• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Kuchařka: tipy na grilování

by ILoveMakeUp / 3.6.2015

Hezký den přeji!:) Tento článek mám rozdělaný už dlouho, s fotkami byla celkem práce, tak to trvalo.. Ještě nedávno jsme neměli ideální počasí, tak jsem s článkem o grilování ani moc nespěchala:) Nyní je však nádherně a na víkend hlásí 30 stupňů, takžeeee, jdeme na to!:)

V tomto článku najdete fotky z naší soboty, kdy jsme se rozhodli grilovat. Je třeba mít vše připraveno, ať ještě na poslední chvíli nemusíte valit do obchodu.. No a samozřejmě takhle negrilujeme vždy, většinou kupuji krkovičku nebo kuřecí steaky, občas si jen napíchneme špekáčky, chleba, hořčice a valíme, znáte to!:-D

8

Olivový olej Naturvie – absolutní delikatesa! Pokud jste nikdy nezkusili a používáte olivový olej, velice tento doporučuji, je to fakt zážitek. Na fotce vidíte jednoduchý, zeleninový salát, nevím jak vy, ale já v den grilování většinou moc nejím, abych se pak mohla pořádně nacpat:-D Olej jsme kupovali zde, je to sice trošku dražší, ale stojí za to.

7

Salát obsahuje hlavně hrachové lusky, které koupíte v Makru, pak také kousky cheddar sýru, kousek uzeného bůčku.. Jak říkám, lehký salátek:-D

16

No, a jelikož nejsem tak nenáročná, aby mi stačil lehký salát na celý den, připravila jsem si i „domácí“ bylinkové máslo, je to vlastně máslo, do kterého přidáte bylinky dle chuti, česnek plus pepř a sůl. Výborné, naprosto to miluju na čerstvém pečivu! K tomu jsem si nachystala uzeného lososa, také z Makra, kousek avokáda, mňam!

4

…

10

Troška olivového oleje..

12

A jde se na to! My jsme tentokrát grilovali T-bone steak a rumpsteak. Co se týká nakládání masa, v tom se samozřejmě vyžívá přitel..

T-bone steak patří k chloubám francouzské kuchyně.

49

Můj kousek, mnou naložený jen v česneku, pepř, sůl…

21

No a zde poznáte, proč maso na grilování nenakládám já:-D Já se s tím prostě neperu – tam vzadu – naopak přítel toto fakt umí a dává si záležet, jak vidíte na tom vpředu… Já měla tedy rumpsteak a on t-bone steak..

27

…

28

Aby bylo co přikusovat či co na chuť, můžete zkusit jako my, ugrilovat si chřest. Je to rychlé a dobré. Přidala jsem pouze bylinky, sůl, pepř a česnek..

37

…

40

Jj, já vím, že jsem psala, že si v den grilování snažím v břichu nechat místo, ale tak..:-D Takže další, co si většinou dělám, než je maso hotové, je hermelín, to prostě nesmí chybět:)) Klasika, dáte do alobalu a do pár minut je hotový:)

41

A zde už je hotový i chřest.. Výborné!

42

Rozhodně se hodí k masu, ale i pečivu nachystat nějakou dobrůtku. Já většinou dělám tzatziky, tentokrát  jsme zkusili něco jiného

BÉARNSKÁ MAJONÉZA

  • 1-2 šalotky, nakrájené nadrobno
  • 1/2 lžičky drceného černého pepře
  • 1/2 hrnku suchého bílého vína
  • 3 lžíce bílého vinného nebo obyčejného, světlého octa
  • hrubá sůl
  • 3-4 snítky čerstvého estragonu
  • 1 1/2 hrnku majonézy

Šalotku, pepř, víno a ocet dejte do hrnce a přiveďte k varu. Směs vařte tak dlouho, až zbyde pouze 1/4 hrnku, asi 8 minut. Potom ji dejte do malé misky, nechte vychladnou….
V hrnci uveďte do varu hrnek osolené vody, ponořte do ní na 10 vteřin estragon. Sceďte ho, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat. Estragon osušte kuchyňským papírem, nakrájejte ho nadrobno a spolu s majonézou přidejte za stálého šlehání do vinné směsi. Podle chuti pak přidejte sůl nebo několik kapek octa. V ledničce Vám vydrží až 5 dnů i více.l.

20

A už se to děláááááá:))

30

Já si samozřejmě musím přihodit ještě kukuřici, jak jinak…:))

19

A můj kousek je hotový. Maso je dobré nechat pár minut odpočinou..

26

A pak můžete začít krájet. Já mám ráda přesně tento stav, šťavnaté, jemné, výborné masíčko…

17

..

3

A další kousek je hotový!

31

Když byl t-bone steak hotový, na chvíli jsme ho ještě naložili do této směsy, ale jen na pár minutek… Je to jen olej, česnek a bylinky dle chuti..

29

…

32

…

33

A jde se na to! Mňam mňam!

35

…

25

…

24

…
23

…

36

No, a protože jsme žrouti, zkusili jsme i hovězí žebírka. Byla to premiéra, naložila jsem je do medu, trošku se to v alobalu připeklo, co už, ale jinak moc dobré!
43

…

44

A to je vše přátelé. Myslím, že tento víkend bude většina z nás grilovat, protože má být krásně. Tak si nakupte nějaké kvalitní maso, k tomu nějaké další dobroty a užijte si to!:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
grilováníkuchařkakuchařka: slané
  • 12
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekKuchařka aneb tipy k obědu či večeři
  • Další článekKuchařka: tipy na grilování 2 Kuřecí v barbecue omáčce

Mohlo by se vám líbit

Co s lilkem? Rychlý recept a fotky
23.8.2020
Křehká trhaná krkovička zapečená se sýrem recept a fotky
14.11.2019
Foto recept na rizoto s mořskými plody
10.4.2019

12 Comments

Reply Jana Strašíková 3.6.2015 at 5.28

Vypadá to všechno nádherně fakt žravě. 🙂 Steak bych si hned dala a pěkně medium, po takovém masíčku se můžu utlouct. Majonézu musím určit zkusit, pořád pátrám po nějaké nové příloze a tuhle ještě neznám, takže super a díky za tip. 😉

Reply ILoveMakeUp 3.6.2015 at 7.37

To si nasel muj, vubec jsem nechtela ani ochutnat, zase nejsem modelka abych se mohla cpat majonezou a tak, ale pak jsem ochutnala a modelka nemodelka, samozrejme sem se tim nacpala:-D Je to k masu A POZOR i k pecivu vyborne:)

Reply Lenka M. 3.6.2015 at 7.03

Mňam,mňam,mňam!!!!Tak tohle je grilovačka přesně podle mého gusta!Maso,chřest,salátek,žebírka 🙂 Bohužel bydlíme v bytě, takže se v grilování můžeme vyžívat až na chalupě, většinou to nechávám na manželovi a nechávám si jen nosit na stůl 🙂 Přemýšlím, že si hodím na blog taky něco grilovacího, protože mám v počítači hodně vypečených kousků z našich grilování 😉 A grilujete taky ryby a mořský potvory? My většinou před dovčou uděláme „nechutný“ 🙂 nákup v Makru – pár mořských ryb, krevety, kalamáry, tuňák, žralok apod.Dost se inspirujeme Pohlreichem, v jednoduchosti je krása, či-li dost česneku, másla, bylinek, olivový olej a je hotovo :)))

Reply ILoveMakeUp 3.6.2015 at 7.35

Jj podle nej si muj take delal nejake maso. Tyjo morske ani ne, muj by se toho nedotkl, ryby sice miluju, ale nemam na to si je vykuchat a tak.. Ale chceme zkusit ted tunakove steaky. Tak to mate super, na chate si to myslim clovek uzije jeste vice. Take to rada fotis jo?:)) No ja musim mit kazdej den od vseho neco, takze krome masa vzdy chystam zeleninu atd. a vetsinou i misku ovoce, na chut po grilovani:)

Reply Lenka M. 3.6.2015 at 8.59

Jj, fotíme rádi. Tak dobrý jídlo lahodí i oku,že?;-) Můj žil nějakou dobu v Portugalsku, takže umí skvělý jídla od moře 🙂 a dost věcí jsem jedla prvně až s ním. Tu zeleninku k masu taky musíme určitě mít, ať už na grilu nebo jako salát. Rukoly bysme se vyloženě s prominutím „užrali“ 🙂 Výborný je pak i grilovaný ananas nebo jahody na špejli, k tomu třeba vanilková zmzlina, taky od Pohlreicha 😉

http://www.simply-pleasures.blogspot.cz

Reply Pelka 3.6.2015 at 8.31

tak jsem si před obědem trošku zaslintala 😀 grilování miluji nejen o víkendu, ale o něm je na to větší pohoda… Děkuji za tipy a majonézu určitě o víkendu zkusím a chřest taky, mám ho moc ráda, ale na grilu jsem ho ještě nezkoušela

Reply ILoveMakeUp 3.6.2015 at 8.34

Fakt vyborna, prekvapilo me to, dokonce i k pecivu dobrota:)

Reply nickysbook 3.6.2015 at 10.20

vypadá to moc dobře, mňam :))) ty to prostě umíš

Reply Michelle 3.6.2015 at 14.28

Všechno bych to snědla:D I když já jim jenom kuřecí maso a pak nějaký ty špěkáčky.. Úplně miluju grilování:))

Reply ILoveMakeUp 3.6.2015 at 15.19

Ty jsi vybíravá, já jím všechno:-D Jj, no těším se na víkend, něco musíme spáchat:)

Reply Mikinka 3.6.2015 at 18.50

Ahooooj,

sedím v práci a fakt závist 😀 nemůžu odtud zdrhnout na nic dobrýho … takže v hlavě plánuju sobotní žranici =o)

děkuju za super tipy

Reply Kuchařka: tipy na grilování 2 Kuřecí v barbecue omáčce | ILoveMakeUp 23.6.2015 at 7.05

[…] druhý díl předchozího článku s tipy na grilování, který jsem Vám dávala na blog nedávno zde. Doufám, že se Vám dnešní tip líbil, a že ho třeba o víkendu zkusíte, […]

Přidat komentář Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce