Hezký den přeji!:) V pondělí jsem byla na nákupu v Bille a řekla jsem si, že bych vám tentokrát na blog dala billácký recept na pribiňáček, který je u nás mega oblíbený. Příprava je extra rychlá, doslova vám stačí minutka a rozhodně je pribiňáček chutnější, jak kupovaný. Nebo alespoň pro mě je to lepší varianta, protože ten kupovaný je opravdu hodně sladký, dobroučký, ale na můj vkus přeslazený. Domácího „pribiňáčka“ si člověk přizpůsobí nejen chuťově, ale i co se týká kvality ingrediencí..
Pokud by se vám hodil spíše jiný tip a recept, všechny články s použitím potravin z Billa obchodu, najdete zde. Články sice tvořím pro Billu, ale vždy podle svého, takže si myslím, že tam najdete opravdu super recepty, ze kterých se nacpe celá rodina:)
CO BUDEME POTŘEBOVAT?
zakysanou smetanu
měkký tvaroh
Billa Premium tmavou čokoládu
Naše BIO vanilkový cukr – třtinový
Udělat si domácího pribiňáka se může zdát na první dojem trošku složitá věc, ve výsledku je to ale extrémně rychlé. Co se týká množství, já dávám jednu vaničku tvarohu a smetany na 4 menší porce pribiňáka.
Čokoládu rozpusťe v horké lázni. Nemusíte mít žádné speciální nádobí po ruce. Jednoduše dejte vřít vodu do většího hrnce a do něj vložte menší s čokoládou. Ta se rozpustí ve vteřince. Co se týká cukru, tento z Billa třtinový v BIO kvalitě je v docela malých balíčcích, takže jich dávám více, většinou 4. Pokud máte rádi sladší, s klidem přidejte další dva navíc. Obsahuje Bourbon mletou vanilku.
Do čokolády vmícháte zakysanou smetanu, tvaroh a je hotovo. Horký pribiňáček dejte do skleniček či misek a nechte vychladnout.
Tradááááá, no není to krása?:) Krásně jemná, díky kysané smetaně nadýchaná konzistence, mňam.
Fíky mají teď v Bille za 6,90 Kč. Jsou pěkné, buclaté a slaďoučké:)
Dobrou chuť!:)
Jo a nezapomeňte, fantazii se při vaření meze nekladou, nám třeba hrozně chutná pribiňáček v kombinaci s hřuškama, výborné:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)