Je to tady! Konečně jste se dočkali a já mám pro vás článek s tipem na to, jak já dělám jedno z cukroví, které se dle mě hodí nejen na vánoční stůl. U nás frčí celoročně:) Možná si řeknete, jo, rumové kuličky, to já znám. Ale tohle nejsou jen tak ledajaké rumové kuličky:)) Více než rum totiž v tomto cukroví vyniknou piškoty a čokoláda!
Co budete potřebovat?
Billa piškoty na tiramisu 2 lžíce kakaa 100g cukru 100g másla 2 lžíce rumu višně nebo třešně Billa Naše BIO mléčnou čokoládu kokos
Určitě jste někdy podobné kuličky dělali, jen možná ne uvnitř s čokoládou a možná také ne právě z těchto piškotů. To musíte vyzkoušet! Kuličky jsou mnohem chutnější, voňavější a to se pak odrazí na celkové chuti. Ne každé piškoty tohoto typu jsou dobré, já mám ověřené tyto z Billa obchodu, jsou takové nadýchané, velké a opravdu krásně voní.
Rum. Já s ním docela šetřím a dávám pouze dvě lžíce. Je to i tím, že samotné ty piškoty jsou voňavé, takže i proto toho rumu není už tolik potřeba.
Piškoty jednoduše hoďte do mixéru, nemusí být úplně na prach, klidně v nich můžou být sem tam kousky.
A takhle já tvořím křupavý střed kuliček. Nejprve si vezmu třešeň nebo višeň, podle možností, co je ve spížce.. Propíchnu brčkem, čímž snadno a rychle odstraním pecku. Napíchnu na špejli a pořádně ponořím do rozehřáté Billa Naše BIO čokolády. Poté je na pečícím papíře nechám v lednici (někdy v mrazáku) pořádně ztuhnout.
Mezi tím, co třešně tuhnou v lednici, si připravím těstíčko. To je samozřejmě třeba pořádně zpracovat. Těch tekutin tam není mnoho, ale nebojte se, spojí se to:)
POZOR: Při válení kuliček v ruce je velice důležité netlačit. Pokud vám budou praskat a rozpadat se, uberte tlak v dlaních a uvidíte, že to půjdu mnohem lépe.
Asi nejjednodušší cukroví pro ty, co nemají čas nebo je prostě pečení příliš nebaví:) Obalit můžete střídavě jak to dělám já, v jemném moučkovém cukru a kokosu.
Kuličky jsou uvnitř nejkřupavější, když je servírujete hned. Pokud je necháte na stole odležet, tak se čokoláda samozřejmě uvnitř rozteče, což ale také není vůbec špatné:)
A abych zachovala tohle kuličkové téma, tento týden se můžete těšit i na slanou variantu, kuličky, které jsou super pro změnu na silvestrovský večer:)
Další články ve spolupráci s Billou najdete pod štítkem Billa recepty a tipy . Hezký den!:)
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
Mohlo by se vám líbit