Dva kopečky kokosové zmrzliny s cookies, prosím!:)
Víte, co by mě zajímalo? Zda máte podobný „problém“. Já si o spoustě receptech myslím, jak strašně jsou náročné, že je nezvládnu a pak když už se odhodlám a vyzkouším je, zjistím, jak strašně jsou jednoduché. Máte to taky tak někdo?:) Kde by mě napadlo, že bych zvládla sama vyrobit kokosovou zmrzku. Zvládnu a vy také, pojďme na to!:)
CO BUDEME POTŘEBOVAT?
Billa kokosové mléko (celé balení)
kešu máslo Naše oříšky (tři lžíce)
Billa BIO javorový sirup (dvě lžíce)
mletý kokos
cookies
Nejen na oslazení, ale i na ozdobení v misečce si připravte ten nejchutnější javorový sirup, který najdete pouze v Bille. Samozřejmě můžete použít karamel, ale myslím, že doma budete mít spíše tento sirup, který využijete jak na sladké, tak i na slaná jídla.
Arašídové nebo právě kešu máslo kupuju od české značky Božské oříšky. Najdete ho v Bille v regálu, kde mají výhradně regionální značky potraviny. Do kokosové zmrzliny je vhodnější kešu, který má méně výraznou chuť. Na druhou stranu, tento arašídový krém Deluxe, kromě arašídů obsahuje i kokosový olej, což se v tomto případě docela hodí. Je to na vás, výborně chutná oboje.
Když ještě zůstaneme u dochucení, zmrzku si můžete vyladit všelijak, podle vaší chuti. My zbožňujeme, když jsou v ní kousky sušenek neboli cookies, které nádherně změknou a to je dobrota! Není třeba to přehánět, na jednu plechovku kokosového mléka dávám takhle jedno kolečko.
Kokosové mléko samo o sobě nemá výraznou, kokosovou chuť. I proto je naprosto perfektní na vaření jakéhokoliv jídla. Pokud chcete aby kokosová chuť byla intenzivnější, namočte si den předem namletý kokos a ten pak přidejte.
Pojďme na přípravu, kterou budete mít hotovou raz dva. Prostě a jednoduše všechny ingredience spolu rozmixujete a je to.
Směs naleju do misky, kterou jsem si předem dala na hodinku do mrazáku, posypu kousky cookies a nahoře ještě poleju javorovým sirupem. On trošku klesne, takže ho je maličko nahoře, uprostřed i dole, mňam!:)
Kontrola kvality:-D
Vždy si nadrtím pár oříšků na ozdobení a ochucení.
Strašně důležité je samotné mražení. Aby zmrzka byla hezky krémová, je potřeba ji ze začátku co hodinku promíchat. Alespoň čtyřikrát. Pak už ji nechte odležet do druhého dne a je to! No není to nádhera?
Pokud budete zmrzku servírovat někomu, kdo má opravdu hodně rád sladké, nebojte se zmrzlinu ještě maličko polít javorovým sirupem.
Dlabat můžete klidně i přímo z kelímku, proč ne?!:) Zmrzlina je neskutečně krémová, i když v ní zůstanou kousky toho mléka, tak se okamžitě rozplyne na jazyku, jako obláček!:)
Další články a recepty ve spolupráci s Billou najdete zde. Sladká i slaná jídla, mrkněte:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)