• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Nejlepší recept na pečenou plněnou batátu

by ILoveMakeUp / 7.1.2020

A copak to pro vás dneska mám?:) Další mňamku a výborný recept na super oběd či večeři. Tentokrát to sice nebude úplně pro všechny, pánové vám doma asi příliš ochat nebudou, ale my ženské, si pošmákneme!:))

Jelikož jsem recept připravila ve spolupráci s Billou, všechny ingredience jsou z tohoto obchodu, něco samozřejmě lze koupit jinde, ale co se týká potravin jejich privátních značek, ty člověk koupí jen tam. Jdeme na to!:)

Tento článek bude sice obsahovat jednoduchý recept, ale i přes to se připravte na spoustu fotek. Jakmile fotím nějaké moje oblíbené jídlo, tak jsem jak posedlá a focení si prostě užívám, jdeme na to!:)

Co budeme potřebovat?

batáty (jedna na člověka)
Billa Premium extra panenský olivový olej
plechovku cizrny
Billa BIO čerstvý špenát
sladká paprika koření
rajčata, špenát, paprika, červená cibule, česnek – vše čerstvé

Odtučněný tvaroh Naše BIO – stále krásně krémový
Čerstvý koriandr

Cizrnu si můžete uvařit, já častěji používám tuto v plechovce, pěkně propláchnu od nálevu a použiju buď přímo za studena nebo zpracuji tepelně, jako v tomto případě…

Začneme, batáty si pořádně očistěte, ale nechte ve slupce. Nakrojte podélně tak do čtvrtiny. Připravte si směs z olivového oleje, lehce osolte, opepřejte, přidejte bylinky dle chuti a pořádně tím batáty zalejte. I zde už můžete přidat česnek, ale spíše ho nalejte pod tu batátu, aby se vám během pečení nepřipekl a nebyl hořký.

Olivovým olejem nešetřete a stejně tak s bylinkami:) Batáty rozhodně nejsou klasické brambory, proto je musíte péci delší dobu a hlavně na hodně stupňů. Záleží samozřejmě na troubě a režimu, ale kolem těch 200 stupňů tam dejte.

Během toho, co se batáty pečou, si hoďte na pánev opláchnutou cizrnu, se špetkou olivového oleje a přidejte čerstvý špenát.

MŮJ TIP: přidejte sladkou papriku, cizrna ochucená sladkou paprikou je naprosto dokonalá a i v kombinaci s bramborou ta chuť nemá chybu.

Upečená batáta se vám v troubě neotevře, uděláte tak samotní, jednoduše ji po vytáhnutí opatrně rozevřete pomocí dvou vidliček.

Přidáte ochucenou a lehce opraženou cizrnu… Nevím jak vy, ale já mám radši, když jídlo křupe nebo prostě jde cítit na skus. Batáty mám ráda, ale jsou na mě až příliš mazlavé, proto přidávám právě tu cizrnu, která když se spojí s měkkou až mazlavou sladkou bramborou, tak je to naprosto dokonalé sousto:)

A pokračujeme spoustou na drobné kousky nakrájené zeleniny. Čím více všeho, tím lépe, klidně ať to padá bokem, vůbec nevadí:)) Základ chutné směsi z čerstvé zeleniny je co? No jistě, že červená cibule!:)

Nedá mi to se nezeptat, mám tu také takové milovníky zeleniny, jako jsem já? Vždy se divím, kolik lidí bere zeleninu jako nějaké zlo, dokonce i lidi kolem mě zelenině moc nedají. To já bych se jí upapala teda, máte to také tak?:)

Už zde by šlo o absolutně dokonalou mňamku, já mám pro vás ale ještě jeden super tip a to je kombinace tvarohu + česneku + lžíce olivového oleje + bylinek. Můžete přidat i majonézu samozřejmě a já, i když je batáta sladká, přidala do dresingu špetku mého oblíbeného Billa javorového sirupu, který je nej, výborná, čistá chuť.

Jakmile touhle směsí nebo dejme tomu dresingem. celou tu batátu a náplň v ní zalejete, uuuuf, panebože, nebíčko v puse:))

Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.

Co vy na to, jdete do toho?:)) Já doufám, že vyzkoušíte a pokud ano, jako správní závisláci na internetu máte jistě instagram, označte mě, u fotky nebo stories, ráda mrknu:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařkakuchařka: slané
  • 8
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekSilvestrovské hotové pomazánky levně chutně a rychle
  • Další článekKde koupit chuťově dobrou a zralou papáju?

Mohlo by se vám líbit

Slavnostní příloha pečená mrkev dýňový olej a granátové jablko foto recept
1.12.2021
Můj ověřený recept na boží milosti masopustní tradice
24.2.2022
Silvestrovská chuťovka sýrovo-bramborové kuličky
7.12.2020

8 Comments

Reply Karolína 9.1.2020 at 16.58

Teď jsem dojedla. To bylo něco. Jako ta cizrna na panvicce s tou sladkou paprikou by mi úplně stačila. Dokonce i manžel ochutnal a nevěřícně na mně koukal. To je cizrna????? Takže díky moc za super recept!

Reply ILoveMakeUp 10.1.2020 at 15.16

:))))) to je co, přitom stačilo jen maličko, ale nádherně se to kombinuje a prostě je tam něco „kousavého“, nejen brambora, pecka:))) To mám radost, že vám chutnalo, moc!:))

Reply Terezah.style 10.1.2020 at 17.27

Tak jsem si konečně dneska udělala tu plněnou batátu. Lehce jsem si recept doupravila podle sebe. Přidala jsem si tam suš.rajčata a v lednici jsem měla zbytek plátků roast beefu, tak jsem to do toho hodila a moc dobré, udělám si jí zase.

Reply ILoveMakeUp 10.1.2020 at 19.27

:))) však jasný, o tom to je a teda roast beef? Tak to sis řádně vytunila:) Mňam. Je to dobrota, že, jak člověk nedlabe jen tu bramboru/batátu:)
Díky za tip, já sice sušený rajčata ráda nemám, ale někdo určitě rád podle tebe vyzkouší:)

Reply Jitka 10.1.2020 at 14.38

Moc díky za perfektní recept! Dělala jsem ho dnes k obědu a oblizuji se ještě teď:). V pondělí ho připravím návštěvě :D… Krásný víkend:)! Jitka

Reply ILoveMakeUp 10.1.2020 at 15.16

Rádo se stalo, já strašně ráda zkouším a kombinuju, co mě napadlo a hlavně, co mi chutná. Tak tohle se fakt povedlo, mám radost, že se ti recept líbil a hodil, bezva:)))

Reply Laďka 10.1.2020 at 19.54

Skvělá inspirace ,batáty popravdě nejsou u mne tak často na talíři ,ale s tou cizrnou vážně lákavé 😍dík

Reply ILoveMakeUp 11.1.2020 at 15.11

Jj, jako u mě dříve taky moc ne, takhle dělané vkuse vůbec, páč já mám fakt radši křupavé, takže spíše v troubě opečené. Ale tento recept se mi povedl, to je hned úplně něco jiného, vyzkoušej:)

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce