• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Sladké

Recept na vanilkové rohlíčky z pšeničné celozrnné BIO mouky

by ILoveMakeUp / 12.11.2018

Tak, tento týden začneme pěkně receptem, jak jinak, než už na vánoční cukroví:)) Pokud ale potřebujte spíše tip na to, co uvařit večer na večeři nebo zítra na oběd, mrkněte na moje starší Billa recepty, zde. Dnes bych vám chtěla dát tedy tip na velmi jednoduché, vanilkové rohlíčky, které si maličko tuním po svém, jdeme na to…

Potřebujete:

300 g Naše Bio pšeničné mouky viz foto – oproti klasické hladké mouce tato obsahuje spoustu minerálních látek typu magnezium, zinek, železo + vlákninu..
150 g másla
100 g moučkového cukru
1 vajíčko
+- 100 g Naše Bio vlašských ořechů
lžíce sádla

Na obalení:

moučkový cukr
vanilkový cukr

Ještě k té mouce, jak jsem vypsala výše, obsahuje minerální látky a oproti hladké mouce je navíc šetrnější na trávení. Samozřejmě cena je o něco vyšší, hlavně skrze výrobu, která je náročnější právě proto, aby byly zachovány ty prospěšné látky. A vliv má samozřejmě i označení NAŠE BIO = výroba v ekologicky kontrolovaném zemědělství =  žádné pesticidy, umělá hnojiva/barviva, konzervační látky či další ochucovadla.. To jsem dneska chytrá, co?! Jsem študovala:-D A no stress, vůbec nijak nemění chuť rohlíčků, pohodička.

Ze stejné BIO řady jsou i vlašské ořechy, které v Bille stojí myslím okolo 60 Kč a jsou tam takhle krásně velké kusy, žádné drobečky. Nemám nafocený obal, páč je mám vysypané v dózičce.

TIP: samozřejmě sádlo můžete vynechat, ale já ho dávám, rohlíčky jsou pak zase o to více křehké:)

Začnu vždy tím, že si rozemelu ořechy s cukrem. Pokud jdete dělat vanilkové rohlíčky poprvé, tak u těch ořechů dejte pozor na to, aby byly opravdu řádně rozemleté, tady se na nějaké kusy nehraje. Hrubě namleté ořechy dělají maličko neplechu jak při tom zpracování a tvoření, tak pak i po dopečení -mohly by se vám lámat. Takže opravdu řádně rozemlet až téměř do „mouky“.

Ty mini kousičky tam i tak nějaké zůstanou, takže dobrota..

Aaaaa, pan Perníček:-D Jen vás chtěl pozdravit:-D, všechny suroviny jsem samozřejmě hezky pěkně zpracovala rukama, tak je to nejlepší:) Pro začátečníky: pokud se vám bude zdát konzistence příliš sypká, nestresujte předem, vše se pomalu, ale jistě krásně spojí a těsto bude naprosto ideální na tvarování rohlíčků. To píšu, ať zbytečně brzy nepřidáte nějakou tekutou ingredience a pak nemusíte xy krát vyrovnávat poměr surovin, opravdu to není třeba:)

Těsto se má dávat na několik hodin do lednice, no já dávám na hodinku a stačí, ale většinou spěchám no, pokud můžete, nechejte ho fakt uležet raději déle…

V troubě pak pečte na cca 180 stupňů +- 10 minut. Po vytažení nechte jen pár minutek odležet a ještě horké obalte v cukru. Já jsem dělala vanilkové a kakaovo-skořicové rohlíčky, což po obalení nejde moc poznat. Do kakaových jednoduše přidáte lžičku kakaa a špetku skořice, osobně je mám radši, jak ty vanilkové.

Pokud se vám líbí ten tác nebo talířek, tak ten jsem kupovala také v Bille, stál myslím kolem 50 Kč.

Dobrou chuť!:)

Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařka: sladké
  • 6
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekRychlé tipy na pohoštění a dobroty
  • Další článekJednoduché silvestrovské koktejly

Mohlo by se vám líbit

Květákové mac and cheese foto recept
19.1.2021
Rychlý a levný nepečený dezert z ananasu recept a fotky
16.7.2019
Domácí pribiňáček z kvalitní čokolády za pár vteřin recept a fotky
18.9.2020

6 Comments

Reply Dana Čechová 12.11.2018 at 12.26

Ahoj tak tato mouka mě hodně zaujala😉😊..protože z těch za sleva 7 kc….neni cukrovi ono.Jelikož ho chci dělat jen letos trochu tak chci pořádnou mouku😊.Máš to moc hezky upečené a to pozadi hmmm….no jo kdo umi vid😉👍👍….a to sádlo je supr nápad určitě zkusim😊🌲

Reply ILoveMakeUp 12.11.2018 at 18.58

Sádlo je super všude:-D Samozřejmě příměřeně:)

Reply Jana Špačková 12.11.2018 at 13.27

Škoda, že rohlíčky vůbec nejím… Nechutnají mi. Ale vypadají lákavě..😉😊

Reply ILoveMakeUp 12.11.2018 at 18.58

Fakt? Tak to já na sladké nejsem, ale zrovna rohlíček si dám, jeden, dva. Jak je to suché, cukru také dávám méně…

Reply Anonym 18.11.2018 at 13.19

Ahojky,ale co ta forma, jaká je? jak se to v ní peče jsi spokojená?

Reply ILoveMakeUp 18.11.2018 at 17.06

Ahoj, ano, jsem spokojená.

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce