• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Strouhaná cuketa zapečená s vepřovým masem

by ILoveMakeUp / 20.7.2019

Tak jo, tolik jste mě na instagramu spamovaly (to se tak říká, pro ty, co nemají smysl pro humor), že místo abych něco dělala, sedím u pc a jdu vám to sem hodit, jsem hodňoučká, že!:)) Nedalo se jinak, když mi píše xy ženských, že mají naložené maso, kdy už ten recept bude na blogu:)) Srandovní, ale mám z vás radost, tak to má být, pěkně papejte, ať nejste nervní, psycho lidí je na netu až až:-D

Tuhle dobrůtku vymyslela mamka a hned jak jsem to u ní poprvé jedla, dovalila jsem dom a musela to zkusit taky. Ručím vám za to, že tohle vám všem bude stoprocentně chutnat!

Recept je velmi rychlý a nenáročný. Já i mamka si často vymýšlíme recepty, ale protože ani jedna nemáme času na rozdávání, vždy jsou to na přípravu velmi rychlé, ale přitom moooc chutné věci. Myslím, že tohle se jí mega povedlo a vás to také hodně zaujalo, takže, jdeme na to!

Budete potřebovat:

cuketu
vepřové či kuřecí maso
sůl, pepř, majoránku, koření na maso dle chuti
česnek, cibule
dvě vajíčka
cca 3 polévkové lžíce hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku

Co se týká množství ingrediencí, těžko psát, kolik čeho máte dát. Já chápu, že každý vaří jinak a zejména začátečníci ty přesné údaje potřebují, já si ale vaření užívám a všechno dávám podle chuti. Takže, máte rádi česnek? Dejte tam celou paličku. Nemáte rádi česnek? Dejte tam jeden stroužek. Jste dva? Použijte jednu cuketu, je vás šest? Nastrouhejte dvě cukety. Rozumíme si, ano?:) Tak popojedem…

Na hrubo nastrouhanou cuketu si pořádně vymačkejte. Když jsem to vymačkala méně, bylo jídlo více takové jemné, až kašovité, pro děcka třeba super. Pokud ale chcete trošku cítit strukturu té cukety, tak ji opravdu vymačkejte, ne nějak brutálně, maličko šťávy ať tam je, ale mačkejte:-)

Nastrouhanou cuketu máte, nyní si připravte maso. Já vářím nejčastěji z vepřového, ale určitě můžete použít i kuřecí, jak říkám, recept si přizpůsobte vašim chutím:) Krkovičku nebo jakékoliv jiné maso si nakrájejte na drobnější kousky. Pokud necháte větši, hůře se to jídlo pak porcuje. Takže menší kousky, ideální naložené přes noc, pěkně osmažte na oleji.

Cuketu je potřeba ochutit a přijde mi, že to koření je hodně podobné jako na bramboráky. Takže, spousta kmínu, majoránky, ideální i čerstvá petrželka nebo koriandr. Červená nebo bílá cubile, česnek… Fakt jak píšu, pokud milujete já nevím tymián, dejte ho tam, no problemo. Budete to jíst vy, ne já, takže si to přizpůsobte.

Já si také přizpůsobuji a jako milovnice sýru, jsem si tam minule přidala i eidam a super! Co zkazíte eidamem? Nic, hezky česky, že jo!:-D Určitě vyzkouším příště s mozzarellou nebo chedarem, sýr zkrátka nikdy nic nezkazí, naopak:)

Nezapomeňte na hladkou mouku, díky které to drží u sebe a na ten kypřící prášek, díky kterému je to pak hezky nadýchané.

Masíčko z pánve přesuňte do zapékací misky a hezky rozprostřete.

Maso přikryjte ochucenou, nastrouhanou cuketou a voila, můžete hodit do trouby. Jak jistě víte, cuketě stačí málo, maso pod ní je hotové, takže si dejte zapékací režim a hlídejte to. Odhadem tomu stačí tak 20 minut, záleží na typu trouby. Jakmile uvidíte, že to po okrajích začne bublat, tak pak už stačí jen maličko zapéct a je hotovo.

Tradáááá! Rozhodně to zapečte pořádně, ta křupavá krusta je na tom boží:)

A zapečenej okraj? Ježiši!!! To bych se užrala, to je úplně nejlepší:-D

Tak teď už konečně víte, jak na to a můžete jít vařit!:) Dobrou chuť:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
kuchařkakuchařka: slané
  • 24
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekRychlý a levný nepečený dezert z ananasu recept a fotky
  • Další článekSlané svačinky do práce i do školy

Mohlo by se vám líbit

Rychlé wrapy z omelety recept a fotky
11.3.2019
Kuchařka – avokádový salát a cibulové kroužky
14.11.2013
Vietnamská polévka Phở bò a další tipy na dobroty
9.5.2014

24 Comments

Reply Katka 20.7.2019 at 10.49

No luxus! Si fakt nejlepsi. Jdu utrhnut cuketu na pole a zitra bude oběd jak lusk

Reply ILoveMakeUp 20.7.2019 at 11.41

To bude😁 Nezapomen si tam pridat, co mate radi:) Ja to delala zatim trikrat a pokazde jinak:))

Reply Dana Cechova 20.7.2019 at 12.53

Ahoj no už je vše nachystané 😉👍a zitra tim pohostim rodinu 👍😊cuketu milujeme všichni i chlapi a ja už se tak těším. Dělám vše možné sni , ale takto ještě ne…jako ale.když vidim ty tvoje fota to bude dřina do zitra vydržet😃…jo mám na to 1, 5 kg naloženého masa…👍😃

Reply ILoveMakeUp 20.7.2019 at 17.56

haha, super úplně, tak ať jim všem chutná:) No perfektní, to je fakt poznat, když se tam dá naložené maso, super!!:)

Reply Charmedka 20.7.2019 at 14.05

Super tip, cuket teď máme plný záhon, tak aspoň inspirace 🙂

Reply ILoveMakeUp 20.7.2019 at 17.57

Bezva, přitom takové jednoduché a fakt ale výborné:)

Reply Pavlína 20.7.2019 at 14.30

Luxusní záležitost upečeno a sežráno:-)
a přidávám tip dělám to samé z té cukety jako nádivku na plech jen přidám gothaj a eidam upeču a nový brambůrek a domácí okurkový salátek a je to top:-)

Reply ILoveMakeUp 20.7.2019 at 17.58

jste rychlé teda, to mě těší, že jsem u toho neseděla zbytečně dneska, neplánovala jsem to dát dnes, ale proč ne:) Ahaaaa, no také lahůdku!:)

Reply Lenka Špryslová 20.7.2019 at 15.43

vypadá to nadmíru moc dobře

Reply ILoveMakeUp 20.7.2019 at 17.58

Jojo a hlavně to tak chutná:))

Reply Monika 29.7.2019 at 8.44

Ahojky dnes idem skusit, skusim nastruhat aj zemiaky.😊😊😊

Reply ILoveMakeUp 29.7.2019 at 15.14

To je super nápad, bude to mít trošku tužší konzistenci na zkus, to bude zase o to chutnější, taky zkusím:-D

Reply Karolína 20.7.2019 at 20.08

Můžu se ještě zeptat, na kolik péct? Děkuji! 🙂

Reply ILoveMakeUp 24.7.2019 at 8.47

No podle trouby, já to myslím dávala na 180, záleží také, jak moc to chceš křupavé. Pokud to chceš celé spíše měkké, tak stačí méně, pokud chceš povrch hezky zapečený, tak pak určitě hodně stupňů, ale hlídat to:)

Reply Martina 21.7.2019 at 4.52

Dělám taky takovou cuketovou nádivku. Ale dávám do ní celej blok slaniny a taky hodně sýru. Mňam. S krkovici taky vyzkouším!

Reply Aja 25.7.2019 at 12.06

Vypadá to luxusně , dělám doma něco podobného akorát místo masa dávám šunku nebo anglickou a přidávám hodně sýru 😀

Reply Lukáš 21.7.2019 at 21.46

Mňam 🙂

Reply Maky 22.7.2019 at 16.38

V čem to nakládáš ty? Nebo ostatní, v čem nejraději nakládáte maso?

Reply ILoveMakeUp 24.7.2019 at 8.46

Tak podle chuti, co máte rádi? Já mám čerstvé maso, křehké, skvělé, takže většinou jen kmín, nějaká petrželka nebo polévkové bylinky koření. Tady jsem dala koření na kuře myslím a trošku papriky. Ono tady největší chuť udělá ta cuketová směs, takže do čeho naložíš maso je docela jedno, základní sůl, pepř samozřejmě…

Reply Maky 28.7.2019 at 15.44

Tak už se to škvíří v troubě 😍 těšíme se 🤤

Reply ILoveMakeUp 29.7.2019 at 15.13

Supeeeer:)

Reply Lucie 24.7.2019 at 0.03

Tak to vypadá super! Určitě bych zkusila. Máš to moc pěkně nafocené!

Reply ILoveMakeUp 24.7.2019 at 8.49

děkuji děkuji, fotila jsem už docela pozdě, mohlo to být i hezčí, ale nevadí. Pokud se vám to líbí, tak super:)

Reply Dáša 15.8.2019 at 6.21

Díky za recept, článek a fotky. Budu se těšit na další recept.:)

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce