Kuchařka: yorkshire pudding

By  |  23 komentářů

Dnes mám pro Vás Kuchařku a jeden sladký recept, který je skvělý nejen v tom, že je časově nenáročný, ale zároveň na něj téměř nic nepotřebujete.

POZOR! Ještě, než se pustím do receptu, chtěla bych informovat všechny, kteří tuto změnu nezaregistrovali, nové návštěvníky apod. Byla jsem z technických důvodů nucena změnit design blogu. Nelekejte se prosím, když při procházení starších příspěvků narazíte na nějaké vzhledové nesrovnalosti, pár posledních příspěvků jsem upravila, ale na všechny jsem neměla energii. Dále díky fotkám, které jsem tvořila v určitém stylu, aby zapadaly do starého blogu, teď tento blog vypadá tak nějak všelijak. V budoucnu se budu snažit samozřejmě volit úvodní fotky tak, aby zapadaly do celkového designu. Ještě blog určitě doladím, například slider na úvodní straně, ve kterém vždy najdete poslední příspěvky. Doufám, že i tak se Vám u mě na blogu bude líbit, a že Vám nový vzhled přijde přehledný a třeba ještě pěknější, než ten předchozí!:)

Recept na „yorkshire pudding“ jsem našla náhodou, když jsem hledala tip na nějakou sladkou rychlovku. Když jsem pak narazila na recept a uviděla tyto tři ingredience:

  • 2 vejce
  • 120 ml mléka
  • 80 g hladké mouky

nebylo co řešit! Tohle mám v lednici skoro vždy, tak jsem se rozhodla, to zkusit. Samozřejmě, tak jako při každém vaření či pečení, kdy zkouším něco nového, jsem čekala, že se to nepovede. Ovšem na tomhle receptu snad ani není co zkazit, když se to povedlo mě, povede se to každému!:) Těsto je naprosto úžasné, lehoučké, vláčné. Díky tomu, že se vše peče v troubě, tak to není ani nijak těžké. Připomíná mi to chuťově takové ty koblížky smažené, jak se nahoru dává šlehačka, víte, co myslím? Tak tenhle puding je něco podobného, jen to není mastné a je to ještě křehčí a chutnější!

Takže jak jsem psala, jediné co potřebujete, jsou vejce, mouka a mléko. Prvně jsem si smíchala a rozšlehala vejce s mlékem. Poté jsem přidala mouku a šlehala a šlehala.. Bohužel nemám žádné speciální formičky, takže jsem použila silikonové formičky na „mufíny“. Naprosto perfektní, doporučuji! Co rozhodně nedoporučuji, jsou papírové formičky, neměla jsem dost těch silikonových, které se mimochodem i tak musí vytřít olejem, takže jsem použila i papírové a hrůza. Těsto se přichytlo a vše letělo do koše.

V pozadí vidíte ty papírové formičky, ty NE!:))
IMG_8213Těsto v troubě krásně nakyne..
IMG_8215A to je celé. Super rychlý recept! Dochutit pak můžete tím, co máte rádi, já zvolila marmeládu a ..
IMG_8217
.. javorový sirup.
IMG_8220
IMG_8221Zaručuji Vám, že si pochutnáte!:)
IMG_8224

Zajímalo by mě, jak vy děláte „yorkšírský“ puding? Jelikož jsem tuto dobrotu nikdy dříve neochutnala, vůbec netuším, zda jsou na puding nějaké speciální formičky. Každopádně doufám, že jsem Vás třeba inspirovala, a že se Vám dnešní příspěvek a hlavně teda fotky, líbily. Hezký den!:)

Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den!:)

23 komentářů

  1. Suzi

    19.11.2013 at 8.02

    toto by sa mi teraz celkom hodilo ku kávičke, čo si tu pocuckávam 🙂 vyzerajú dobre aj s muffinových formičiek

    • ILoveMakeUp

      19.11.2013 at 8.09

      No nic jiného po ruce nebylo, tak musely posloužit tyto formičky:)) Bylo to fakt výborné, takové lehoučké:)

      • Suzi

        19.11.2013 at 8.26

        to verím, je to také palacinkové cesto – vajíčko,múka,mlieko – takže jemné a nadýchané. inak myslím, že keď to budem skúšať, tiež použijem tieto formičky 🙂

        • ILoveMakeUp

          19.11.2013 at 8.39

          To máš pravdu, jen palačinka tím, že se dělá na másle nebo oleji je taková těžší. Jo, zkus, ale určitě je ještě pokapej trochou oleje pro jistotu:) Dobrou chuť!:)

          • Suzi

            19.11.2013 at 8.42

            ďakujem 🙂

          • Suzi

            19.11.2013 at 16.47

            No… len sa tak zaprášilo za nimi 🙂 Trochu boli tmavšie, lebo som nachvíľu odbehla, ale inak v pohode 😀 Určite si to ešte zopakujem (v bledšj verzii :o)

          • ILoveMakeUp

            19.11.2013 at 17.28

            Njn, odběhnout se nevyplácí a co teprve sednout za pc a zakecat se, to je teprve sranda:-D Že jsou super? Takové lehoučké, super, když má člověk chuť na něco sladkého:)

          • Suzi

            19.11.2013 at 17.46

            jj a povedala som, že ich budem asi robiť miesto šišiek, je to rýchlejšie a nemusím čakať, kým to nakysne a tak. Chuť bola podobná, dali sme si k tomu lekvár, tak to budeme mať takú rýchlu náhradu. A nabudúce budem už sedieť pri nich a čakať, aby boli pekné zlaté 🙂

          • ILoveMakeUp

            19.11.2013 at 18.20

            Super nápad!:-O Víš, co já to ráda sleduju, takže já většinou stojím u té trouby a hledím na to:-D Tak příště dávej taky pozooor:))

  2. An.

    19.11.2013 at 9.10

    Jestli na to nejsou takové ty malé kulaté formičky s rovnými stěnami? Ne, nevím, taky jsem je nikdy nedělala, ale vypadá to fakt krásně, mňam. 🙂 Někdy je zkusím.

    • ILoveMakeUp

      19.11.2013 at 12.24

      Jo asi vím co myslíš, to by mohlo být ono.. V Anglii jsem ani nikdy nebyla, takže jsem se s tímto třeba ke snídani nesetkala nikdy:) Ale tak já si to zase upravila podle sebe, vůbec netuším, zda na to správně přijde marmeláda nebo ne, myslím, že se to jí i třeba se slaninou, s vejci..

  3. Lu

    19.11.2013 at 14.00

    díky za inspiraci, už vím, co budeme v sobotu snídat;)

  4. Mikika

    19.11.2013 at 14.19

    Povedené bábovičky, klidně bych na dochucení k marmeládce použila třeba i vanilkový tvaroh a nebo i ten kopeček šlehačky 🙂 mňam, určitě vyzkouším, páč tento recept neznám, ale je tak jednoduchý, že to prostě vyzkoušet musím 😀

    • ILoveMakeUp

      19.11.2013 at 15.30

      Jj vidíš, to mě ani nenapadlo, s tvarohem by to bylo taky super. Že jo? Je to tak snadné a stokrát lepší, jak nějaké složité koblihy nebo jiné sladkosti..

  5. Kata

    19.11.2013 at 16.10

    Tak na sladko je teda vidim poprve 🙂 Co vím, tak v Británii se dělají například k Vánočnímu obědu, k masu, bramboram a zelenine, ale urcite se daji udelat k cemukoliv. Ja je delam tak, ze dam malinko oleje do muffinove formy (takova ta vcelku) a dam to do trouby…až je olej rozpaleny, tak do toho naleju to testo a pecu 🙂

    • ILoveMakeUp

      19.11.2013 at 17.27

      No vidíš, jaká jsem originální:-DD Jojo, no ta forma, ten plech, to by se mi hodilo… To si musím pořídit:)

  6. Jaňule

    21.11.2013 at 14.13

    Ahojda,
    tak jsem to dnes taky vyzkoušela. Mám pekáč na 12 muffinů, do toho jsem si dala papírové košíčky a do těsta jsem přidala trošku oleje, aby se to nepřipeklo. A musím říct, že to moje vypadá úplně jinak! =o/ =oD Uvnitř to mám dutý, tak jsem udělala malý chirurgický zákrok – nakrojila jsem to a dala jsem dovnitř oslazený tvaroh a dala tuhnout do ledničky =o)

    • ILoveMakeUp

      21.11.2013 at 16.53

      Fakt???? No počkej a Tobě to z těch papírových šlo vyndat??? Mě právě vůbec. Duté? No je to uvnitř takové všelijaké, ale vyloženě duté ne.. No tak hlavně že sis poradila:) Jsi to udělala po svém ten recept, však co, já si takhle recepty upravuju často:))

  7. nataly

    18.11.2014 at 11.41

    O tomto som v živote nepočula, ale vyzerá to úplne skvelo, takže to rozhodne čoskoro vyskúšam:D)))
    Hello From the Edge

  8. Miška

    25.3.2016 at 15.38

    Kolik je z toho kousků?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.