• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Slane

Kuchařka: rychlovky k obědu a večeři

by ILoveMakeUp / 24.7.2014

Dnes mám pro Vás pár tipů, co k obědu či večeři. Nečekejte však nějaké extra super recepty, tentokrát mám pro Vás spíše rychlovky a jednoduchá jídla, která člověk vaří, když prostě nemá čas..

Tak jo, začnu polévkami. Polévky já miluju, dělám převážně vývary, nejraději mám hovězí. Polévky mám ráda, i když jsou vedra, prostě je nejím úplně horké. Recept k polévce jistě psát nemusím:) Dělám ho klasicky z hovězího masa a kosti, petržele, celeru, mrkve, cibule, místo soli dávám podravku, atd.. Polévky já dělám vždy hustší, tohle, na fotce níže, je dle mě ještě ne moc hustá polévka. Já to vlastně ani nijak jinak neumím, i když se snažím, ale vím, že někdo má raději, když je více vývaru a jen maličko nudlí..

HOVĚZÍ POLÉVKA

IMG_1652

…

IMG_1654

Další polévka, kterou dělám celkem často, je polévka z hlívy ústřičné. Vývar dělám zeleninový, polévka pak chytne tu houbovou vůni, no a pak už přidávám jen trochu brambor, jednu nebo dvě..

POLÉVKA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ

IMG_1641

…

IMG_1642

Úplně prvně, jsem dělala rajčatovou polévku. Jak jsem psala výše, dělám spíše vývary. Není to ani tak o tom, že bych tyhle polévky neměla ráda, miluju třeba brokolicovou, hráškovou, ale jím je sama, proto je nedělám tak často. U této polévky jsem hodila do hrnce kousek másla, na to cibulku, opražila, přidala jsem na kousky rajčata, celou mrkev, petržel, lžíci podravky, trochu česneku a vařila jsem.. Mrkev jsem pak rozmixovala. Na polévku jsem nasypala krutony a trochu pažitky. Výborná byla.

RAJČATOVÁ POLÉVKA S KRUTONY

IMG_1775

…
IMG_1777

Další jídlo, které jsem v posledních dnech dělala opravdu často, je sushi. Zkouším ho na různé způsoby s různým „zdobením“, které na sushi sice nepatří, ale to je mi celkem jedno. Z 99% si všechny recepty upravuji dle sebe, něco přidám, něčeho uberu, tak prostě vařím, určitě to některé znáte:)

URAMAKI SUSHI

IMG_1780

Když jsem se dívala na první fotky sushi, tak si myslím, že jde na první pohled vidět, že mi jde už zase o něco málo lépe.

IMG_1781

Zkusila jsem už sushi i s lososem, ale stačilo jednou, i když vím, jak jsou krabí tyčinky „kvalitní“, více mi to prostě chutná s nimi.

IMG_1785

Zde jsem místo celé krabí tyčinky zkoušela udělat směs, kdy se přidává i majonéza.. No nevím, to mě také nenadchlo, takže jsem se vrátila k normálně celým kusům tyčinek.

IMG_1788

Tohle jídlo jsem dělala prvně a hrozně mi zachutnalo! Jde o kuřecí maso, obalené v rýžových nudlích a poté smažené.
Jak na to? Kupte si kuřecí stehna, maso vykostíte a nakrájíte na malé kousky, cca 2×2 cm, opravdu malé, ono se Vám ten kousek o dost zvětší po obalení… Kuřecí maso na hodinku naložte do sójové omáčky, té dejte podle chuti, já dávám na porci tak dvě PL. K tomu špetku pepře a špetičku soli. Maso pak opečte na pánvi, je nutné, maso prvně tepelně zpracovat a pak až smažit, jelikož rýžovým nudlím v rozpáleném oleji stačí pár vteřin, a za tu dobu byste kuřecí maso neudělali.. Jakmile máte tedy kuřecí kousky opečené, nechte je vychladnout, nachystejte si směs z hladké mouky a vody, směs by měla být spíše hustá, ale ne zase moc, prostě tak, aby se v ní dalo obalit maso a směs na masu držela a nekapala. Rýžové nudle si nadrťte, chce to ty tenoučké nudle, ne ty silnější.. No a pak kousky namočte do směsi z mouky, obalte v rozdrcených nudlích a šup s tím do rozpáleného oleje. Dejte pozor a sledujte, jak se maso smaží, stačí opravdu tak 10-20 vteřin z každé strany, ale to poznáte, rýžové nudle zhnědnou, ale nesmí zhnědnout až moc, prostě do zlatova:) Maso uvnitř je pak super šťavnaté, obal extra křupavý, no dobrota!:)
Doporučuji k tomuto jídlu francouzský dresing od Hellmann´s.

KUŘECÍ MASO OBALOVANÉ V RÝŽOVÝCH NUDLÍCH

ccc

Když není čas na vaření, tak musí stačit – masové kuličky z mletého masa, špízy ze žampionů a vařená kukuřice.

IMG_1638

No a když zase není čas, tak si poradím opět něčím jednoduchým, jako je kuřecí maso pečené v troubě. K tomu jednoduše čerstvé pečivo, které je výborné se šťávou, kterou pustilo maso.. Navíc jsem přidala pažitku.

IMG_1741

Jednoduché, rychlé, výborné a křupavé!:)

IMG_1742

Jaké jsou Vaše tipy na tzv. rychlovky?:)

 

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
kuchařkakuchařka: slané
  • 12
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekPříprava sushi aneb jak jsem si oblíbila kalifornské rolky neboli Uramaki
  • Další článekKuchařka aneb tipy k obědu či večeři

Mohlo by se vám líbit

Kuchařka; photos by Canon eos
9.7.2013
Strouhaná cuketa zapečená s vepřovým masem
20.7.2019
Slané svačinky do práce i do školy
5.9.2019

12 Comments

Reply Petra 24.7.2014 at 9.14

Achjo, jsem ted po stanem, v tasce chleba a mam se dlvat na tyhle dobroty? 😀 Jsem rada za recept s ryzovymi nudlemi, strasne rada na ne chodim a uz je asi cas si je udelat i doma, musim vyzkouset 🙂

http://www.thetasteofviolet.com

Reply ILoveMakeUp 24.7.2014 at 10.39

:)) Jaj, tak pod stanem toho asi moc nevymyslíš, ale chleba taky dobrý:))
Jojo, je to dobrota, ale fakt doporučuji k tomu ten dresing, je k tomu kuřecímu maso výborný!:)

Reply Petra 29.7.2014 at 13.39

Dresing si k tomu nedovedu predstavit, tak to vyzkousim 🙂

Reply ILoveMakeUp 29.7.2014 at 14.17

Tento je ke kurecimu masu VYBORNY!!!:)

Reply Šárka 24.7.2014 at 13.07

Krásný fotky!! Až jsem z nich dostala hlad:)) Nejvíc mě láká sushi, ale stále jsem se neodhodlala ho dělat sama doma, ale myslím že jednou na to taky dojde!!
Šárka

Reply ILoveMakeUp 24.7.2014 at 17.21

Je to strašně snadné, určitě to někdy zkus!:)

Reply Iv. 24.7.2014 at 14.13

V pondeli jsem byla zase na Running Sushi a tam covece ty kureci kousky obalene v ryzovych nudlich meli, ale prislo mi to nejake splaene, tvrde (ty nudle), takze vyhralo zase jen sushi a krevety a musle a chobotnice!! Jinak tyhle tve posty jsou super, jsi strasne napadita a sikovna a hlavne prakticka s nicm se moc dlouho ne..pip.. raz dva a hotovo a pritom to mas dobre a hlavne i chutne a dobre to vypada. Proste sikuka. Dneska jsem varila „tvoji“ rajskou, co jsi mne u nas ucila a opet se podarila, hezky na sladko, skorice… Vis co je zajimave, ze ty jsi mozna znamejsi pres liceni tech tvych obrovskcyh ocich jak pres varecku (na blogu) a presto, kdyz jsi na navsteve spise se motas v kuchyni….to aby si nekdo nemyslel, ze si te pozve na vikend, ze ho namalujes a ty radeji uvaris. Mne taky nenamalovala….a to jsem tak prosila….

Reply ILoveMakeUp 24.7.2014 at 17.23

Třeba to měli moc usmažené.. Mě to právě hrozně chutnalo a pak jsem narazila na youtube na video, tak jsem to hned musela zkusit:))
Mňam, tak to je super, taky bych si ji dala:))
Tak ono je to jednoduché, líčení, to mám spíše pro sebe, ale co se týká vaření, tak to naopak dělám ráda pro ostatní, no a navíc, ty máš nádhernou kuchyň!:) Já líčit neumím, nikdy jsem nelíčila někoho, to je fakt o něčem úplně jiném, než se nalíčit sama. To je to samé jako s lakováním, zkus nalakovat nehty někomu, taky je to těžší, než když si lakuješ sobě:)

Reply Soňa 25.7.2014 at 16.21

Kuřecí maso v rýžových nudlích vypadá dost lákavě, ale ještě víc hovězí vývar, ten miluju 🙂 A pořádně silný!

Reply ILoveMakeUp 25.7.2014 at 16.54

Ano ano, pekne poctiva polevka:)

Reply Natálka - Little Gem 25.7.2014 at 18.20

já jsem taky strašně polívková, mám ráda jak vývary (ten tvůj vypadá úžasně, normálně se mi sbíhají sliny!), tak husté krémové, bramboračku, čočkovou a úplně nejradši fazolačku 🙂 a když nestíhám, tak si dělám třeba kus-kus se zeleninou nebo nějaké jednoduché těstoviny

Reply ILoveMakeUp 25.7.2014 at 19.12

Jojo, tak to třeba bramboračku a hustou zeleninovou, to já můžu a dělám hodně, já měla na mysli spíše nějakou tu brokolicovou krémovou, pórkovou apod., s tím bych doma neuspěla..
Mňam, fazolačka!!! Teď mám chutě já!!:-D

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce