• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Sladké

Pečená jablka karamel a vločky foto recept

by ILoveMakeUp / 18.7.2020

Hezký den přeji. Na dnešní, upršený den jsem si pro vás připravila receptový článek a tip jednu výbornou, pěkně voňavou a křupavou rychlovku:) Kdo máte rádi vůni pečeného jablíčka a skořice, přijdete si na své:) Většina z vás asi ani nebude muset letět hned na nákup, protože je třeba jen pár, základních surovin, připravte si hrnce a vařečky a jdeme na to!:-D

Co budete potřebovat:

Clever Jablka
rybíz Česká farma
dvě hrsti vloček
jedna hrst třtinového cukru
necelá čtvrtka másla
skořici nebo skořicový cukr

Co se týká vloček, osvědčily se mi tyto na fotce níže. Mám doma několik druhů, ale tyhle se hodí nejvíce a to z jednoho prostého důvodu. Pečené jablko má hezky jemnou až kašovitou konzistenci. A k tomu jsou právě super větší, křupavé vločky, které jsou díky karamelu ještě křupavější a v kombinaci s tím jemným jablkem, je to dokonalá kombinace. Pokud použijete vločky drcené, bude to samozřejmě také dobré, ale už to nebude tak lahodné a kontrastní na jazyku:)

Samotná jablka jsou samozřejmě také důležitá. Pokud půjdete na nákup do Billa obchodu, kupte tyhle Clever. Jsou voňavá, jako ze zahrádky. Konzistence hezky šťavnatá a měkká, včetně jemné slupky.

Příprava je velice jednoduchá. Jablka rozkrájíte na půlky a vydlabete střed. Vůbec není třeba ten střed dloubat nějak více, s cílem, aby se vám do jablka vlezlo co nejvíce náplně. V klidu postačí střed vyloupnout čajovou lžičkou, více není potřeba. Jablíčka si lehce posypte skořicí, může být i skořicový cukr a přelijte trochou javorového sirupu. Díky němu bude chuť pečeného jablka ještě lepší, to mi věřte:)

Do hrnce si dáme máslo, jakmile se rozehřeje, přidáme cukru a necháme karamelizovat. Po pár minutách uvidíte, že cukr hnědne a houstne, přisypte vločky, špetku soli a nechte opéct do křupava. Trvá to asi minutku. Rozhodně od plotny neodcházejte, jde to fakt rychle.

Směsí pak naplníme střed jablek. Důležité je jablka v troubě zakrýt alobalem, za prvé, aby rychleji změkla a za druhé, aby se vám nespálily ty vločky, křupavé jsou už dostatečně z hrnce. Délka pečení závisí na typu trouby a programu. Já peču +- na 180 a nechávám to tam necelou hodinku.

Vcelku zásadní je přizvat na pomoc ruskou zmrzlinu. Ne, opravdu, bez ní by tento recept nebyl ono. Billa ruská zmrzlina mě mile překvapila, je ultra smetanová a přitom za pár kaček. Oplatek můžete odloupnout, ale mně osobně tam nevadí, takže to jím i s ním.

Máme hotovo!:)

Kdo máte na zahradě rybíz, šup pro něj. Já bohužel nemám, takže jsem v Bille koupila krabičku od Česká farma, tedy hezky čerstvé, posbírané u nás v ČR. Opět bez toho rybízu to není úplně ono, takže na něj nezapomeňte. V receptu není zrovna málo cukru, takže ten rybíz to krásně vyvažuje.

Vyzkoušejte!:) Tento dezert je ultra lehký, není třeba ani moc ingrediencí, ale ten výsledek? WOW!:)

Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařka: sladké
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekKřupavé krutony do salátu rychle a levně
  • Další článekNejlepší recept na domácí pizzu! Jak na křupavé těsto?

Mohlo by se vám líbit

Polévka na zahřátí – fazolová s uzeným masem foto recept
18.10.2021
Slané svačinky do práce i do školy
5.9.2019
Levandule Chodouňská BIO kvalita
17.8.2020

No Comments

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce