Když je venku vedro a vám se nechce stát v kuchyni u trouby. Přesně na takový den je tento recept jako stvořený:) Jídlo, které je jednoduché na přípravu, plné bílkovin a zdravých tuků, takže oběd/večeře, po které má člověk spoustu energie a nemá potřebu si jít dát šlofíka:) Tak pojďme na to.
V hlavní roli tarhoňa – druh těstoviny, který se často používá ve slovenské a maďarské kuchyni. Už asi rok kupuju pouze tuhle z Billa Clever řady, která patří mezi nejlevnější a i tahle tarhoňa stojí doslova pár korun, myslím deset. Nemám tedy vyzkoušenou tarhoňu nějakou dražší, ale zatím nemám ani potřebu, protože tahle je naprosto vynikající.
Avokádo, jak vidíte na fotce, kupuju to balené. Je vždycky měkké určeno k okamžitému použití a spotřebě. Jestli něco nenávidím, tak když si koupím avokádo a musím x dnů čekat. Dále si na tohle jídlo kupte papriku, ideálně žlutou i červenou.
Malý TIP, pokud vám paprika, tedy její slupka nedělá úplně dobře, nekupujte tu kulatou, ale dlouhou kapii, ta je mnohem lépe stravitelná a tento týden je dokonce v Bille v akci.
Zelená barva v jídle nesmí chybět. Mějte připravenou hrstku bazalky a pořádnou hrst čerstvého špenátu. Tento je krásně křupavý, pro tento recept značka ideál.
Tarhoňa nejen, že na pohled maličko připomíná rýži, ona se tak i vaří. Samozřejmě je více způsobů přípravy, my ji ale jednoduše povaříme ve vodě, scedíme a máme vynikající přílohu. Já tarhoňu naprosto zbožňuju, vyhovuje mi, jak je taková perličková, takové mini nočky.
Já tarhoňu ráda přidávám i do polévek. Ať už do vývaru nebo krémové.
Čerstvá, křupavá zelenina. Dokonale měkké, máslové avokádo a kousek limetky na ozdobu. Pěkně jsme se dneska rozjeli, že? Mňam!
Losos, kdo by ho nemiloval. Žádné kosti, nejde příliš cítit rybinou, dá se použít na různé způsoby v kuchyni a má super nutriční hodnoty. Já lososa ochucuji asi vždy stejně. Sůl, pepř, česnek a poté zakápnu javorovým sirupem. POZOR, sirup dejte pouze na jednu stranu. Stejně jako med, má tendenci se připékat, takže rybu pak z té jedné strany opeču jen chvíli, obrátím a dodělám.
Máme hotovo!:) Já myslím, že už jen z pohledu na fotky, se olizujete, co?:)) Tuhle kombinaci s tarhoňou musíte vyzkoušet, je to neskutečná dobrota a raz dva hotová.
Dobrou chuť!:)
Více článků ve spolupráci s Billou, různé tipy nejen na recepty, ale i pochoutky, najdete zde .
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)