pánvičce jen proženete, nedělají se dlouho, protože čím déle byste je dělaly, tím by byly tužší. Není tedy problém i s většími kousky petrželky, nic se nepřipeče.

Pokud máte, můžete přidat pár kapek:)

No nejsou ty krevety nádherné? Mega velké, na dlaň, jemné, nadýchané, opravdu jsem žasla, když jsem je prvně koupila. V životě jsem u nás nesehnala v obchodě tak krásné, masité krevetky! Samozřejmě pokud žije někdo v Praze, asi s tím takový problém nemá. Ale většina z nás tam nežije, že jo:)

Červená cibulka v tomto receptu hraje velkou roli a určitě se bez ni neobejdete. Čím více, tím lépe.

Rozpalte si pánev. Přidejte několik lžic avokádového či olivového oleje, přidejte cibuli a prožeňte vařečkou. Přidejte z misky omáčky, ve kterých jste měli naložené krevety. Sladký, javorový sirup začne spolu s cibulkou rychle karamelizovat, houstnout a v té chvíli přihoďte i krevety.

Billa recepty

Stačí opravdu pár minutek a máte hotovo!:) Na fotku jsem vám dala ten olivový olej, který používám o něco více, jak avokádový.

Billa olivový olej

Co vy na to, dali byste si, že?:))

Přílohu si dejte dle svého gusta, může to být rýže nebo čerstvé pečivo. Já mám ráda kombinaci jemných krevet a křupavého listu římského salátu. Takhle si na něj krevety hezky vyskládám, smotám a šup do pusinky:)

Ať už si je uděláte jakkoliv, rozhodně na ně v Bille mrkněte, sehnat takové mega gigantické krevety, ještě tak krásně očištěné, to je docela výhra v loterii:)

Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařkakuchařka: slané
  • 4
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekLehká a zdravá rybičková pomazánka recept a postup
  • Další článekTreska svíčková filet, kde koupit?

Mohlo by se vám líbit

Slané svačinky do práce i do školy
5.9.2019
Mražený jogurt podle mě
11.6.2013
Krevety v česnekovo-kokosové omáčce foto video recept
19.4.2021

4 Comments

Reply Kajina 11.2.2020 at 15.20

Ahoj, no celou dobu čtení receptu jsem byla jak bernardýn 😀 Zní to skvěle. Krevety jsem dlouho neměla a dala bych si je. Polévkové bylinky naprosto miluju a cpu je do všeho, krom sladkého jídla 👍👌

Reply ILoveMakeUp 11.2.2020 at 15.45

Ahojky. Přesně, ty polévkové bylinky jsou moje láska, vařím každý den a ty se fakt hodí na všechno.
No tak určitě na ně mrkni, protože takové nádherné, mega krevety, to se hned tak nevidí, mazec:)

Reply Siraelxy 12.2.2020 at 12.42

Úplně se mi sbíhají sliny….super recept

Reply ILoveMakeUp 12.2.2020 at 17.42

paráda:))) O to mi šlo:))

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce