• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Slane

Grilování kuřecího masa tip na sladkou marinádu

by ILoveMakeUp / 26.6.2018

Hezký den přeji. Nedávno jsem vám dávala tip na saláty a různé dobroty z obchodu Billa a jak jsem slíbila, dnes bych chtěla pokračovat s dalšími tipy a hlavně návodem na to, jak si ugrilovat kuřecí maso tak trochu jinak. U nás docela často grilujeme hovězí maso, pokud ale koupím kuřecí, tak se vždy snažím ho naložit nějak zajímavěji, než jen do nějakého „koření na kuře“. Pokud tedy máte rádi klasické, kuřecí steaky či prsa, ale přeci jen z nich chcete vykouzlit něco trošku divočejšího, mrkejte na to:)

Na své si přijdou milovníci korejské kuchyně, základem této směsi na naložení masa je totiž sójová omáčka v kombinaci se sladkou chutí. To bych ale nebyla já, abych neustále nezkoušela něco nového. Dříve jsem k sójové omáčce přidávala třtinový cukr, což se ale hodí spíše na omáčky a vaření na pánvi. Tak mi to nedalo a zkusila jsem něco nového, co byste asi fakt nečekali!:))

Kuřecí steaky jsou od značky Vocílka (maso z českého chovu). V Bille většinou sahám po této značce, protože jsem u ní nikdy neměla problém a co se týká masa, přiliš neexperimentuju se značkama a raději sahám opakovaně po tom, s čím jsem spokojena. Koupila jsem tentokrát nejen steaky, ale i prsa, protože spolubydlící má radši steaky, že jsou takové šťavnatější, že jo, já si ale ráda dám i prso, nevadí mi to.

Ještě než vám ukážu recept, zde moje tajná ingredience Ano, někdo používá med, někdo třtinový cukr, já dávám BIO javorový sirup:) Proč? Protože med nemám ráda, třtinový cukr není na grilování praktický, tak jsem prostě vyzkoušela tohle a ono to funguje!:)

Ani nevím, kdy jsem to poprvé takhle zkusila, ale vím, že to bylo právě proto, že jsem po ruce neměla med a hle, fungovalo to perfektně. Takže 4 lžičky javorového sirupu a je to!

Sladká marináda na kuřecí maso:

5 lžic oleje (podle toho, kolik máte masa)
pepř
sójová omáčka
4 lžičky javorového sirupu (opět dle množství masa)
bylinky (pokud nemáte čerstvé, mějte vždy po ruce Kotanyi polévkové bylinky, jsou perfektní nejen do polévek, ale i na maso)
+ samozřejmě můžete přidat i špetku nějakého svého oblíbeného koření na kuře

Hezky maso zalijte, prsty pěkně vše zapracujte a nechte několik hodin uležet. Všichni víme, že pokud se maso nenechá proležet, nebude tak chutné a křehké, takže je potřeba to neuspěchat:)

A jde se na to! Je docela důležité, pokud děláte takhle maso na sladko, je dělat jej spíše pomalu, aby se vám nepřipeklo a stihli jste ho pořádně propéct.

Mezi tím, co se nám dělá maso, můžete připravit super rychlý dresing, jehož základem bude můj dnešní TIP na to, co najdete pouze v obchodech Billa.

Já teda nejsem nějaký velký odborník na tatarské omáčky, ale spolubydlící ano. Jak víte, ráda zkouším nové a nové potraviny a zkoumám, které jsou nejchutnější atd. No a stejně tak mě zajímalo, jak si vede tato Billa tatarská omáčka, tak jsem ji poprvé nandala mojemu a hned se ptala: jak ti chutná??? Odpověď byla jasná a docela mě překvapila. Prý je to chuťově nejlepší tatarka, co kdy jedl! A že jich už jedl!!:-D Asi mě to překvapilo skrze to, že to je jedna z nejlevnějších tatarek, co kupuju, ale co si budeme povídat, někdy fakt není třeba kupovat to nejdražší, abyste si dopřáli to nejlepší.

Opět dělejte z množství dle toho, kolik lidí chystáte pohostit. Základem je tedy ta tatarská omáčka, pak dávám celý kelímek Naše BIO farmářského, bílého jogurtu, česnek, sůl, pepř a pažitku. Místo pažitky můžete dát třeba koriandr nebo čerstvou petržel. Díky tomu jogurtu je to krásně svěží, lehčí, než když dáte samotnou tatarku samozřejmě a prostě ke kuřecímu naprosto výýýýborné!:)

Aaaa masíčko už bude brzy hotové, už nikam nechoďte, už to budeee:-D

Jo, anglickou já mám hodně ráda, takže jsem si na gril prdla i takhle srolované kousky a hezky opekla.. Můžete do nich srolovat i kousek sýra, ale jen menší plátek, aby vám to nevyteklo, to je pak také dobrota.

A máme hotovo, pěkně šťavnaté, lehce sladké a krásně voňavé kuřátko:) Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy.

No není to nádhera?:) Taky si udělejte a budu ráda, když mi napíšete tip na nějakou vaši oblíbenou marinádu na grilování masa?!:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
Billa recepty a tipykuchařkakuchařka: slané
  • 12
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekZdravé zeleninové saláty s koprem recepty a fotky
  • Další článekKřupavé krevetové špízy recept a fotky

Mohlo by se vám líbit

Pomocníci na grilování + tajný recept z červené řepy
20.5.2020
Jednoduchý recept na corn dogs fotky
21.2.2019
Slané svačinky do práce i do školy
5.9.2019

12 Comments

Reply Lucie 26.6.2018 at 9.54

mňááám, to vypadá hodně dobře! Všechno bych to snědla!

Reply ILoveMakeUp 26.6.2018 at 10.21

:)) no to si piš, že bys to všechno snědla, kdybych to dala před tebe!:-D

Reply Dana Čechová 26.6.2018 at 10.36

Ahoj tak po přečtení prostě bude sice na elektrickem grilovacka😉ale karbanátky👍…musim souhlasit Billu mám za rohem a tatarka je super.My moc na sladko nemusíme,ale zkusím😉ja dělám občas zakysana dobraaa 😉sojovka…pepř 4 druhu..a česnek…a stejkove kořeni🍗🍗je to pak jak máslo měkké😊…

Reply ILoveMakeUp 26.6.2018 at 12.54

ahoj, ouuuu, taky dobré!:) S tím elektrickým je to pěkně rychlé, co, taky ho často vytahuju…

Reply Lucka 26.6.2018 at 11.11

Ahoj, to je dobrý tip s tím sirupem, určitě vyzkouším 🙂 🙂 Naše oblíbená je také na sladko. Rajčata z plechovky, sojovka, med, česnek, sůl, pepř – mnam 🙂

Reply ILoveMakeUp 26.6.2018 at 12.54

čau, tyjo, tak to jsem ještě nikdy nezkoušela s rajčatama, dík!

Reply Lenka Špryslová 26.6.2018 at 13.34

masíčko vypadá velice lákavě

Reply ILoveMakeUp 26.6.2018 at 17.37

:)) tohle by mi šlo no:))

Reply Petra 26.6.2018 at 14.28

Skvělé! Podobnou kombinaci dělám taky, akorát používám agávový sirup místo javorového, ale nebojím se ani medu, nejradši mám akátový. Miluju sladce naložené kuřecí na gril.

Reply ILoveMakeUp 26.6.2018 at 17.37

super, že. A na žebírka to také není vůbec špatné:))

Reply LenkaD 27.6.2018 at 13.05

Tak to bych si hned dala rict! 🙂 Jaky druh sojovky? Dekuji.

Reply ILoveMakeUp 28.6.2018 at 10.12

pff, no používám suprovou, korejskou, kvalitní.. Ale název ti nenapíšu teď, to si fakt nepamatuju:o/

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce