• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Žampiony na česneku v sladké omáčce super rychlý recept

by ILoveMakeUp / 23.2.2021

Hezký den přeji! Pojďte si na chvíli odpočinout od práce, starostí a uvařte si se mnou výborný oběd nebo večeři:) Dnešní receptový článek bude jednoduchý, rychlý a půjde i o docela levné jídlo. Nepotřebujete toho mnoho, ale výsledek? Neskutečná dobrota, kterou si zamiluje doma naprosto každý, to mi věřte:)

Opět jsem pro vás suroviny rovnou nafotila. Baví mě, když je všechno krásně čerstvé a barevné:) Takže, co budete potřebovat…

Žampiony. Ty mají v Bille neustále krásně čerstvé (ty z fotky byly už týden v lednici:-D), mám nejradši ty maličké Clever, které se skvěle hodí právě na tento recept. Ale vidíte, že kupuju i ty české značky Česká Farma. Na porci pro dva vám stačí jedna vanička, pokud je vás více, kupte raději dvě. Víme, že žampiony se po tepelné úpravě docela smrsknou, tak ať vám není líto, že toho máte málo:)

Čerstvý, řapíkatý celer se hodí do každého jídla. Dodá chuť a je velmi prospěšný pro naše zdraví. Dále se neobejdete bez několika paliček čerstvého česneku. Já dávám dvě, odvážlivci mohou přidat i více. Cibulku jsem použila tuhle červenou od značky Billa BonVia (prověřená zelenina i ovoce – dozrálé na sluníčku), přijde mi, že do jídel se sladkou chutí se ta červená více hodí.

Další nezbytné ingredience jsou olivový olej a sirup z agáve. Já jsem vždy používala Billa javorový sirup. Při posledním nákupu jsem ho ale nemohla najít, zřejmě změnili obal, budu to muset ještě prozkoumat.. A tak jsem sáhla po agávovém sirupu a neudělala jsem vůbec špatně.

Sirup z agáve je přírodní sladidlo, které je zdravější variantou klasického bílého cukru. Samozřejmě, ani s přírodním sladidlem to není třeba přehánět. Já mám ale tohle balení na vaření vždy na docela dlouho.

Pojďme na to. Než se pustíme do vaření, oloupeme si česnek a nakrájíme cibulku a celer.

Oloupané žampiony hoďte na pánev a přidejte cibulku. S olivovým olejem nešetřete. Žampiony pustí šťávu a začnou se dusit. Mezi tím, co se žampiony dusí ve šťávě, si namačkejte česnek.

Ve chvíli, kdy vidíte, že jsou žampiony už dostatečně měkké, přidejte agávový sirup, česnek a nechte dál dusit. Ze začátku se vám může zdát, že žampiony spíše plavou ve vodě, ale nebojte se, za deset minutek se vám hlavičky krásně opečou, jak můžete vidět na druhé fotce. Jakmile už budete mít krásně hustou omáčku, přidejte celer a znovu trošku čerstvé cibulky.

Přidávám i trochu sójové omáčky, zhruba tak dvě lžíce. Samozřejmě sůl, pepř, to asi ani nemusím zmiňovat:)

Ve chvíli, kdy vám omáčka kolem žampionů krásně zhoustne, máte hotovo! Když jsem tohle jídlo dělala prvně, hned jsem dostala zpětnou vazbu, že bych to mohla dělat častěji:)) Můžete to mít jako hlavní jídlo, přílohu. Nic nezkazíte čerstvým pečivem nebo třeba i rýží, mňam!

Pro fajnšmejkry: na talíři zakápněte citrónem nebo šťávou z pomeranče. Na fotce vidíte slavný červený pomeranč z Billy, který vám poslední dobou tak ráda doporučuji. Má neskutečně jemnou konzistenci a výbornou chuť.

Tak dobrou chuť a pokud jsem se vám dneska netrefila do noty, další články a recepty ve spolupráci s Billou, najdete zde.

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařkakuchařka: slané
  • 4
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekDomácí snickers z banánů foto recept
  • Další článekMáslové noky s čenskem a BIO parmezánem foto recept

Mohlo by se vám líbit

Kuchařka: skořicoví šneci s polevou
13.2.2014
Máslové noky s čenskem a BIO parmezánem foto recept
22.3.2021
Tipy na sendviče a soutěž o Billa Chluptubery
27.9.2018

4 Comments

Reply Věra Hlavinková 26.2.2021 at 15.44

Právě podobný recept se mi hodí, na IG ve stories se mi hned líbil. Takže jde se kuchtit.

Reply ILoveMakeUp 28.2.2021 at 18.28

Paráda, dobrou chuť:)

Reply Kačka 30.3.2021 at 14.39

Dnes jsem si dělala tuto rychlovku k obídku a je parádní! 🙂 Jako přílohu jsem „uvařila“ nudle a mňamka. Díííííky :-*

Reply ILoveMakeUp 30.3.2021 at 16.21

Perfektní, šikulka!:)

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce