Kuchařka: dobrota pro ty co nebaví vařit

By  |  8 komentářů

Mám pro Vás tip na rychlovku, která sice není vrcholem kuchařského umění, ale je časově nenáročná a mě moc chutná. Zároveň, jak jsem uvedla i v názvu, je to (podle mě) ideální jídlo pro všechny, které prostě nebaví vařit!:) Jídlo se skládá hlavně z těstovin a zeleniny. Přidat můžete i trochu masa, ale jídlo je výborné i bez něho.Druhá důležitá věc v tomto jídle je tato instantní vychytávka, která mi moc chutná. Dřív jsem ji dělávala tak, jak se má, v pečící míse s kousky kuřecích prs, většinou jsem přidala ještě čerstvé žampiony. K tomu rýže jako příloha a opravdu je to dobré. Tentokrát jsem však tuto směs použila na úplně jiný recept. Toto jídlo jsem měla na návštěvě, chuťově mě moc zaujalo, a když jsem se ptala na recept, moc mě překvapilo, že je vytvořeno s pomocí Maggi Nápady.

IMG_4467Takže, co je na toto jídlo potřeba:

  • těstoviny – vrtule, penne, kolínka, prostě jakékoliv těstoviny
  • smetana ke šlehání
  • brokolice
  • sýr – není nutný
  • maso, kuřecí, vepřové – není nutné
  • žampiony – nejsou nutné
  • a samozřejmě směs Maggi nápady

Prvně jsem si uvařila těstoviny, neuvařila jsem je úplně do měkka, protože v troubě ještě „dojdou“. V ten stejný den jsem dělala polévku z hlívy ústřičné, takže zbytek přišel právě k těstovinám.

IMG_4466Brokolice je v tomto jídle velice důležitá, dodá tu správnou chuť, já ji mám hodně ráda, takže jsem přidala jednu celou brokolici. Samozřejmě množství si musíte upravit dle chuti a hlavně, dle Vaší zapékací mísy.
IMG_4468Tentokrát jsem přidala i kuřecí steak, nakrájený na kousky a opečený na pánvi. Maso nemusí být úplně hotové, stejně, jako těstoviny, se v té směsi ze smetany v troubě dopeče.
IMG_4469Já miluju jakýkoliv sýr v jakémkoliv jídle, takže i sem jsem sýr přidala, ale pokud na něj nemáte chuť, není v receptu nutný.
IMG_4470Nastrouhala jsem tedy eidam a navíc, jsem přidala sýr cheddar.
IMG_4471Tady je jídlo již s míchané se všemi dobrotami, které jsem do receptu přidala včetně smetany smíchané se směsí ze sáčku.
IMG_4472Jak dlouho budete jídlo zapékat je jen na Vás, pokud přidáváte maso a máte ho předem pořádně opražené, těstoviny dle chuti uvařené, tak stačí těch 15-20 minut a je hotovo. Jídlo je to lehké, já si ho oblíbila hlavně ve vedra, které jsou už asi bohužel za námi..
20130521_180647A jde se na to!:) Ač to není nijak originální recept, tak jídlo chutná velice dobře. Díky smetaně se těstoviny doslova rozplynou na jazyku, to stejné brokolice a ta žampionová směs tomu dá příjemný, jemný houbový nádech. Pro všechny, kteří nejsou extra milovníky hub, jako já, je to pochoutka!
IMG_4483Dobrou chuť!

Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den!:)

8 komentářů

  1. tiina

    30.8.2013 at 20.21

    Vyzkousim! Brokolici ja rada:-)

  2. Aailyyn

    14.12.2013 at 22.15

    Taky doma děláme. Vzniklo to jako varianta klasických šunkofleků, když se nám nechce zrovna kupovat uzené (protože proč ho zkoušet nějak pofidérně nahrazovat pseudomasovými uzeninami nebo něčím podobným, když můžete mít odlehčenou a přitom chutnou variaci bez masa, jen s brokolicí a žampiony). Akorát bez toho sýra nahoru a bez kuřecího. To už je na mě moc hutné. Kuřecí preferuju spíš zapečené s brambory a přelité smetanou, kdy je to vlastně do jisté míry obměna úplně obyčejného jídla typu maso a příloha. 🙂 Těstoviny mám proti tomu spíš zafixované než jako přílohu jako základ, pro různé saláty a jiné směsi se vším, co se doma našlo a většinou se v nich obejdu bez masa. Sýr teda vlastně vynechávám v obou případech, na mě už se to příliš chutí v sobě. Když sýr, tak v podobě omáčky, kterou si liju na těstoviny smíchané pouze s uvařenou brokolicí.

    • ILoveMakeUp

      14.12.2013 at 22.37

      Máš pravdu, mě to taky moc nevyhovovalo s tím masem, ale jelikož jsem to jídlo nedělala jen pro sebe, tak jsem maso musela přidat.. Jako maso miluju, ale sem se mi prostě nehodí, jak píšeš, je to už pak hutné a není to ono.. Jasně, na někoho je to příliš moc chutí, někdo by si tam třeba ještě něco přidal:-D Zrovna dnes jsem to dělala na oběd, ale zase trošku jinak, jen: těstoviny, žampiony, sýr, rajčata. No, nedala jsem maso, takže jsem to jedla sama:-DD

      • Aailyyn

        15.12.2013 at 11.19

        Já moc často maso nejím. Zvykla jsem si hodně na zeleninová jídla a vyhovuje mi ta chuťová rozmanitost. Na klasickou českou kuchyni jsem si nikdy moc nepotrpěla, je na mě hodně těžká. No a tak jsem si právě zvykla jíst takhle, abych pořád neměla jen maso a přílohy, ale taky něco jiného. 🙂

        • ILoveMakeUp

          15.12.2013 at 13.20

          Tak hlavně, že ti to vyhovuje a všem komu vaříš:) Já občas vařím jídla dvě, protože někdy mám prostě chuť jen na tu zeleninu. Ale českou kuchyni teda vařím celkem často:)

          • Aailyyn

            15.12.2013 at 14.20

            Já jsem tu někde četla, že sama jsi takhle začala jíst kvůli nějakým zdravotním obtížím. Já sice úplně ne, ale tak nějak přirozeně to vyplynulo, zhubla jsem, cítím se líp a klasická kuchyně mi vůbec nechybí. Změnily se mi chutě, asi to tělo prostě chtělo, potřebovalo odlehčit, sundat kila. A asi vaříš pro manžela/přítele, což chápu, oni muži to maso rádi a většinou mají i daleko lepší spalování a mít třikrát týdně omáčku se šesti jim prostě nevadí. 🙂

          • ILoveMakeUp

            15.12.2013 at 19.02

            Však to je fajn, když se tak cítíš dobře. Myslím teda, že bez masa by člověk být neměl, ale nemusí to přehánět, když není chuť.. No, to jsi odhadla, přesně tak, většina chlapů jí cokoliv, cpou se o půlnoci a nic, mě stačí dát si sladký pomeranč a šup kilo nahoru:-D

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.