• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Sladký korejský bůček jednoduchý recept a fotky

by ILoveMakeUp / 20.10.2020

Pokud jde o pečený bůček, není to pro nikoho žádná novinka. Hezky česky upečený bůček je dobrota. Ale řeknu vám, udělat si ho čas od času na korejský způsob, také není vůbec špatné.

Můj recept se úplně na sto procent nedrží tradičního postupu. Já si všechny recepty, zejména ty ze zahraničních kuchyní, maličko upravuji. Ať už ke své chuti, tak i některé hůře dostupné ingredience. Korejská kuchyně je také hodně pálivá, což u nás není úplně oblíbené, tak i tohle většinou na receptech upravuji. Ručím vám ale za to, že když moji variantu vyzkoušíte, budete si olizovat všechny prsty, to vám přísahám!:)

Co budete potřebovat?

Vocílka vepřový bok nakrájený nebo v celku (nakrájíte doma)
červenou papriku
červenou cibuli
česnek
jarní cibulku
kořenovou zeleninu
citrónovou kůru
Med lesní
javorový sirup Billa Naše BIO
sójová omáčka
badyán, sůl, pepř
(pokud se nebojíte pálivého, kupte i pár chilli papriček)

Maso je v tomto případě základ. Já oceňuji, že v Bille mají vepřový bok nejen v celku, ale i takhle nakrájený na plátky. To je samozřejmě pohodlné, pokud doma nemáte dost ostré nože, protože přesně na takové plátky to maso do receptu potřebujete.

Krásně čerstvoučké!

Kromě kvalitního masíčka budete potřebovat spoustu červené cibule, česneku, červené papriky a něčeho slaďoučkého. Já používám med lesní, ale naprosto si vystačíte i pokud doma máte mnou neustále doporučovaný javorový sirup z řady Naše BIO. Ten využijete absolutně na cokoliv a hodí se skvěle právě i na vepřové maso.

Sojovku kupuju už roky tuhle. V Bille ji mají v takovém malém regálu, spolu s rýžovým papírem, nudlemi, sushi rýží atd..

Jdeme na to. Začneme tím, že si uvaříme plátky vepřového boku. Připravte si velký hrnec, šupněte tam maso, k tomu přidejte cibuli, libeček, česnek, nic nezkazíte i pár kousky kořenové zeleniny. Už zde přidejte do vody lžíci toho lesního medu. Přihoďte badyán, což je velmi výrazné a voňavé koření, podobné anýzu.

Masíčko uvařte do měkka, sice ho budete ještě tepelně upravovat na pánvi, ale tam už jde spíše jen o změknutí zeleniny a vytvoření husté, sladké omáčky.

Teď přichází to hlavní, směs, ve které se masíčko na pánvi pěkně obalí a vytvoří krásně hustou omáčku. Nasekejte si v mixéru papriku, červenou cibuli a jarní cibulku. Co se týká množství citrónové kůry, já dávám opravdu jen dva plátečky, nejsem na převoněná jídla, pokud vy ano, klidně dejte více. Dále přidejte dvě, tři lžíce medu NEBO javorového sirupu. Vidíte, že já to tentokrát střídala a použila obojí. Do směsi přidejte i dvě lžíce sójové omáčky. Pokud jste milovníci pálivého, přidejte i pár chilli papriček.

Zeleninová směs s medem je připravena, maso také, můžete to roztočit!:))

Jak jsem psala výše, je dobré si to maso uvařit přesně do konzistence, která vám vyhovuje. Na pánvičce se totiž zelenina udělá rychle a stejně tak se docela rychle zredukuje ten med se sojovkou. Během deseti minut vše krásně zhoustne a obalí plátky masa.. Pokud chcete té omáčky více, přidejte čtvrt skleničky vody.

Hmmm…

A máme hotovo!:)

MŮJ TIP? Maso můžete servírovat s čímkoliv, vystačíte si i s pečivem. Já vám ale doporučuji připravit na talíř jakýkoliv typ listového salátu, uvařit si rýži a tu pak s kousky masa srolovat do křupavého listu. Ach bože!! Delikatesa!:)

Nevím, čím to je, ale po přípravě bůčku tímto způsobem, se nikdy necítím přecpaná a není mi těžko. To musíte vyzkoušet!:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
kuchařkakuchařka: slané
  • 1
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekDomácí pribiňáček z kvalitní čokolády za pár vteřin recept a fotky
  • Další článekOchutnávka: sladké pohoštění Billa Premium

Mohlo by se vám líbit

Rychlé wrapy z omelety recept a fotky
11.3.2019
Rychlý recept z chřestu a brokolice
6.2.2019
Silvestrovská chuťovka sýrovo-bramborové kuličky
7.12.2020

1 Comment

Reply Ochutnávka: sladké pohoštění Billa Premium | ILoveMakeUp 24.10.2020 at 12.58

[…] že jste ho už stihli vyzkoušet a pochutnali si. Kdo jste ještě nezkoušeli, recept najdete zde. Dneska bychom si dali od vaření oddych. Pro změnu jsem si řekla, že bych vám dala tipy na […]

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce