• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Nejlepší recept na domácí pizzu! Jak na křupavé těsto?

by ILoveMakeUp / 29.7.2020

A je to tady! Recept na pizzu nebo spíše těsto, které jsem vám už ukazovala na instagramu a co jsem tak četla vzkazy, byli jste z něj nadšeni! To jsem ráda:) A jelikož i mně pasuje, rozhodla jsem se dát vám komplet recept i sem na blog a navíc vám tady prozradím můj TIP/TRIK, díky kterému vaše domácí pizza bude křupat, jako ta z pece z restaurace:)

Co budeme na jednu velkou pizzu potřebovat?

15g droždí
čtvrt lžičky cukru
půl lžičky soli
250g polohrubé mouky
150 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje

Kromě toho samozřejmě potřebujeme něčím pizzu ozdobit. Já jsem vše nakupovala v Bille, kde mám právě i oblíbenou, levnou a výbornou mozzarellu, ta u nás na pizze nesmí chybět. Dávám dvě:)

Těsto na pizzu znáte a ochucení je na vás. Já vám ale dneska dávám tip i na to, jak pizzu zdobíme u nás doma, takže… Po kečupu nesahám, nijak mi nevadí, ale na pizzu mi přijde příliš sladký. Používám jako základ čistě naporcovaná rajčátka. V Bille mají buď variantu, kdy jsou v plechovce celé kusy krásných rajčat nebo pak tuhle s drobnými již nakrájenými kousky. Perfektní! Čistá chuť rajčat, není to přesolené, přeslazené, ideální na pizzu. A navíc stojí jen 14 korun, pohoda.

Nevím jak vy, ale u nás jede pizza s anglickou. Osobně si myslím, že anglická celkově vše perfektně dochutí. V Bille mají jednu ve žlutém obalu, vyloženě jejich značka a pak tuhle Billa Clever. Osobně doporučuji spíše tuto na pizzu, ta ve žlutém obalu je silnější, vhodnější spíše na vaření. Tato Clever je krásně tenká, na pizzu perfekto.

Olivový olej budete potřebovat nejen do těsta, ale i na potření okraje. Já nekupuju už jiné, jak ty z Billy. Výborná chuť a fajn cena, není co řešit. Mají více variant, které střídám, tentokrát jsem koupila tento z řady Naše BIO.

Já vím, že při vaření jsou nějaká pravidla, tekuté suroviny, pak máte přidat sypké atd.. Ale víte co? Já to neřeším a stejně to funguje:) Všechny suroviny na těsto tedy dejte do misky, nejprve to proženu lžící a poté hezky zpracuju rukama. Samozřejmě můžete sáhnout i po robotu.

Hrozně mě mrzí, že jsem si pomazala pár fotek z focení, kde byla navíc i fotka PO vykynutí, škoda škoda. Každopádně, nakyne vám to, krásně a vcelku rychle!:)

Olivový olej, jak jsem zmínila výše, používám nejen do těsta, ale i na potření okraje těsta. A to bych nebyla já, abych si to nevytunila, takže, lžíce oleje, česnek, bylinky a natíráte!:))

Klidně můžete jen olej s česnekem, jak je libo.

Při válení těsta nezapomeňte po okraji a celém obvodu to trošku umačkat prsty, aby vnitřek pizzy byl nižší jak právě okraj. Abyste neměli těsto jednu velkou placku, chápete.

Když nepočítám okraj, ten musí být vyšší, tak výška těsta stačí tak dva, tři milimetry, ono vám to v té troubě docela poskočí. Takže pokud nemáte rádi tlusté těsto, jako já, tak si ji opravdu udělejte hezky tenkou, v troubě nakyne tak o polovinu.

Peču většinou na 180 stupňů cca 20 minut. Je to rychlovka, takže určitě nikam moc neodcházejte a raději to kontrolujte.

MŮJ TIP/TRIK: jak na pizzu křupavou jako z pece? Spolu s troubou si rozehřejte i plech. Díky tomu, že bude plech rozpálený, bude těsto krásně křupavé, jako z profi restaurace!:)

Strašně dobré je přihodit na pizzu i pár koleček klobásky, to je něco. A fajnšmejkři mohou zkusit ke konci pečení na pizzu rozplcnout vajíčko, také moc dobré:)

A jakou pizzu si dneska upečete vy? Těsto máte jisté, že se povede. Takže jen promyslet, co si na pizzu dáte a už si můžete začít představovat, jak dojdete domů, pěkně pohoda po práci, nohy nahoře a křupavá pizza v ruce, hmm…:))

Dobrou chuť

Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařkakuchařka: slané
  • 11
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekPečená jablka karamel a vločky foto recept
  • Další článekSada profi nožů iCook Amway recenze a fotky

Mohlo by se vám líbit

Recept na vanilkové rohlíčky z pšeničné celozrnné BIO mouky
12.11.2018
Sladké, sladké a zase sladké
11.6.2013
Slané svačinky do práce i do školy
5.9.2019

11 Comments

Reply Alžbeta 29.7.2020 at 10.42

Ja som našla super recept na domácu pizzu a ešte bola chutnejšia ako v pizzerii

Reply ILoveMakeUp 29.7.2020 at 11.49

Stejně tak i tato, vynikající:)

Reply Smoochie 29.7.2020 at 15.13

Dobrej tip, potrit ty okraje bylinkama a olejem. Taky je moc dobrá varianta s naskladanou cibuli, potrebe cesnekem, s anglickou a zalite smetanou. Jo a ja pecu v troube rozpaleny na plny pecky, on v tech pecich na pizzu je vetsi zar a udela to takhle krasnou kurcicku,prijde mi min buchtovita, nebo jak to rict 😊

Reply ILoveMakeUp 30.7.2020 at 9.02

Super:) Ono i záleží na tom, jak si člověk tu pizzu udělá tenkou i co na ni dá no, podle toho péct na stupně, ať to nezčerná..

Reply Dana Cechova 29.7.2020 at 18.30

Ahoj nemusim ti ani říkat 😉jak mě honi mlsná , když jsem to četla. No jediná pomoc udelat si ji😉👍stim plechem to je dobrá rada zkusim…máš to moc hezky napsané a focené👍👍👍….

Reply ILoveMakeUp 30.7.2020 at 9.03

Ahojky, děkuju moc za pochvalu:) Pár fotek jsem si pomazala, ot mě mrzí, to těsto po vykynutí, ale tak nevadí, hlavní je recept:)

Reply Siraelxy 2.8.2020 at 4.22

Nádherná…..ty jo, mám hlad jako vlk 🙂

Reply Mája 2.11.2021 at 16.10

Tohle množství surovin je na jednu pizzu?🙂 Díky za odpověď.

Reply ILoveMakeUp 3.11.2021 at 7.37

Ano, já ten recept během vaření/pečení fotím (nejsou to žádné ilustrační fotky), takže přesně to co vidíte na fotce, vzniklo z těch surovin, které uvádím:)

Reply Marcela B. 9.11.2021 at 12.27

Ahoj, díky za recept 🙂 Dostala jsem neskutečnou chuť na pizzu, hledám recept a co na mě nevykoukne, jako tvoje stránky 🙂 Díky i za ten tip, jak na křupavou pizzu. Dneska vyzkouším.

Reply ILoveMakeUp 9.11.2021 at 17.02

Čauec, jojo, těsto na pizzu jsem také už vychytala, vyzkoušej:))

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce