• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Vietnamské letní závitky jak na ně

by ILoveMakeUp / 30.5.2014

Dnes mám pro Vás tip na jídlo, které můžete vyzkoušet třeba už o víkendu:) Jednou za čas, asi jednou za měsíc, mě chytne rapl jak se říká a já mám hroznou chuť zkusit nějaký netradiční (pro českou kuchyni) pokrm! Okamžitě jdu hltat videa na youtube, tentokrát jsem se zaměřila na vietnamská, tradiční jídla. Když mě to takhle chytne, nějaké jídlo mě zaujme, jsem pak schopna mrknout klidně na 50 videí s postupem na to jídlo od různých lidí. Vždy se snažím dívat na videa původních obyvatel, protože ti to přeci jen mají více v malíčku. Zkoumám tak techniku každého, vybírám si z toho, co vyhovuje mě, no a pak jdu na to!:)

Letní závitky. Toto jídlo vypadá na pohled tak moc krásně! Je plné barev, čerstvé zeleniny, vypadá prostě výborně! Okamžitě jsem si sepsala, co je potřeba. Potřeba není nic zvláštního, až na rýžový papír, ten asi běžně doma všichni nemáme. Určitě mrkněte na youtube na toto jídlo, je to opravdu zajímavé, jak se připravuje. Měla jsem velkou obavu, že se mi ten papír bude trhat, přišlo mi neuvěřitelné, že tak tenká „placka“, navíc rýžová, se nenatrhne.

Vůbec se toho nebojte, je to fakt velice jednoduché, šlo mi to „skvěle“ hned na první pokus. Jak mám ve zvyku, opět jsem si jídlo tak trochu upravila, dle toho, co mi chutná. K závitkům se podává často oranžová omáčka nebo jak to nazvat, která se skládá z česneku, chilli, citrónu.. Dále také arašídová omáčka se často podává k letním závitkům. Na mě je to až moc „voňavé“, takže jsem improvizovala a udělala si k závitkům něco jako rajčatový salát. No nesmějte se, náhodou se to k tomu skvěle hodilo!:)

Co je potřeba na letní závitky?

Spousta zeleniny, zde vidíte, jakou zeleninu jsem si nachystala já. Zeleninu je potřeba nakrájet na úzké proužky, o délce asi 10 cm. Rozhodně nezapomeňte na jarní cibulku, ta tam byla výborná.

IMG_8000

Do závitků patří také rýžové nudle. Já je kupuji v Albertu, mají takový červený nápis a průhledný obal. Rýžové nudle jsou velice chutné, opravdu výborné, navíc jejich příprava je super rychlá.

IMG_8003

Na letní závitky jsem použila tento rýžový papír. Pokud je rychlá příprava rýžových nudlí, s rýžovým papírem to máte absolutně bez starosti. Jediné, co musíte udělat, je papír asi na 10 vteřin namočit do vlažné vody, papír změkne a je připraven ke konzumaci.

IMG_8011

Vyfotila jsem i papír, ještě nezměklý, pokud by někdo, stejně jako já, s ním neměl žádné zkušenosti a chtěl vidět, jak vypadá:)

IMG_8012

A jde se na věc, změklý rýžový papír si položíte na čistou plochu – na to opravdu pozor, nějaké drobečky by Vám papír mohly roztrhnout, to by byla škoda. Kousek od okraje pokladete zeleninu, na zeleninu dáte rýžové nudle a můžete rolovat. Pokud tohle jídlo budete chtít zkusit, určitě mrkněte na youtube, perfektně tam uvidíte, jak přesně se závitky rolují, aby pak držely a nerozpadaly se. Tady vidíte, že já si do závitku dala také opraženou cibulku, aby tomu dodala další, skvělou chuť..

IMG_8017

Obsah je opravdu super lehoučký, není to nic, co by Vás extra zasytilo, ale třeba do horkých, letních dnů, to bude naprosto perfektní jídlo! Pro pány doporučuji rolky plnit mletým masem, tak jsem to vyřešila já:-D

IMG_8019

Přesně tohle mě nalákalo,  jídlo zkusit, ta úžasná kombinace barev! Závitky jsou křehké, ale zelenina uvnitř krásně křupe, jarní cibulka, rýžové nudle, ta kombinace chutí je prostě super, svěží, lehká, výborná!:)

IMG_8030

A jak už jsem psala na začátku, k závitkům jsem si udělala salát, na který jsem ten den měla hroznou chuť. Vlastně v tomto případě to nebyl salát, ale ten základ salátu tam byl. Vyrobeno z: vody, octa, cibule, rajčat, jarní cibulky, pepře a soli. Do této jakoby „omáčky“ jsem si rolky vždy před soustem namočila a hmmm, fakt dobrota, mňam, úplně tady slintám, jen si na to vzpomenu!:)
Závitky nemají příliš výraznou chuť, proto se k nim podávají různé vietnamské omáčky, já to vyřešila takto, kdy lehce kyselá chuť, vůně cibule a rajčat, závitky hezky zvýraznila.

IMG_8035

Opět se modlím, aby můj blog nečetl žádný odborník na vietnamská jídla:-D Byl to můj první pokus a opravdu jsem si oddechla, že rolky tak pěkně držely, že se nerozpadaly, že to celé bylo chutné a výborné! Doporučuji Vám to někdy zkusit!:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
kuchařkakuchařka: slanévietnamská kuchyně
  • 26
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekVietnamská polévka Phở bò a další tipy na dobroty
  • Další článekPříprava sushi aneb jak jsem si oblíbila kalifornské rolky neboli Uramaki

Mohlo by se vám líbit

Kuchařka: yorkshire pudding
19.11.2013
Domácí snickers z banánů foto recept
15.2.2021
Jak na barevné nanuky bez přidaného cukru fotky
26.6.2021

26 Comments

Reply Mirka 30.5.2014 at 7.26

Hmmm, to vypadá báječně 😉 Úplně se mi sbíhají sliny na takovou dobrotu 😉 Rýžový papír neznám, ale vypadá to jednoduše i pro takového amatéra jako jsem já, takže to snad zvládnu a budu si pochutnávat 😉 😀 Přítel s masem a já bez masa 😉

Reply ILoveMakeUp 30.5.2014 at 7.36

No já se toho taky obávala, ale opravdu mi to šlo přesně jak těm na youtube, takže naprosto v pohodě, není se čeho bát:) Ono je to tenké ten papír, ale pokud to vyloženě nenatrhneš nějakou zeleninou a tak, tak se to fakt netrhá, vůbec:)
Jj, no pro chlapa to jídlo asi moc není, ale tak lze si to „počeštit“, že, nacpat tam maso a hotovo. I oni je myslím dělají s masem, s vepřovým:)

Reply An. 30.5.2014 at 7.52

Jo, už si delší dobu říkám, že bych závitky zkusila, tak asi půjdu do toho. Ty tvé vypadají moc krásně! 🙂

Reply ILoveMakeUp 30.5.2014 at 8.42

Díky, je to fakt snadné a celkem i rychlé:)

Reply TAN 30.5.2014 at 8.12

My tam dáváme ještě omeletu smaženou na tenko a nakrájené nudličky, krevety, bylinky, nakrájené mango (výborné!)…

Reply ILoveMakeUp 30.5.2014 at 8.44

Nooo, tak to zní perfektně!! S tou omeletou to určitě zkusím, to je super! Mango, hmm, vyzkouším!:)

Reply Mila de Illusoire 30.5.2014 at 15.22

Teda to vypadá dobře, díky za recept, v týdnu to vyzkouším 🙂 Mňam 🙂

Reply ILoveMakeUp 30.5.2014 at 19.19

Jj, no tomu se snad ani recept říkat nedá:)) Snad si pochutnáš:)

Reply Iv. 30.5.2014 at 18.58

ty hele, ale jak to znam z cinskych restauraci, oni to pak cele osmahnou, ne? A to zeli tam je vevnitr taky oprazene, tak nejak si to matne pamatuju jak jsem to jedla. Ty to znas, ze to ma byt uvnitr syrove??

Reply ILoveMakeUp 30.5.2014 at 19.20

Buď se to podává takhle čerstvé nebo smažené. Jj, osmaží, ale asi ví jak.. Já to zkusila a děs, celé se to trhalo, bylo to pak mastné, fuj, vůbec mi to nechutnalo, asi na to mají nějaký fígl.. No ono to má být normálně s čerstvou zeleninou, jarní závitky, ale samozřejmě těch způsobů je asi více, jak se závitky nebo rolky dělají, mě to nejvíce chutnalo takhle, fakt to smažené mi nejelo:o/

Reply Patricia 13.6.2014 at 8.31

Taky si je s přítelem děláme a můžu jen doporučit. Když obejdete pár vietnamských restaurací všude Vám nabídnou různé příchutě, tak je to fajn pro inspiraci.. Ty exotičtější suroviny se dají sehnat v Sapě :). Jinak za mě taky jsou lepší nesmažené 😉

http://patricia-loves-fashion.blogspot.com/

Reply ILoveMakeUp 13.6.2014 at 14.51

Souhlasím, sice se mi ty smažené nepovedly, rozpadaly se, ale nevím, vůbec mi to nechutnalo, tohle je tak úžasné jídlo, lehké, dobré, že mi přijde zbytečné to smažit..:)

Reply Missy 18.6.2014 at 10.11

Toto jedlo ja milujem zo všetkého ázijského asi najviac!! 🙂 Ale netrúfam si ho robiť sama, radšej si odskočím kúsok do vietnamskej reštaurácie a mám ho hneď a origoš 🙂 Ale tvoje sa mi tiež veľmi páčia sú také farebné a vyzerajú neodolateľne, chutne a zdravo 🙂 Mňaaam 😛

Missy z http://www.lipsticksjungle.com

Reply ILoveMakeUp 18.6.2014 at 11.16

Tojo, tak pokud to máš za rohem, proč ne, to já bych se projela, takže já si ho zkusila udělat sama doma:)
Děkuji, jako moc mi to chutnalo a je to super rychlé jídlo.

Reply Petra 24.7.2014 at 9.17

Dalsi muj oblibeny snack! Super recept, to doma musim taky vyzkouset, ryzovy papir mi tam uz lezi hrozne dlouho 😀

http://www.thetasteofviolet.com

Reply Jana 22.9.2014 at 15.45

Jéé zrovna dneska jsem je měla k obědu, jenom navíc s kuřecím masem… 🙂

Reply ILoveMakeUp 22.9.2014 at 16.11

Jaj, se máš, dala bych si!! Zrovna včera jsem na to myslela, ale nemám nakoupeny suroviny..

Reply Kate 27.10.2014 at 15.31

Zajímavý recept . Ja dělám original vietnamske zavitky ( Nem rán) ale když koukáš na ruzne recepty poznáš že každý pochází z jiné části Vietnamu.
Mrkni na odkaz tam ukazuji jak dělám ja smažené 😉

http://kosmetikaprozeny.blogspot.cz/2014/04/nem-ran.html?m=1

Reply ILoveMakeUp 28.10.2014 at 7.50

Jé, děkuji moc za odkaz, mrknu!:)

Reply Ady 10.3.2015 at 21.35

Mohu se zeptat kde seženu ten papír rizovi?

Reply ILoveMakeUp 11.3.2015 at 9.04

Ja kupovala na eshopu, ale maji ho myslim v kazdem obchodaku.. Jen mi neprijde tak kvalitni..

Reply Radulinka 14.8.2015 at 7.30

Vypadají krásně… taky je dělám, ale přidávám do nich trošku jiné ingrediance, např. zelí od mamky a tofu 🙂 Můj chlap nejí papriky ,-)
http:/www.meetmylovelyworld.com

Reply ILoveMakeUp 14.8.2015 at 8.37

Hm, také dobrota!:)

Reply Simona 29.4.2016 at 16.56

mnam <3 nikdy som to nejedla ale vyzera to tak uzasne, ze zajtra pojdem hladat ryzovy papier!

Reply Ingrid 29.12.2021 at 10.33

Můžu se prosím zeptat, nejsou tyhle nesmažené závitky náhodou letní? Mám pocit, že ty jarní závitky jsou smažené a dává se tam mleté maso a houby. A do těch letních někdy i syrová kreveta a pečený bůček. Ale jinak to máte naprosto nádherné a jako taková veganská alternativa letních závitků to je dokonalé. Hlavně je to zdravé a výživné stejně jako třeba tato jídla https://fitkitchen.cz/ 🙂

Reply ILoveMakeUp 3.1.2022 at 16.24

Však tohle jsou letní závitky, je to v názvu článku:) Jestli mám někde v článku překlep, tak to se omlouvám:)

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce