• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Příprava sushi aneb jak jsem si oblíbila kalifornské rolky neboli Uramaki

by ILoveMakeUp / 8.7.2014

Dnes článek na zajímavé téma!:) Sushi jsem zkusila kdysi dávno v Brně a vůůůůůbec mi nechutnalo, zkusila jsem ho však s blogerkou Cosmeticsandthings, a jelikož jí zachutnalo, nakoupily jsme si nějaké věci a zkusily si sushi připravit doma. V té době jsme vůbec neřešili a nezkoumaly, jaký je správný postup a hlavně, co vše do sushi patří. Takže se vůbec nedivím, že se nám to moc nepovedlo:)) Hlavním důvodem, proč mi sushi nechutnalo, byla smradlavá řasa, a to jak v restauraci, tak řasa kupovaná  v Tescu..

Na dlouhou dobu jsem měla za to, že prostě nejsem ten správný „typ na sushi“.. Pak jsme se jednou opět s blogerkou Cosmeticsandthings vydaly na výlet do Prahy, za naší kamarádkou a tam jsme si v Palladiu zašly do MakaKiko running sushi. Všichni se tam cpali sushi, jen já se do toho moc nehrnula, ale nakonec jsem ochutnala. Byla jsem hrozně překvapená, že tam ta řasa nešla skoro cítit, celkem mi to i zachutnalo. Při příští, nedávné návštěvě Prahy, jsem se doslova do running sushi hrnula a celou dobu jedla jen sushi:-D Když jsem pak přijela zpět z výletu, při představě, že si to výborné sushi dám zase kdo ví kdy, jsem byla fakt naštvaná…

Rozhodla jsem se to vzít do vlastních rukou!:-D Jako obvykle jsem naladila youtube a mrkla na videa, zjistila, že na sushi je potřebný rýžový ocet, atd… Vše jsem si nakoupila v internetovém obchodě, který vlastní známá osoba, Tomio Okamura – Japa Foods. Po předchozí zkušenosti, kdy mi ta řasa z Tesca fakt smrděla, jsem nechtěla riskovat a vyplatilo se! Všechny nakoupené produkty jsou super, prostě kvalita.

Ještě bych doplnila, že mi zachutnalo hlavně obrácené sushi, které se nazývá Uramaki, někdy také kalifornská rolka – původ mají na západním pobřeží Spojených států. Je to vlastně sushi, kdy řasa je uvnitř a rýže z venku. Prostě mi to takhle chutná nejvíce. Takže, když mi došly suroviny z eshopu a já si dokoupila nějakou tu podložku na rolování, šla jsem na to! Myslela jsem si, že se mi to na první pokus nepovede. Nevím, jak to máte vy, ale čím je jídlo složitější, tím je u mě vyšší procento úspěšnosti, než u jednoduchých, rychlých jídel, netuším proč:-D Jak já byla nadšená, že se mi sushi povedlo na první pokus, hopsala jsem po místnosti, sice jsem byla nadšená pouze já (sushi není vepřové koleno, že☺), ale nevadí, opravdu se nebojte to zkusit, je to snadné!

Tento příspěvek berte s rezervou, mrkla jsem na youtube na videa, ale nijak hlouběji jsem to nestudovala, ani nehodlám. I ty suroviny, že kterých jsem to dělala, asi nebudou všem po chuti. Dále mi chybí k sushi wasabi, které nemusím, sójovou omáčku jsem zkusila, ale také mi to k tomu nešlo.. Asi takhle, já hrozně ráda zkouším něco nového, ale na druhou stranu moje chuťové pohárky nejsou, jak to napsat, no prostě stále se držím v těch chutích a kombinací chutí, při zemi. Tak nějak si to vždy přizpůsobuji podle sebe:)

Na úvod malá ukázka některých surovin, které jsem použila.

  • Rýže na sushi – už při vaření rýže, můžete vlastně vše zkazit:) Mě se rýže na poprvé povedla skvěle, měla perfektní konzistenci. Podruhé jsem ji rozvařila, ale i tak jsem z toho sushi vytvořila, no přece to nevyhodím..

Postup na vaření rýže: rýži jsem si zalila vodou tak, aby nad rýží bylo zhruba 2x tolik vody, než je rýže. Poté jsem rýži vařila na plno, jakmile začne voda vřít, zakryjeme si hrnec pokličkou a takhle necháme rýži vařit 20 minut. Poté sundáme poklici, vypneme sporák a necháme tam ten hrnec ještě asi 5 minut. Poté si rýži opatrně dáme na talíř.. Úplně nejlepší je prý sushi rýži dávat do dřevěné nádoby, já to ale moc neprožívala.. Míchala jsem ale dřevěnou, plochou vařečkou. Rýži musíte jen jakoby přehazovat, podebírat, ne ji nijak drtit, abyste ji nerozmačkali.

Do rýže pak patří rýžový ocet, smíchaný se solí a cukrem – zde pozor, já jsem četla, že se má připravit čtvrt hrnku octa, 1,5 PL cukru, půl lžičky soli. No nevím, je to podle mě naprosto zbytečné, mě stačí dvě, tři lžičky tohoto nálevu a stačí, takže tohle si fakt vyzkoušejte a ocet přidejte trochu i dle chuti. Vše dáte vychladnout a pak můžete začít. Já Vám to zde píši tak nějak zhruba, ale pokud se do toho pustíte, tak také určitě mrkněte na nějaká videa..:)

IMG_0849

I tuhle řasu jsem objednávala z Japa Foods, jak jsem psala výše a je super, vůbec nijak moc nesmrdí, toho jsem se fakt bála..

IMG_0852

Rýžový ocet koupíte i v Albertu, sójovou omáčku mám také z nějakého specializovaného eshopu, ale už netuším z kterého.. Ale jak jsem psala, nijak extra mi to k sushi nechutnalo, takže jsem to zkusila jednou a stačilo. K tomu octu.. Když jsem prvně dělala tu rýži, jsem si říkala, šmarja nesolí se to, nic, rýže je bez chuti, co tomu dodá tu „sushi chuť“?? No a pak jsem to zjistila, tu chuť tomu dodá právě ten rýžový ocet:)

IMG_0984

No a pak samozřejmě nesmí chybě avokádo, okurek.. Sushi se plní různě, já si nejvíce oblíbila tuto náplň – avokádo, okurek, krabí tyčinky, mrkev. Koupila jsem si i uzeného lososa, ale opět, je to na mě až moc výrazné, takže i když jsem krabí tyčinky nejedla sto let, naposledy na střední škole, tak jsem je opět nakoupila a opravdu to s nimi není špatné, naopak, je to výýýýýýýborné!:) V pozadí na fotce jde vidět ještě kaviár, není to nic extra, ale zase, vyhovuje mi, že nejde moc cítit, je takový jemný, značka Nowaco.

IMG_0860

Jako první je tedy potřeba mít hotovou rýži, ta musí mít takovou konzistenci, aby rýže hezky držela u sebe, ale na druhou stranu, se pěkně rozpadala. Opět mrkněte na videa, tam to hezky uvidíte. Mě se celkem rýži daří uvařit tak, jak má být, takže to fakt není nic těžkého, jen je potřeba opravdu hlídat minuty. Jednou jsem nehlídala a rýže byla rozvařená..

IMG_0858

Řasa by se měla dávat lesklou stranou dolů, jestli si dobře pamatuji.. Já jsem si nejvíce oblíbila, jak jsem už zmínila, Uramaki, takže jsem vždy nanesla rýži takhle na řasu a pak to vše obrátila a teprve pokládala „náplň“.. Jo, tady to nejde vidět, ale na tu podložku jsem si dala potravinovou folii, nic se pak nelepilo, vše se dělalo perfektně..

IMG_0865

Hrozně, ale hrozně mě baví dělat sushi! Bála jsem se toho rolování, že to bude někde praskat, rozpadat se atd.. Ale nic z toho se mi neděje, jde to až neuvěřitelně snadno a já se Vám přiznám, už týden nedělám pro sebe na jídlo nic jiného:-D Bohužel není možné jíst velké množství řasy, jelikož obsahuje hodně jódu. Ale já jsem si poradila a často si dělám sushi bez řasy, absolutně netuším, zda se to tak může dělat, zda je to nějaký typ sushi, tušíííím, že asi ne, ale mě to vyhovuje:))

NEZAPOMEŇTE/DEJTE POZOR

  • sushi můžete zkazit hned na začátku, špatně uvařenou rýží, může se Vám však vše povést, jdete rolku krájet a zničíte sushi až na konci… VŽDY mějte na krájený sushi připravený SUPER ostrý nůže, pokud budete mít tupý nůž, sushi si rozmačkáte, celé se to rozpadne..
  • nůž PŘED krájením namočte do vody, případě otřete o vlhký ubrousek nebo tak něco..
  • po každém ukrojení jednoho kousku, nůž OPĚT opláchněte, pokud tak neuděláte, nůž bude upatlaný od rýže, bude se to lepit a opět sushi rozmačkáte, rozpadne se  Vám to..
  • i při nanášení rýže na řasu mějte prsty navlhčené, aby se Vám rýže nelepila na prsty

IMG_0871

A zde dámy a pánové, je můj první pokus o opravdové sushi, tedy Uramaki:))) Nic hyper super to není, ale vše drželo, chutnalo skvěle, takže já jsem max. spokojená. Pokud to máte podobně a nemáte moc dobrou zkušenost s ochutnávkou sushi, dejte tomu ještě šanci. Opravdu, někde prostě sushi umí, někde ne, případně si ho zkuste udělat doma sami, jako já a uvidíte, jaká je to bašta!:-DD

IMG_0886

Více nemám co dodat, berte to jako takový malý tip, mini postup a uznávám, trošku jsem se chtěla pochlubit, jak se mi to povedlo:-D Tohle bylo tedy první sushi, no a poté jsem na něm frčela každý den, až do dneška:) Fotila jsem, takže postupně zde máte ukázku, jaké sushi jsem si zkusila:) Uznejte, že je sushi úžasně fotogenické, i to bude jeden z důvodů, proč jsem si ho dělala a vlastně zatím dělám, každý den:))

IMG_0888

…
IMG_0878

Jak jsem psala, zjistila jsem, že přílišná konzumace řasy, je zdraví velice nebezpečná. Jelikož mě to tak chytlo, že jsem se nechtěla vzdát svých sushi obědů a večeří, vysadila jsem řasu a občas frčím i takhle:-D Netušíte někdo, jak je to s tou řasou, kolik těch plátů, se třeba za den může sníst? Já si netroufla na více než dva..

IMG_0917

Jsem hrozná, ale mě to asi takhle chutná ještě více, jak s tou řasou:-O Já prostě miluju rýži♥

IMG_0908

Divočina sushi, tedy kalifornské rolky, tady jsem se rozjela:-D A vidíte ty pidi sushi? To mi zbylo jen trochu rýže, no a jako správná hospodyňka, jsem ji prostě MUSELA zužitkovat, no ne?!:-D

IMG_0965

No a ta okurka tam pod sushi… Jsem četla, že sushi je třeba servírovat tak, aby to bylo pěkné na pohled, měli tam k tomu nějaké listy, které já samozřejmě nemááááááááám, že! Takže jsem tam strčila zelenou okurku:-DD Víte jak, mě to stačilo:)

IMG_0972

Mňam, mňam!:)

IMG_0976

Později jsem přidala tedy i mrkev a super, výborné!:) Mám tedy ještě přichystaného lososa, tak uvidíme, kdy se i do něho pustím, určitě Vám pak ukáži nějaké foto:))

IMG_0979

A další pokus.. No jako řeknu Vám, po týdnu mám celý ten balík rýže pryč, musím koupit další:))

IMG_0899

A klasika sushi. Ale nevím, opravdu mi to více chutná, když je to obráceně, řasa uvnitř.. Když to shrnu, vyhovuje mi samozřejmě také to, že mě taková jedna porce sushi, výborného sushi, vyjde na pár desítek korun, za tuto cenu si sushi v restauraci asi určitě nedáte:) Jsem fakt ráda, že jsem to zkusila a sushi se naučila, sice po svém, ale takhle mi to vyhovuje a chutná:)

IMG_1306

Říkám, vyfoť mě HEZKY, ať holky vidí, jak mi chutná sushi!!!! No a takhle to dopadlo, důvod, proč si vše fotím sama:))) Co vy a sushi?:)

IMG_1330

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
kuchařkakuchařka: slanésushi
  • 34
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekVietnamské letní závitky jak na ně
  • Další článekKuchařka: rychlovky k obědu a večeři

Mohlo by se vám líbit

Můj ověřený recept na boží milosti masopustní tradice
24.2.2022
Cizrnové kari s kokosovým mlékem foto recept
22.4.2021
Recept na nejlepší lasagne
10.8.2018

34 Comments

Reply An. 8.7.2014 at 6.41

Máš to moc pěkné. My sice rolujeme sushi doma dost často, ale obrácené rolky mi pořád nejdou a nejdou! 🙂
S množstvím snězené řasy je to dost relativní – pokud se tím člověk necpe pořád, tak to asi až tak řešit nemusí (přece jen, kolik řasy člověk na posezení sní? Jeden – dva pláty?), ale kdybys chtěla každý den, asi už je to třeba hlídat. (Nebo vysadit naší jodizovanou sůl a solit nejodizovanou, ať do sebe člověk nedostává jód horem spodem. :))

Reply ILoveMakeUp 8.7.2014 at 7.10

Jak je to možné, máš pod tím tu potravinovou folii??
Aha, takže říkáš, dvě řasy denně to nee, jo?? Hmm, no tak díky za info. Říkám, naučila jsem se to dělat bez řasy, taky dobré.

Reply Imiis 8.7.2014 at 6.47

Sushi s přítelem milujeme a občas ho děláme i doma =) Nejlepší je ale, když se necháš obsloužit =)))

Nejvíc mi chutnalo sushi v Brně – ve Zlaté misce blízko Bílého domu, a potom v Praze na CČM – running sushi. Opravdu výtečný.

To s tou řasou bych neřešila. Vem si, že tam, odkud to pochází, tam jedí sushi téměř pořád a nic jim není. My jíme sushi taky docela ve velkým a nikdy mi nepřišlo, že by mi to nějak nesedlo – naopak.

Reply ILoveMakeUp 8.7.2014 at 7.12

Dobře, díky moc za tipy, až budu v Brně, tak vyzkouším:)
No mě to právě kámoška taky říkala, že to tam jí pořád, že to je přece hloupost.. Ale já fakt četla, že to může poškodit zdraví nadměrné množství, že to dokonce může vést až ke smrti:-O Tak jsem z toho taková rozpačitá, a proto jsem začala rolovat bez řasy:-D

Reply Adéla 8.7.2014 at 8.20

Já myslím, že s tou řasou je to blbost 😀 já právě jednu dobu jedla například pilulky chlorella, což je právě výtažek těch zelených řas a má to být super zdravé a dobré úplně na všechno, určitě bych ten tvůj problém neřešila, spoustu lidí opravdu jí sushi každý den 🙂

Reply ILoveMakeUp 8.7.2014 at 10.04

Je to napsané přímo na obalu té řasy:o/

Reply Veronika - Cosmetic Jam 8.7.2014 at 20.17

Jo hele je mozne ze treba ta jedna konkretni je necim osetrena prave aby nepachla…?

Reply ILoveMakeUp 9.7.2014 at 6.17

:-O to netuším, ale myslím, že ne, nic speciálního u ní uvedeno není. Já si prostě myslím, že je to kvalitní řasa, proto „voní“ jen tak jemně. Ta z tesca mi prostě smrděla hodně, to mi vadilo..
http://www.japafoods.cz/sushi/marufuji-yaki-sushi-nori-murasaki

Reply Baruš 8.7.2014 at 9.44

Omezení pro řasy platí, ale bohužel už nevím kolik gramů denně je přípustné, každopádně na obalu od řas by to mělo být napsané, tedy aspoň na těch, co jsem zatím kupovala, to vždy bylo 🙂 Pokud to nenajdeš, tak Google anebo jestli chodíš často do Tesca, tak tam mají taky řasy a na těch to napsané je 🙂
Jinak si děláme sushi doma nebo chodíme v Ostravě do restaurace Sushi King.. jsou celkem levní a sushi je taky super takže poměr cena/chuť je skvělý 🙂

Reply ILoveMakeUp 8.7.2014 at 10.06

Jojo, máš pravdu, už jsem to tam našla:)) Na google jsem právě fakt nic nenašla…
Tak to je skvělé, že Vám tam dělají dobré sushi:)

Reply Iv. 8.7.2014 at 14.54

no a kolik se toho teda smi snist??

Reply ILoveMakeUp 8.7.2014 at 15.43

Z toho co jsem vyčetla, tak max 2 ty listy řasy za den:)

Reply cosmeticsandthings 8.7.2014 at 10.28

Já mám sushi ráda, ale neba mě se s tím patlat. Už se těším na running sushi v Praze 😀

Reply ILoveMakeUp 8.7.2014 at 10.35

Tak to mě ba:-D

Reply Veronika - Cosmetic Jam 8.7.2014 at 19.32

Mas to pekne.
Mne osobne prijde zbytecne se s tim delat a doma je to i drazsi, chutove nesrovnatelne. Byla jsem na sushi kurzu a stejne se to moc nevyrovna, ani co jsme delali primo tam. Jinak sojovku zkus radeji japonskou Kikkoman, ta je nejlepsi. Rasa mi chutna ta z Tesca, nekdy si ji chroupnu jen tak samotnou. Mne zas vic chutnaji klasicke maki a potom maxi maki s lososem a avokadem, smazene v tempure-luxus! Brzy zajdu 🙂

Reply ILoveMakeUp 8.7.2014 at 20.03

Počkej, jak doma dražší? Spíše naopak, ne? Mě vyšla porce sushi, takových 10 kousků, tak na 15 Kč:))
Jo? No tak zkusím, ale že bych tu sójovku nějak nutně potřebovala…
Jaj, no tak to máme asi úplně jiné chutě, já tu z Tesca musela vyhodit:-D Bych ti ji poslala na křoupání:)))
Smažené?? Ou jéé, tak to zatím neznám, mrknu:)

Reply Veronika - Cosmetic Jam 8.7.2014 at 20.24

😀 no kdyz takhle: musim koupit sushi ryzi,rasy, lososa (drahota) sojovku, ocet atd.coz v nekterych pripadech sice vydrzi dyl, ale jednorazove jsem malem omdlela 😀 pak do toho zapoctu cas a proste stejne to neni ono…mam uz vytipovane podniky

Reply Veronika - Cosmetic Jam 8.7.2014 at 20.27

Kde to vyjde cenove v pohode do 200 Kc tak to obcas dam. A vyplati se sledovat ruzne slevy.
Kazdopadne pokud te vyroba bavi tak jedine dobre s v souhrnu urcite usetris dost :))

ILoveMakeUp 9.7.2014 at 6.22

No mě to baví hrozně, bych ho dělala pořád, ale nikdo kromě mě to nechce jíst:-D

Reply ILoveMakeUp 9.7.2014 at 6.21

Tak jo, ale kilo rýže, řasa, ocet, sojovka, ti vydrží na xx porcí, jedině ten losos je dražší a nevydrží, ale ten jsem zatím ani nepoužila.. Takže mě to fakt vyšlo ta jedna moje porce tak na 10-20 Kč/ cca 9ks sushi. Jsem celé to balení rýže měla na nějakých 15 porcí, takže to fakt vyjde levněji, než v restauraci.
Jo ty se vyznáš. To mě to vyhovuje pěkně si sushi udělat doma sama:)

Reply Veronika - Cosmetic Jam 8.7.2014 at 19.38

Jinak nam ve skole vtloukali, ze rasy ano a ze pro vegetariany jediny zdroj B12. Asi ma vic jodu, ale tak v Japonsku to preci jedi…a mimo to i celkove maji ve strave hodne plodu more. Spis jsou rasy tezko stravitelne, coz poznam i na sobe. Mel by to resit zazvor, pry se k sushi dava kvuli traveni.

Reply ILoveMakeUp 8.7.2014 at 20.05

Aha, tak mě naopak ta řasa nedělá žádné problémy, přijde mi lehce stravitelná právě, tak to mám asi naopak, to jsem ráda.. Jo, no já zázvor nesnáším, tak to se pak po sushi raději napiju piva, pro dobré trávení:-DD
Jako je to divné no, ale fakt to tam je, že se tím člověk může předávkovat a umřít:o/

Reply Veronika - Cosmetic Jam 8.7.2014 at 20.25

No zas kdyzje to na obale tak bych se toho tez drzela 😀

Reply ILoveMakeUp 9.7.2014 at 6.21

Určitě, jako nejím toho více. Max 2 řasy za den..

Reply Life by Lenea 13.7.2014 at 17.11

tak jsem se koukla na shop 🙂 a přemýšlím o sushi sadě :)si mě nadchla 🙂 článkem 🙂 již ho čtu podruhé 😀 ..

Reply ILoveMakeUp 13.7.2014 at 18.13

Mrkni na youtube na videa, tam uvidis vice:) Fakt dobrota, a to jsem si driv rikala jak je sushi fuj, to byla chyba!:)) Dnes jsem si objednala 3kg ryze:-D

Reply Veru 12.9.2014 at 8.21

Miluju na sushi! Skvělý článek, zrovna se chystám dělat domácí 🙂
veru-life.blogspot.cz

Reply ILoveMakeUp 12.9.2014 at 11.35

No, tak snad byl článek trošku užitečný, také budu dnes dělat:) Dobrou chuť

Reply Šárka 13.11.2014 at 13.53

Tak jsem dneska poprvé doma vyráběla svoje sushi, tak jsem si vzpomněla na tento tvůj nedávný článek:)) koukám že taky musím zkusit to „obrácené“.

Reply ILoveMakeUp 13.11.2014 at 14.32

jj, mě to chutná prostě více, zkus:)

Reply Eliška Horká 25.5.2015 at 14.28

mě to s tou fólií jde prostě hůř, ale jestli budu chtít zkusit uramaki, asi mi nic jiného nezbyde. my děláme s přítelem jen sakemaki, protože jemu to prostě chutná nejvíce 🙂 a popravdě moje trpělivost u toho vždycky pění, takže sama si sushi neudělám 😀 celá zalepená od rýže, unavená z toho procesu, ale když se do toho člověk pustí, úplně na to zapomene 🙂 a fotogenické sushi teda rozhodně je!

Reply ILoveMakeUp 25.5.2015 at 14.42

:)) No tak hlavně, že přítel se postará:)

Reply Kiki 22.10.2015 at 20.36

SKvělý recept! Kde nakupuješ potraviny? Já třeba tady http://www.asijske-potraviny.eu/88-vse-na-sushi?p=2 ale ty které máš na obrázcích neznám. Ráda bych je vyzkoušela 🙂

Reply ILoveMakeUp 22.10.2015 at 21.54

Je to v clanku, nakupovala jsem v eshopu Okamuri, ale stridam to.. Diky mrknu.

Napsat komentář: ILoveMakeUp Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce