Hezký den přeji:) Pojďme navázat na článek s tipy na svačiny do školy a přenést se do pracovního procesu:) Ok ok, to není asi úplné lákadlo:-D, ale dneska to prostě tak trochu o práci bude. Oproti školním svačinám jsou moje dnešní tipy na svačinu do práce více syté, ale zase ne těžké, abyste po nich měli spíše chuť na spánek, než na práci:)
Začnu tím nejlepším. Máte rádi bramborový salát? Určitě ano. Ale asi se vám s ním zejména po ránu nechce dělat, že jo, vařit brambory, vajíčka… Zkuste salát z cizrny! Je to neuvěřitelné dobré a opravdu jak konzistencí, tak i chutí velmi podobné bramborovému salátu.
Budete potřebovat čerstvé pečivo, já na to většinou kupuju v Bille podmáslový chléb. Dále cizrnu, majonézu, kyselé okurky a červenou cibuli. Toť vše. Cizrnu si rozdělím, polovinu rozmačkám vidličkou, druhou polovinu nechám tak. I bez přidané uzeniny tento sendvič chutná naprosto úžasně. Jelikož jsem ale nedávno v Bille objevila roastbeef s pepřem, sendvič jsem si tentokrát trochu vytunila. Čerstvou rukolou nešetřete.
Další perfektní „snack“ do práce. Strčíte ve vteřině do pusy a pokud vám to práce dovolí, můžete si datli pěknou chvíli v ústech vychutnávat. Potřebovat budete BIO datle bez pecky a k tomu sáček oříšků. Doporučuji tento billáckej mix, kde máte různé druhy a vyberete si podle aktuální chuti. Datle bez pecky pak jednoduše nařízněte a vložte do nich vaše oblíbené oříšky. Tohle je do práce naprosto perfektní svačina, která nejen chutná, ale i dodá energii.
Určitě všichni znáte šunkofleky, že ano? Já je zbožňuju, nejraději mám tu horní, hezky vypečenou vrstvu. A tak mě jednoho krásného dne napadlo, upéct si právě jen takovou křupavou krustu. TIP : na šunkofleky doporučuji spíše levnější těstoviny (např. Billa clever ), které jsou po vypečení křupavé, ale křehké. Z dražších těstovin by to bylo až příliš tvrdé a pro zuby ne příliš ideální. Dále přidáte jedno vejce, nastrouhaný parmezán a nic nezkazíte i eidamem. Doporučuji přidat špetku česnekového koření a samozřejmě sůl a pepř.
Na plech (ne úplně) uvařené těstoviny rozprostřete tak, aby sem tam místy prosvítalo dno a zapečte. Stačí +-15 minut, opět podle režimu a typu trouby. Vytáhněte, rozlámejte na menší kousky a máte naprosto luxusní svačinku jak do práce, tak třeba i k televizi:)
Tak co vy na to? Já říkám, delikatesa!:) Doufám, že si tady najdete alespoň jeden tip, který vás naláká, jej vyzkoušet. Jsem si jista, že si pochutnáte:)
Více Billa receptů a tipů na dobroty, najdete zde .
Děkuji za Vaše komentáře, povídání, názory a přeji hezký den! :)