• Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
ILoveMakeUp ILoveMakeUp
  • Úvod
  • Kosmetika
    • Recenze
      • dekorativka
      • Péče o pleť tělo a vlasy
      • parfémy
      • laky na nehty
    • Jemné líčení
    • Výrazné líčení
    • Líčení foto návody
    • Zdraví
    • Crazy makeup
  • Fashion
  • Kuchařka
    • Slané
    • Sladké
  • Zábava
    • Soutěže
    • O blogování
    • O psech
    • Tipy a ostatní
  • foto líčení
  • foto recepty
  • Kontakt/info
Input your search keywords and press Enter.
Kuchařka Slane

Kuchařka: batáty=sladké brambory

by ILoveMakeUp / 20.11.2013

Občas mám takové krátkodobé období, kdy mě česká kuchyně nudí.. Vlastně, možná to ani není českou kuchyní, ale spíše mnou 1000 krát ověřenými recepty.. Jídla, která vařím pořád dokola, každý den, začnou mě prostě nudit a mám chuť zkusit něco nového.. A přesně tohle období mám právě teď!

Nedávno jsem zkoušela své první Guacamole (více na mém facebooku), pak jste mohli vidět můj první pokus a snahu o „yorkshire pudding“. No a dnes mám pro Vás také jeden takový netradiční recept se surovinou, kterou si myslím, že většina z nás běžně nekupuje – batáty. Nebudu Vám tady vypisovat nějaké odborné informace, to si hravě najdete sami. Batáty (impomoea batata) jsou prostě a jednoduše sladké brambory, obsahují vitamíny A, C. Obsahují také vápník a železo. Co je odlišuje od klasických brambor, není jen sladká chuť, ale také tvar a (to mě zaujalo nejvíce) barva. Batáty mají krásnou, oranžovou barvu. Pokrm tak vypadá na talíři velmi pěkně a zajímavě.

Receptů je jistě spousta, já při své první zkušenosti nechtěla moc riskovat, takže jsem koupila jen pár kousků a jediné, co jsem k těmto zvláštním bramborám přidala:

  • bylinky
  • anglickou
  • česnek
  • koření – sůl, pepř, červená paprika, trochu kari koření – prostě koření, které máte rádi
  • batáty

Kombinaci masa a sladkého mám ráda, takže jsem se nebála, že by mi výsledek nechutnal. Například taková chuť vepřových žebírek v medové marinádě je taky super, no ne?!:)
Untitled-2Na jaký tvar brambory nakrájíte, je na Vás, já to vyřešila takhle.. Ta barva, no není úžasná?:)
IMG_8108
IMG_8112Na pánev si nemusíte dávat žádný olej ani máslo, postačí Vám tuk z anglické..
IMG_8113Jakmile je anglická hezky opražená, dáme si ji bokem na talířek.. Tady mám už nachystaný česnek, který dáme až jako poslední, aby nám při pražení nezhořkl..
IMG_8118A na řadu přijdou batáty, POZOR, pokud je chcete mít hezky do křupava, musíte je na pánev rozprostřít vedle sebe a pak opatrně otáčet, aby se opekly po všech stranách. Já jsem toho měla trochu více a ne všechny kousky mi hezky ležely na pánvi, takže nebylo vše křupavé a to je škoda..
IMG_8117Jakmile jsou brambory měkké a opečené, přidáme předem opraženou směs z anglické a cibulky + česnek..
IMG_8120Máme hotovo! A jak to chutná? Jako sladká brambora:-D Prostě představte si, že jíte bramboru a místo soli si ji pocukrujete:)) Tady navíc česnek a anglická udělá perfektní kombinaci chutí.
IMG_8126
IMG_8123
IMG_8124
Pokud Vás láká batáty vyzkoušet, jděte do toho!:) Přesto, že mi jídlo chutnalo, já zůstanu věrná klasickým bramborám s pořádnou dávkou soli:) Jak jste na tom vy? Sladké nebo raději slané brambory?:)

Sdílet na:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
kuchařkakuchařka: slané
  • 14
  • Celý článek
ILoveMakeUp
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)
  • Předchozí článekKuchařka: yorkshire pudding
  • Další článekSmoothie – začátky..

Mohlo by se vám líbit

Sladký korejský bůček jednoduchý recept a fotky
20.10.2020
Lízátka Chupa Chups velká soutěž s ilovemakeup.cz
22.6.2017
Jedlé dárky k vánocům z Notino.cz zdravé mlsání
8.12.2022

14 Comments

Reply An. 21.11.2013 at 9.32

Představuju si to a pořád mi to nějak nejde do hlavy. 😀 Taky to musím někdy zkusit, jen bych je asi spíš strčila do trouby… 🙂

Reply ILoveMakeUp 21.11.2013 at 11.00

Vyzkoušej je:)) No to by taky šlo, ale zase by se musela bokem opražit ta anglická a to už by byla špinavá pánev, plech…:-D

Reply Tynka 21.11.2013 at 10.43

mňam miluju batáty 🙂

Reply ILoveMakeUp 21.11.2013 at 11.00

Jo?:) Já jsem je zkusila prvně. Jako chutnalo mi to, ale já jsem spíše na slané, takže jo super, ale že bych je dělala každý týden, to asi ne:)

Reply Iv. 22.11.2013 at 23.11

ma to chut spise jako pecena mrkev….

Reply ILoveMakeUp 23.11.2013 at 9.23

Jj to mě taky napadlo, nebo jak rozvařená mrkev:)

Reply PeťulaBook 21.11.2013 at 13.13

Vypadá to opět moc krásně.. Já jsem batáty ještě nikdy nejedla..

Reply ILoveMakeUp 21.11.2013 at 16.52

Já bych je taky asi nezkusila, kdyby neměly tak zajímavou barvu:))

Reply Iv. 22.11.2013 at 23.10

Slaadke upecene v troube ve slupce v alobnalu, pak rozriznes, pridas zakysanou smetanu nebo treba jen philadelphii a nakrajenou zelenou jarni cibulku do toho rozkrojeneheo….tak se to ji v Americe, brouku! Mne to chutna i jen do toho rozkrojeneho dat maslicko a vykrajovat lzickou a bastit, mnam! Kazdopadne to znam jen pecene v troube vcelku ve slupce, cele tak jak je koupis.

Reply ILoveMakeUp 23.11.2013 at 9.22

Tak možná někdy vyzkouším, díky za tip:) Budu si hrát na Aaaameričanku:-D

Reply Elena 6.12.2013 at 11.22

Batáty miluju a dělám je skoro stejně, jako ty. Chuť mi ale nepřipomíná mrkev, ale spíš dýni 🙂

Reply ILoveMakeUp 6.12.2013 at 18.48

Jojo, asi i dýni. Já ji moc nevařím, vlastně vůbec:-D Tak bych to přirovnala spíše k té mrkvi, ale i ta dýně no..

Reply klarca26 31.12.2015 at 11.13

Jednou jsem batáty jedla. Zapekla jsem je s červenou řepou, dýní, žampiony, cibulkou, česnekem, paprikou. Jen jsem přidala sůl a pepř a trochu petrželky a před dopečením posypala parmazánem. Bylo to něco neskutečně žravého. Tuto kombinaci taky zkusím!

Reply ILoveMakeUp 31.12.2015 at 21.25

No to zni skvele!!:)

Napsat komentář: PeťulaBook Cancel Reply

oblogu

HH32111

HH32111

Štítky

Ardell Avon Billa recepty a tipy biokosmetika crazy makeup Dermacol Dr.Max drogeriezde Essence Estyle Flormar freedommakeup Inglot kosmetika NOVINKY kuchařka kuchařka: sladké kuchařka: slané laky na nehty líčení foto návod makeup makeuprevolution Max Factor Maybelline móda new in Notino Nyx Oriflame parfémy pečující kosmetika Physicians Formula přírodní kosmetika recenze sleek soutěže Technic tipy umělé řasy Urban Decay uriage vlasy výrazné líčení Yves Rocher Ziaja Zoeva štětce

Archiv

Follow on Bloglovin

©2018 Ilovemakeup.cz Všechna práva vyhrazena

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.SouhlasímVíce