• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Kuchařka: tipy na grilování 2 Kuřecí v barbecue omáčce

by ILoveMakeUp / 23.6.2015

Nalákala jsem Vás teda na facebooku dobře, co?:)) Hned jste mi psaly o recept, tak jsem si mákla a je tady! Máte tedy dost času, nakoupit před víkendem vše, co Vám na tuhle dobrotu chybí, takže žádné výmluvy, o víkendu ať to voní až ke mně – fotky vítány!:-D Nebudu se chlubit cizím peřím, griloval přítel, a jak jsme se bavily, chlapi jsou na grilování prostě doooost dobří. Takže já v neděli uvařila kuřecí polévku s drobením a on:

Kuřecí kytky v barbecue omáčce
Nemám pro Vás nafocené vše, protože jsem vůbec neplánovala, z této grilovačky udělat článek, přiznávám, že jsem nečekala, že to bude až tak výborné:-O Tohle bylo snad to nejchutnější grilování, jaké jsem kdy zažila. Po velice dlouhé době jsem jedla tak, že jsem měla ušmudlanou celou pusu a vůůůůůbec, ale vůůůůbec, mi to nevadilo:)) Takže, co je potřeba, abyste si tento víkend také pochutnali?

Kuře
to je jasné

Základní směs barbecue (dle vašich chutí)
Ingredience:
1/4 hrnku hnědého cukru, 1/4 hrnku sladké mleté papriky, 3 lžíce černého mletého pepře, 3-4 lžíce hrubé soli, 2 lžičky česnekového prášku, 2 lžičky cibulového prášku či sušené, rozdrcené cibule, 2 lžičky celerových semínek, 1 lžička kajenského pepře (nemusí být).
Postup: všechny uvedené ingredience vložte do misky a třete tak dlouho, dokud se dokonale nespojí. Koření můžete míchat i prsty, nezapomeňte pořádně rozdrtit hnědý cukr. Směs poté dejte do vzduchotěsné nádoby, do tmy a chladu. Na takovém místě Vám vydrží až 6 měsíců.

TIP: pokud nemáte rádi hodně pikantní jídlo, kajenský pepř můžete vynechat.
Do této směsi naložte maso (nám stačilo 2h a luxus)

Omáčka k potírání při grilování
Ingredience: 2 hrnky bílého octa, 1 lžíce hrubé soli, 1 lžíce mletého pepře, klidně i více, prostě podle chuti, dále pak 1 lžička mleté, pálivé papriky, 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky a jako bonus si můžete přidat 1 papričku jalapeño, nakrájenou na tenké plátky
Postup: do misky dejte ocet, sůl, černý pepř a pálivou papriku, vše šlehejte, až se sůl rozpustí. Poté přijdete cibuli a papričku. Můžete pak ještě dochutit dle potřeba třeba více pepře, apod..

TIP: opět, pokud nemáte rádi hodně pálivé, není nutné papričku přidávat.
Touto omáčkou pak potírejte maso při grilování, poté, co je na povrchu již opečeno. 

Základní omáčka barbecue
Ingredience: 2 hrnky kečupu, 1/4 hrnku jablečného octa, 1/4 hrnku worcesterské omáčky, 1/4 hrníčku hnědého cukru, 2 lžíce melasy (lze i bez), 1 lžíce tabasco, 1 lžíce oblíbené grilovací směsi, 1/2 lžičky černého pepře
Postup: všechny přísady dejte do hrnce a při vysoké teplotě přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne a zhoustne, začne krásně vonět. Omáčku nalijte do čisté nádoby a udržujte v lednici. Takhle Vám vydrží až několik měsíců.

TIP: pokud nemáte jablečný ocet, můžete použít jiný, obejdete se i bez tabasca, pokud nemáte. Je jasné, že Vám nějaké ingredience mohou chybět, žádná hrůza, pokud vynecháte jednu, dvě ingredience, případně ji nahradíte něčím jiným, podobným, svět se nezboří a i tak to bude žrádlo. Samozřejmě nevynecháme 6 ingrediencí ze 7, že!:-D
Tuto omáčku použijete až úplně ve finále, jakmile bude maso krásně měkoučké.

A jdeme na to! Zde vidíte už maso naložené v základní směsi a zároveň již potřené omáčkou k potírání.

4

Potíráme pečlivě, jak se říká: zlato, ať to stojí za to!:-D

5

A tohle byl moment, kdy už šlo maso hezky od kosti, byl tedy správný čas na to, začít potírat základní omáčkou barbecue. Potřeme, otočíme a zase potřeme, ať je maso v omáčce celé obalené.
POZOR, tady žádné odhadování, zda už je maso hotové či ne. Dejte si kousek na talíř a pěkně ho rozkuchejte, jakmile byste maso potřeli a ono nebylo hotové, nedoděláte ho, omáčka se speče do černa a byl by průser!

3

Maso teď musíte hlídat, my jsme ho sundali asi po 5 minutách, tak nějak. Tato omáčka se dost rychle opéká, takže fakt pozor na to.

2

Ručím Vám za to, že po tomhle se budete olizovat až na… Dobrou chuť!:)

IMG_9439

Tento článek je vlastně takový druhý díl předchozího článku s tipy na grilování, který jsem Vám dávala na blog nedávno zde. Doufám, že se Vám dnešní tip líbil, a že ho třeba o víkendu zkusíte, co?:))

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
grilováníkuchařkakuchařka: slané
  • 9
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekKuchařka: tipy na grilování
  • Další článekKoupit nebo nekoupit rýžovar?

Mohlo by se vám líbit

Květáková luxusní polévka recept
6.11.2019
Rychlý recept z chřestu a brokolice
6.2.2019
Dýňové lasagne foto recept
14.9.2021

9 Comments

Reply Hany 23.6.2015 at 8.01

Ty jo…složitý jak papiňák, ale tak krásný kytky jsem ještě nejedla, takže dokoupím těch 6 ingrediencí a o víkendu vytvořím. Drž mi palce, chci být slavná :-D.
Fajn den.

Reply ILoveMakeUp 23.6.2015 at 9.14

Budes za hvezdu!:)) Jj, taky jsem cucela jak dlouho to chystal a co vse, neni to raz dva, ale 100% to za to stoji:)

Reply ILoveMakeUp 23.6.2015 at 9.00

Jeste jsem zapomnela dodat, ze to muzete zkusit na jakekoliv maso, zebirka, hovezi.. Perfektni!:)

Reply Sheldonovka Denisa 23.6.2015 at 12.25

Mňam, po tom by se doma utloukli :-). Nesmím ukázat 😀

Reply ILoveMakeUp 23.6.2015 at 16.58

Musíš!!!!:)

Reply Michelle 23.6.2015 at 18.41

Hned bych si dala:D To musim navrhnout na rodinnou grilovačku:))

Reply ILoveMakeUp 23.6.2015 at 18.52

Urcite:) Stoji to za to!

Reply bea 24.6.2015 at 7.35

mam otazocku …vsetko namocim do tej barbecue omacky a potom potieram tou na potieranie …do tohto bodu mi je vsetko jasne ale potom je opat recept na zakladnu barbecue omacku tu tam davam kedy ? tu som sa nejak zaplietla..dakujem za objasnenie

Reply Denisa 24.6.2015 at 12.35

OOOch…tak tohle zaručeně musím vyzkoušet, barbecue omáčky apod. marinády miluju…! 🙂

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce