Tak tento článek se mi bude psát úplně sám:) Zbožňuju jídlo a ještě více, když je plné barev. A jelikož to dneska bude pouze o ovoci, o barevné fotky a hlavně tipy na super dobroty nebude nouze, pojďme na to!:)
Než přejdu postupům a přípravě, mám pro vás zase pár objevů z Billy. Jeden jste už viděli, když jsem na instagramu ukazovala nákup a okamžitě mi přišlo x vzkazů, ať dám vědět, jak to chutná.
Tedy úplně první surovina, kterou budete potřebovat, je tahle obří sklenice pyré z manga a jablka. Jaké to je? Vynikající, dokonalá, čistá chuť, je to takové hustější a to vše ve vcelku praktickou sklenici, která se dá pak všelijak využít.
Mám pro vás tipy na vodové, ovocné nanuky, ale i na smetanové. A právě na ty jsem použila naprosto nejlepší zakysanou smetanu a k tomu..
Kokosové mléko. Na omáčky, do dezertů, na nanuky. Díky své jemné chuti se v kuchyni hodí na cokoliv. Použila jsem pouze tu hustší část, které je v plechovce většina.
Co se týká ovoce, v Bille mají teď v akci bezsemenné hrozny, které jsem přesně potřebovala. Víte, jak dokonale chutnají mražené hrozny? To musíte vyzkoušet. Dále klasika jahůdky, potom jsem vzala kiwi v sáčku z řady Naše BIO (oproti kusovému, je tohle zabalené už zralé a měkké) a borůvky.
Jablečné pyré s mangem je fakt velká dobrota, koupila jsem ho nedávno poprvé a budu po něm sahat asi docela často. Billa BIO mangové pyré najdete v regálu s kompoty, zavařeninami, ovocem v plechovce..
Zapomeňte na cukr. Dosladit můžete buď billáckým javorovým sirupem nebo medem. Já dala do kelímku zakysané smetany lžičku medu, kdo máte radši více sladké, dejte tak tři.
Smetanový s arašídovým máslem a kousky čokolády.
Tak tohle byla velká divočina. Arašídové máslo značky Božské oříšky kupuju v Bille pravidelně (regál s regionálními potravinami), takže jsem použila to, pak kousky čokolády a zbytek jsem doplnila smetanou. Ať už použijete smetanu nebo tvaroh, vždy ho oslaďte, bude pak více krémový a méně ledový.
Smetanovo-borůvkový nanuk.
Ten vypadá naprosto úžasně, že? A stejně tak i chutná. Je to taková jemná kombinace, myslím, že ideální pro děti.
Smetanový nanuk s jahodami
Klasika nesmí chybět. Jako první jsem hodila do špičky formy celé kousky jahod, pak smetanu a na závěr rozmixované jahody. Pokud chcete, ať se to ovoce hezky rozprostře, použijte špejlu a jahody ve smetaně trošku prožeňte, ať nejsou třeba jen na jedné straně.
Mangový nanuk s kiwi .
A teď nanuky, které já mám nejradši. Ovocné, vodové a mega osvěžující. Na tento jsem použila výše doporučované jablečno-mangové pyré a panebože, to je taaaak dobré! Naprosto vynikající. Nalila jsem tedy pyré, pak rozmačkané kiwi, zase pyré a na závěr zase kiwi. Nádhera, že?:)
Nanuk čtyř barev a chutí.
Můj nejoblíbenější:) Do tvořítka nalejte po troškách mangové pyré, kiwi, rozemleté jahody, zase pyré a takhle pořád dokola, dokud se formička nenaplní.
Hroznovo-jahodový nanuk se šťávou z citrusů.
Nachystala jsem si rozpůlené hrozno, kousky jahody, nasypala do formičky a zalila šťavou z pomeranče a citrónu. Jak vidíte, spadlo mi tam pár borůvek, ale, komu to vadí?:) Mražené hroznové víno je naprosto geniální, ale musíte mít na to fakt slaďoučké hrozny s takovou tou tenčí slupkou a přesně takové mají právě teď v Bille, mňam.
Ovocný mix v borůvkové šťávě.
Nejprve si na stranu formičky přitiskněte kolečko kiwi, poté přihoďte rozpůlené hrozny a kousky jahod. Rozmixujte si lžíci borůvek s trochou pomerančové šťávy a nalejte do formičky. Tohle je dámy a pánové do veder naprosto luxusní záležitost!:)
Na závěr bych jen upozornila, ať to s množstvím ingrediencí nepřeháníte. Ty formičky jsou většinou menší, takže si fakt nemusíte chystat mísu jahod. Já jsem na 7 nanuků třeba použila asi 10 jahod a pouze polovinu krabičky zakysané smetany. Píšu to proto, ať si to raději rozdělíte a nejste pak naštvaní, že něco musíte vyhodit. Z poloviny zakysané smetany udělejte nanuky, z druhé poloviny dresing či marínády na grilovačku (tipy zde ) a všichni budou spokojeni!:))